10 lucruri inedite despre Jared Leto

Publicat pe

Joacă din anii 90 şi are în portofoliu filme de succes. Acum, prestaţia din „Dallas Buyers Club i-a adus un premiu Oscar. Fanii îl iubesc însă din alt motiv, şi anume muzica pe care o face cu Thirty Seconds to Mars.

 

 Jared-Leto

 

1. A COPILĂRIT ÎN COMUNITA­TEA HIPPIE. Mama lui, Constance, care a divorţat de tatăl lui Leto când acesta era foarte mic, s-a alăturat mişcării hippie şi i-a încurajat pe copiii ei să iubească arta. „Am crescut înconjurat de artişti, muzicieni, fotografi, pictori şi actori de teatru, povesteşte Jared, care a crescut pe muzica lui Pink Floyd şi Led Zeppelin.

 

2.  S-A MUTAT ÎN LOS ANGELES ÎN 1992 PENTRU A-ŞI CON­STRUI O CARIERĂ ÎN MUZICĂ. Avea însă nevoie de bani, aşadar a înce­put să meargă la audiţii pentru roluri în producţii de televiziune. S-a făcut re­marcat cu rolul din „My So-Called Life, în care a jucat alături de Claire Danes, şi a devenit unul dintre idolii adolescenţilor din anii 90.

 

3. A CÂNTAT O SINGURĂ DATĂ LA KARAOKE, în timpul unei nunţi. A interpretat alături de Courtney Love melodia „Eye of the Tiger. Cariera lui de muzician are la fel de mult succes precum cea de actor. Cu trupa Thirty Seconds to Mars, pe care a în-fiinţat-o în 1998 împreună cu fratele său mai mare, Shannon, Jared Leto a vândut până acum peste 10 milioane de albume.

 

4. A AVUT O RELAŢIE CU CAME­RON DIAZ, de care s-a îndrăgostit în 1999. Cei doi s-au logodit un an mai târziu, dar au rupt logodna în 2003. La începutul relaţiei, când Jared Leto se pregătea pentru rolul din „Requiem for a Dream (2000), pentru care trebuia să slăbească 12 kg, actorul a renunţat nu numai la mâncare pentru a-şi îndeplini obiectivul, ci şi la a mai face dragoste cu Cameron Diaz timp de două luni.

 

5. A FOST SURPRINS DE PAPA­RAZZI ÎN TIMP CE O SĂRUTA PE PARIS HILTON. Aventura dintre cei doi s-a petrecut în 2008, într-un club din Park City, Utah, în timpul festivalu­lui de film Sundance. Cea care a făcut primul pas a fost Paris Hilton, care a început să danseze în braţele lui. „Nu e prima dată când s-au sărutat – doar că până acum nu i-a surprins niciun foto­graf. Ea îl place şi îl consideră sexy, a declarat atunci un apropiat.

 

6. A LOCUIT O PERIOADĂ ÎN HAITI. „Aveam 12 ani atunci. E una dintre cele mai sărace ţări din emi­sfera de vest. A fost îngrozitor să văd oameni care locuiau pe stradă, în coli­be, care se spălau în apa scursă din ţevile de canalizare şi erau înfometaţi. Nu am uitat niciodată, a mărturisit ac­torul. După cutremurul care a lovit Haiti în 2010, Jared Leto şi colegii lui din trupa Thirty Seconds to Mars au demarat o campanie caritabilă în urma căreia au strâns 100.000 $ pentru a ajuta reconstrucţia ţării.

 

7. A FOST UN ADOLESCENT RE­BEL. „Am furat multe lucruri când eram adolescent. Nu furam o singură bomboană. Furam toată cutia. De ase­menea, obişnuiam să intru prin efracţie în casele oamenilor şi să stau în sufrage­riile lor. Mi se părea reconfortant să stau într-o casă goală, care aparţinea altcuiva.

 

8. SE PRICEPE LA CALCULATOA­RE: „Îmi place să îmi fac de lucru cu piesele de la computer. Practic, dez­asamblez calculatoarele şi le pun la loc. Am un super-computer pe care l-am construit de-a lungul anilor, cu părţi din alte calculatoare.

 

9. L-A SUSŢINUT PE BARACK OBAMA, pe atunci senator de Illinois, în campania pentru preziden-ţiale din 2008. La MTV Europe Music Awards, Jared Leto şi colegii din formaţia Thrirty Seconds to Mars au purtat tricouri cu Barack Obama.

 

10. ESTE VEGETARIAN şi atribuie aspectul lui sănătos şi tânăr die­tei pe care o ţine. La 42 de ani, arată de 30. „Trăiesc aşa de foarte mult timp – de 20 de ani sunt vegetarian şi am grijă de mine, explică actorul.

RALUCA TĂMAȘ Foto NORTHFOTO

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter