Rețetă de parmigiana de vinete. Un preparat clasic italian

 Oana Pantazi
.

Rețetă de parmigiana de vinete. Provenit din zonele rurale ale Italiei, acest preparat care abundă de savori și texturi delicate, este, cum spune o expresie deja intrată în vorbirea curentă, curcubeu pe cerul gurii. Garantat va deveni curând preparatul preferat al întregii familii.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Dacă nu ați încercat până acum o rețetă de parmigiana cu vinete, mai pe românește un fel de musaca, a venit momentul să vă puneți aptitudinile de gospodine la lucru. Acest preparat în straturi generoase de vinete, parmezan, mozarella și sos de roșii este atât de gustos, încât aproape că devine greu de împărțit cu ceilalți. Este mâncarea perfectă pentru un weekend răcoros de toamnă, chiar dacă are ceva mai multe calorii. Gustul perfect compensează orice neajuns caloric!

Rețetă de parmigiana de vinete

Chiar dacă denumirea – parmigiana di melanzane – o recomandă ca preparat gourmet, parmigiana de vinete nu este atât de greu de făcut, iar rezultatul este unul absolut fabulos. Sosul de roșii și usturoiul potențează perfect combinația de vinete cu mozzarella și parmezan, fiind una dintre cele mai savuroase combinații. Iată de ce ingrediente aveți nevoie pentru a prepara cea mai gustoasă parmigiana.

Ingrediente

  • 1 kg vinete
  • 200 g parmezan
  • 200 g mozzarella sau cașcaval
  • sare
  • Pentru sos
  • 1 ceapă
  • 4 caței de usturoi
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • 4 linguri ulei de masline
  • 500 ml suc de roșii

Citește și: Rețetă ciulama de pui. Gustul copilăriei în farfurie

Citește și: Cea mai bună ciorbă de burtă DE POST. Ingredientul-minune care o transformă într-un adevărat deliciu

Citește și: Rețetă tradițională de ostropel de pui. Cum se prepară

Citește și: Ciorbă rădăuțeană. Cea mai bună rețetă cu pui și smântână

Citește și: Rețetă tort Red Velvet. Ideal pentru orice ocazie

Cum se face parmigiana de vinete

Rețetă de parmigiana de vinete. Vinetele se spală,apoi se taie felii subțiri, cu tot cu coajă. Se presară cu puțină sare și se lasă să stea câteva minute (lasă zeamă). Se usucă apoi cu un șervet de hârtie și se frig pe grătar sau într-o tigaie gril. În mod tradițional, trebuie prăjite în ulei, dar pentru cei care se feresc de calorii e mai indicată prima variantă. După ce vinetele prind puțină culoare și se înmoaie, se stinge focul.

Între timp, se prepară sosul de roșii. Puteți folosi roșii tăiate în bucăți, la cutie, sau un suc de roșii mai consistent. Puneți întâi uleiul de măsline la încălzit în tigaie și adăugați cățeii de usturoi zdrobiți sau tăiați feliuțe subțiri. Lăsați-i să se înmoaie puțin, până ce uleiul va prinde aromă. Adăugați apoi ceapa tăiată măruntși după ce se călește puțin turnați sucul de roșii și lăsați la fiert în jur de 10 minute. Condimentați cu sare și piper după gust. La final, se pun frunzele de busuioc, tocate, sau busuioc uscat.

În tava decopt, unsă în prealabil cu puțin ulei de măsline, se pune un strat de vinete coapte peste care se toarnă sos de roșii, se presară parmezan și se adaugă mozzarella, apoi iar un strat de vinete. Se repetă operațiunea până la final, ultimul strat trebuind să fie acoperit cu parmezan.

Se coace timp de 30-40 de minute la cuptorul preîncălzit la 200 de grade.

Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton