A murit Doru Ana. Actorul a încetat din viață la 68 de ani: „Dumnezeu să te odihnească, dragul meu...”

Publicat pe

A murit actorul Doru Ana. Scena teatrului românescu este în doliu. Celebru actor Doru Ana s-a stins din viață în noaptea de luni spre marți. Vestea tragică a fost dată pe rețelele de socializare de Casa de Producție TVR. Elevii și colegii de breaslă ai actorului sunt devastați de moartea acestuia.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

A murit Doru Ana. Cunoscutul actor Doru Ana a murit la vârsta de 68 de ani în noaptea de luni spre marți. În urma acestei vești tragice, mulți dintre foștii săi elevi au reacționat în mediul online. De-a lungul anilor, Doru Ana a jucat în nenumărate scene de teatru și filme.

A murit Doru Ana. Actorul a încetat din viață la 68 de ani: „Dumnezeu să te odihnească, dragul meu...'A murit Doru Ana. Actorul a încetat din viață la 68 de ani: „Dumnezeu să te odihnească, dragul meu...'

Doru Ana a jucat în numeroase pelicule. Cele mai recent roluri pe care le-a avut au fost Traian Dincă în serialul 'Adela, și pe Dan Lăzărescu, din serialul 'Fructul oprit, la Antena 1. De asemenea, Doru Ana a jucat în serialul muzical Pariu cu viață, alături de Carmen Tănase.

Citește și: Cum arată Flavia Mihășan după ce și-a făcut o operație estetică prin care și-a tăiat pleoapele:„A durat 25 de minute operația'

Citește și: Laura Stoica ar fi împlinit astăzi 55 de ani. Mama și fratele ei, despre moartea artistei:”Nimeni nu poate să dea o explicație logică”

Citește și:A murit mama Monicăi Tatoiu. Vedeta îi va îndeplini ultima dorință:”Mă bucur că s-a dus la Dumnezeu pe care-l iubește „

Citește și: Rona Hartner și-a iertat fostul soț, la un an de la divorț:”Nu am niciun fel de sentiment de ură”

A murit Doru Ana

Celebrul actor de teatru și film și profesor universitar Doru Ana s-a stins din viață la vârsta de 68 de ani. Vestea tragică a fost făcută de Casa de Producție TVR. . „Drum lin în lumină, Doru Ana (28 februarie 1954 – 11 octombrie 2022)”, se arată pe pagina de Facebook a Casei de Producţie a TVR.

Doru Ana s-a născut pe 28 februarie 1954 în București și a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică în 1980. Era profesor universitar la secția Arta actorului a Facultății de Teatru din cadrul UNATC.

Reacțiile celor care l-au cunoscut pe marele actor Doru Ana

Doru Ana a fost un actor și profesor universitar iubit de foarte multă lume. Atât colegii săi de breaslă cât și elevii de la UNATC, au postat mesaje emoționante pe rețelele de socializare. „Ați plecat discret domn profesor…. Dumnezeu să vă odihnească în pace!', a scris actorul Silviu Mircescu.

Dumnezeu sa-l ierte! Pot sa spun ca a fost unul dintre profesorii mei preferați care m-a susținut pana la capăt! un actor talentat alături de care am avut ocazia să joc în Inimă de țigan și să mă îndrume în facultate!', scrie Dana Hauer Viktor Mihailovici.

„Unul dintre profesorii mei de la clasa de actorie, a plecat astazi, intr-o stea. Actorul DORU ANA. Dumnezeu sa il odihneasca!', a transmis actrița Medeea Marinescu.

Carmen Tănase, îndurerată de moarte actorului

De asemenea, Carmen Tănase a postat un mesaj trist pe Facebook după moartea actorului. Cei doi au jucat împreună în serialul Pariu cu viață, interpretând pe Mara și Alexandru, unul dintre cele mai interesante cupluri din serial.

De asemenea, Carmen Tănase a postat un mesaj trist pe Facebook după moartea actorului. Cei doi au jucat împreună în serialul Pariu cu viață, interpretând pe Mara și Alexandru, unul dintre cele mai interesante cupluri din serial. „Dumnezeu sa te odihneasca,Doru,dragul meu Doru…”, a fost mesajul actritei.

Actorul Doru Ana a interpretat zeci de roluri în filmele și serialele românești

Doru Ana a absolvit Institutul de Artă Teatală și Cinematografică din București, în 1980 la clasa profesorilor Olga Tudorache și Florin Zamfirescu. A interpretat zeci de roluri în mai multe filme și seriale românești de succes precum: Adela (2021), Fructul oprit (2018), La drum cu tata (2016), Ultima zi (2016), Umbre (2014), Carmen (2013), Câinele Japonez (2013), După dealuri (2012), Pariu cu viața (2011), Visul lui Adalbert (2011), Cealaltă Irina (2009), Medalia de onoare (2009), Nunta mută (2008), Schimb valutar (2008), 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile (2007), Moartea domnului Lăzărescu (2005), Hacker (2004), Occident (2002), Marfa și banii (2001), Terminus paradis (1998), Undeva in Est (1991), Primăvara bobocilor (1985).

A jucat pe scenele teatrelor Bulanda, Comedie, Național, Creangă și multe alte teatre din România, la Brașov sau Ploiești. Doru Ana era și profesor, iar elevii săi sunt devastați de moartea acestuia.

Sursa foto: Facebook

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter