Rețetă de salată de vinete cu usturoi. Un deliciu!

Publicat pe

Rețetă de salată de vinete cu usturoi. Am mâncat cu toții clasica salată de vinete sau măcar am auzit de ea. De cele mai multe ori, gospodinele adaugă și maioneză, însă există și o altă combinație, la fel de savuroasă. Dacă vreți să încercați ceva inedit, vă provocăm să faceți rețeta de salată de vinete cu usturoi recomandată de noi.

Rețetă de salată de vinete cu usturoi. Salata de vinete este un preparat ușor și la îndemâna oricui. Se prepară rapid și asezonată cu câteva felii de roșii proaspete, este un adevărat deliciu culinar. Ei bine, există și rețeta de salată de vinete cu usturoi, de care puțină lume a auzit. Vă încurajăm să o încercați, pentru că e mult mai delicioasă și se gătește la fel de rapid.

Citește și: Rețetă de ciorbă de fasole cu costiță afumată.Secretul Mirelei Vaida

Citește și: Rețetă de vinete umplute turcești.Se prepară ușor!

Citește și: Rețetă de parmigiana de vinete.Un preparat clasic italian

Citește și: Rețetă de ostropel de pui Moldovenesc.Ușor de gătit!

Rețetă de salată de vinete cu usturoi – Ingrediente

  • 125 gr iaurt grecesc cu 10% grăsime
  • 1 kg vinete
  • O lingură ulei de măsline
  • 2-3 căței de usturoi
  • sare
  • piper

Rețetă de salată de vinete cu usturoi – Mod de preparare

1. Mai întâi, trebuie să vă ocupați de ingredientul de bază: vânăta. Trebuie să coaceți vinetele pe toate părțile, cu grijă să nu se spargă. Puteți face asta fie pe grătat sau chiar și pe flacăra de la aragaz, notează libertatea.ro.

2. Lăsați apoi vinetele să se răcească. După ce s-au răcit suficient, le puteți curăța pe rând de coajă. Ele trebuie lăsate apoi într-un vas special, la scurt, timp de două sau chiar trei ore.

3. Ulterior, când vinetele s-au scurt destul, ele trebuie tocate mărunt, până ce obțineți o pastă. Delicioasele legume se așază apoi într-un vas suficient de încăpător.

4. Turnați apoi deasupra vinetelor cantitatea de iaurt grecesc, urmat de uleiul de măsline și usturoi. Înainte de a pune usturoiul, acesta trebuie zdrobit.

5. Amestecați toate ingredientele timp de un minut și între timp presărați sare după gust. Puteți adăuga, dacă vreți, și puțin piper, în funcție de preferințele fiecăruia.

6. În comparație cu alte rețete de salată de vinete, la aceasta nu trebuie să mai adăugați zeamă de lămâie, pentru că iaurtul grecesc oferă preparatului deja un gust ușor acrișor. În schimb, puteți servi preparatul alături de câteva cubulețe de ardei copți. Ba mai mult, puteți presăra pe deasupra și câteva boabe de rodie. Asta a fost tot. Poftă bună!

Sursă foto: Shutterstock

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter