Roxen, reprezentanta României la Eurovision, despre lupta cu depresia: "Uneori, stau singură, respir adânc..."/ INTERVIU

Publicat pe

Roxen, reprezentata României la Eurovision, se luptă, încă de la o vârstă fragedă cu depresia și anxietate. Artista ne-a vorbit despre stările prin care a trecut și ne-a spus că a fost sprijinită în totalitate de familie. Acum, a învățat să controleze stările care îi provoacă neliniște.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Roxen, spuneai mai demult, într-un interviu, că suferi de depresie și de anxietate de la vârsta de 6 ani. Îți mai amintești care a fost factorul declanșator? Ce poate determina un copil atât de mic să experimenteze asemenea senzații?

Nu îmi amintesc exact ce a declanșat aceste stări, eram destul de mică. Știu că, în timp, au devenit din ce în ce mai prezente și s-au acutizat fără să îmi dau seama. Erau stări pe care nu le puteam controla și mi se părea atunci că nimic nu le poate ameliora. Însă ele treceau și apăreau din nou. Nu eram pregătită pentru așa ceva, nu-mi dădeam seama ce m-ar putea ajuta, uneori mă simțeam copleșită și cădeam pradă acelor stări. Cu timpul, am primit ajutor de specialitate, am citit multe despre depresie și anxietate și am realizat că pot depăși aceste stări.

Roxen, reprezentanta României la Eurovision, despre lupta cu depresia:  "Uneori, stau singură, respir adânc..."/ INTERVIURoxen, reprezentanta României la Eurovision, despre lupta cu depresia:  "Uneori, stau singură, respir adânc..."/ INTERVIU

Roxen: „Familia a înțeles că am nevoie de sprijin'

Familia ta cum a reacționat la vremea respectivă? Te întreb pentru că un astfel de diagnostic este înspăimântător pentru părinți.

Familia a înțeles că am nevoie de sprijin, că nu putem lăsa lucrurile așa, că sunt doar în capul meu, dar că se pot agrava. Am apelat la specialiști, am început să fac terapie, iar asta ajută foarte tare.

Cum ai reușit să învingi depresia? Mai există, din când în când, există recăderi? Cum depășești momentele dificile?

În timp, am învățat să controlez depresia și anxietatea și să am o personă de încredere lângă mine, cu care pot vorbi deschis despre asta, despre ce mă apasă și cum aș putea trece peste. Dar totul cu foarte multă înțelegere și grijă. Uneori, stau singură, respir adânc, beau apă și mă gândesc că, până la urmă, totul o să fie bine, o să treacă. Au mai existat astfel de stări, dar terapia, gândurile pozitive și faptul că mi-am dat timp să reflectez asupra unor lucruri care mă măcinau și să încerc să le găsesc o rezolvare m-au ajutat să le depășesc.

Citește și: Roxen vorbește în premieră despre fostul iubit agresiv:”O relație toxică, m-am speriat”/ EXCLUSIV

Citește și: Roxen merge la Eurovision 2021 cu piesa Amnesia, care are un mesaj special:”O vreme am crezut că sunt singură”. Ascultă aici melodia!

Citește și: De ce nu s-a căsătorit Daniela Gyorfi cu George Tal, după 15 ani de relație:„Ăsta e adevărul!'/ EXCLUSIV

Citește și: Cum se înțeleg Raluca Bădulescu și Vali Pungă, primul ei soț:„Avem o relație…'

Roxen: „Am petrecut mai mult timp cu mine în pandemie'

Te-ai jenat vreodată să ceri ajutor specializat? Știu că, de obicei, cei care au astfel de probleme se tem să vorbească despre ele, din cauza stig- matizării sociale…

Nu, deloc, am apelat la ajutor specializat și apelez în continuare. Nu este o rușine să faci terapie, din contră. Te ajută din foarte multe puncte de vedere.

Bănuiesc că nici pentru tine nu a fost ușor în perioada pandemiei, că ai rămas cu multe proiecte „on hold. Cum ți-ai ocupat timpul?

Perioada aceasta mi-a dat ocazia să petrec mai mult timp cu mine, iar asta nu a fost rău deloc. Bineînțeles că mi-e dor de concerte, de interacțiunea pe care o aveam cu toți colegii și prietenii mei, dar aștept cu răbdare momentul în care lucrurile vor reveni la normal.

Până atunci, sunt atentă la sănătatea mea și la a celor din jurul meu. În toate lunile astea am muncit, de acasă mai mult, uneori de la studio, am scris, m-am odihnit foarte mult și am meditat. Am reflectat asupra proiectelor mele, mi-am dat seama ce poate fi îmbunătățit și am fost ceva mai activă în social media. (zâmbește) Și am petrecut foarte mult timp cu pisicuța mea, pe care am adoptat-o în perioada pandemiei.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter