A murit Florin Oprițescu, cel mai cunoscut actor român din Spania. Avea doar 42 de ani

Publicat pe

Actorul Florin Oprițescu a murit la vârsta de 42 de ani, după ce în 2020 a primit un verdict crunt din partea medicilor. Extrem de cunoscut în lumea cinematografiei din Spania. De-a lungul vieții a avut multe locuri de muncă, trecând de la jobul de bucătar sau cel de muncitor în construcții, la cel de actor. Din nefericire, boala i-a curmat prematur viața.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Actorul Florin Oprițescu a murit la doar 42 de ani. Acesta era stabilit de mai mulți ani în Spania, unde, după ce a avut mai multe locuri de muncă în diferite domenii, a dat lovitura în actorie. În urmă cu câtava luni însă, acesta a publicat pe contul său de socializare un video în care anunța că a fost diagnosticat cu leucemie, dar că a reușit să învingă boala cu ajutorul fiului său, de la care i-au fost transplantate celule stem și măduvă osoasă.

Florin Oprițescu a murit la 42 de ani

Actorul Florin Opriţescu – născut în România în urmă cu 42 de ani şi emigrat în Spania, unde a jucat în mai multe seriale – a murit în cursul zilei de vineri, 26 noiembrie 2021, a informat presa spaniolă. Florin Oprițescu a jucat în „Mar de Plástico', „La Unidad', dar şi într-unul dintre cele mai apreciate thrillere din 2021, de pe Netflix – „Sub zero'. Din păcate, viața sa a fost curmată de leucemie, pe care, cu puțin timp în urmă, anunța că a învins-o.

Potrivit Gândul, Florin Opriţescu era căsătorit cu o braziliancă şi avea doi copii. Locuia în Barcelona, unde a emigrat din Timişoara, când avea numai 21 de ani. În primii ani petrecuţi în Spania, Opriţescu a avut mai multe meserii, actorul lucrând atât ca bucătar, cât şi ca muncitor în construcţii.

Vineri, mai mulți actori spanioli, cu care Florin Oprițescu a lucrat de-a lungul carierei, au făcut tristul anunț.

„Vei rămâne veșnic în sufletele noastre, ale prietenilor tăi. Trebuia să mai vedem, de acum înainte, multe filme, cu tine în rol principal. Însă soarta a ales ca tu să joci pe o alta scenă – într-o altă lume. Suferim că ne-ai părăsit atât de devreme pentru că nu putem schimba destinul si nici moartea nu o putem învinge', a scris un apropiat pe Facebook.

„Călătorie plăcută, Florin, un gigant frumos cu o inimă de aur. Să-ți fie țărâna ușoară!', a scris pe Facebook actorul Fernando Caya (colonelul Tamayo din „La casa de papel'), care a publicat și o poză în care apare alături de Oprițescu.

Citește și: Cum s-a schimbat relația dintre Lidia Buble și sora ei, după Asia Express: „Cel mai mult m-au surprins momentele în care Estera…'/ EXCLUSIV

Citește și: De ce a refuzat Adelina Pestrițu să apară public după ce s-a îmbolnăvit de COVID-19:„Am primit mesaje care m-au tulburat, m-au acuzat…’/ EXCLUSIV

Citește și: Ce planuri are Lucian Viziru după ce se întoarce în România:„O să mai revin în televiziune’

Citește și: Ce le-a pregătit Alexandra Stan fanilor: „Sunt prea puține femei care fac asta'

Actoria, singurul domeniu în care nu se simțea judecat că e român

În ultimul interviu oferit presei din România, Florin Opriţescu a povestit cum a ajuns să devină actor după ce a trecut prin mai multe locuri de muncă. De asemenea, acesta a mărturisit că domeniul artistic este singurul unde nu este judecat că este român. 

„Cred că în societatea spaniolă există idei preconcepute despre români. Ceea ce canalele de televiziune transmit la ştiri îi influenţează pe cei ce nu au călătorit, pe cei ce nu au avut ocazia de a cunoaşte români cinstiţi, şi din cauza acestui fapt, mulţi fac greşeala de a generaliza. Singurul domeniu în care nu sunt judecat pentru faptul că m-am născut în Romania şi mă simt la fel de bine tratat ca spaniolii este în domeniul artistic, unde suntem apreciaţi pentru rezultatul muncii noastre', declara actorul.

Îi era dor de România și de prietenii din țară

Deși cunoscuse celebritatea în Spania, anul trecut actorul declara într-un interviu pentru Adevărul că îi era dor de România și de prietenii din țara natală.

„E ciudat sentimentul pe care îl am după 20 de ani de viaţă aici: îmi e dor de România când sunt în Spania şi viceversa. Îmi e dor de prieteniile pe care le-am lăsat în ţară când am plecat, de o parte a familiei mele ce a rămas în România (mama mea şi tatăl meu fiind stabiliţi aici de ceva timp deja), de bisericile ortodoxe cu mirosul şi atmosfera lor caracteristică, de umorul românesc şi, nu în ultimul rând, de mâncarea tipică ţării noastre. Aş lua cu mine când merg în România: felul de a trăi zilnic cu o violenţă aproape inexistentă a spaniolilor (mă refer la obiceiul de a sări la bătaie), obiceiul de a te pune la rând şi a întreba care este ultimul, muzica lor caracteristică (flamenco, bolero español)', spunea Florin Oprițescu pentru sursa citată.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter