Rețeta de prajitură Simfonie de august. Ingredientul neașteptat care face blatul pufos

Rețeta de prajitură Simfonie de august. Prajitura Simfonie de august este perfectă pentru a te bucura de aromele verii. Este ușor de preparat, rapidă, are o bază de pandișpan moale și un strat generos de fructe proaspete.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Prăjitura Simfonie de august este o explozie de arome și texturi. Blatul pufos, frișca cremoasă și prospețimea fructelor de sezon o transformă într-un desert de neuitat. Poți folosi orice fructe de vară îți plac, pentru a crea propria ta Simfonie de august.

Rețeta de prajitură Simfonie de august

Ingrediente pentru blatul prăjiturii Simfonie de august

  • 3 galbenusuri
  • 200 gr zahar
  • 400 gr faina
  • 200 gr unt
  • un praf de sare
  • 100 gr pesmet

Ingrediente pentru umplutura prăjiturii Simfonie de august

  • 200 ml samantana lichida 30% grasime
  • 100 gr zahar
  • 1 galbenus
  • esenta de vanilie
  • 6 caise coapte
  • 6 nectarine sau piersici
  • 250 gr coacaze albe si negre
  • 400 gr afine

Citește și: Rețetă de șnițel polonez. Cu ce se deosebește de cel clasic și care este secretul unui preparat delicios

Citește și: Ce să pui în salata Caesar ca să iasă ca la restaurant. Ingredientul secret pentru un preparat perfect

Cum se prepară prăjitura Simfonie de august

Pentru prepararea blatului se freacă bine gălbenușurile cu zahărul până se formează o cremă ca o spumă foarte fină. Apoi se adaugă peste făina amestecată cu untul rece și se frământă un aluat fraged. Se pune la frigider în jur de o oră.

Caisele se desfac în bucăți mai mici, iar nectarinele se taie felii. Coacăzele și afinele se spală bine și se lasă la zvântat.

Întindem foaia de aluat în tava mare a aragazului – 40 x40 cm- presam pesmetul, apoi deasupra repartizăm caisele și nectarinele; coacăzele și afinele se presară printre ele, astfel încât intreagul aluat să fie acoperit cu fructe.

Frecam gălbenușul cu zaharul, esență de vanilie și amestecam cu smântână lichidă, apoi turnam peste fructe. Dam la cuptor pentru cca 30 minute – 40 minute.

Se lasă să se racească în tavă. Se poate servi cu înghețată alături sau frișcă deasupra.

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Buton