A murit Luminița Constantinescu, critic muzical şi realizator de emisiuni: "A dăruit momente de neuitat"

Publicat pe

A murit Luminita Constantinescu, critic muzical și realizator de emisiuni de televiziune si radio. Avea 71 de ani și s-a stins din viață pe patul de spital, unde fusese internată înainte de sărbători.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Luminița Constantinescu, una dintre cele mai cunoscute realizatoare de emisiuni de televiziune și radio, și-a dat ultima suflare pe patul de spital. Criticul muzical se afla internată încă de pe data de 30 decembrie.

Era internată în spital din 30 decembrie şi s-a prăpădit în această dimineaţă. Pentru mine a fost nu numai o colegă, a fost prietena mea cea mai bună. Am stat în cămin împreună până în clipa în care ea s-a căsătorit şi a plecat cu soţul ei. Am rămas însă la fel de bune prietene în toată această perioadă, din anul 1967 când ne-am cunoscut la admitere la Conservator şi până acum în ultima clipă.

A murit Luminița Constantinescu, critic muzical şi realizator de emisiuni: "A dăruit momente de neuitat"A murit Luminița Constantinescu, critic muzical şi realizator de emisiuni: "A dăruit momente de neuitat"

A fost una dintre cele mai bune colaboratoare pe care le-a avut Radioul, vorbesc despre perioada în care a trecut în televiziune, pentru că primii ani i-a petrecut în radio, alături de mine, ea la secţia de operă, eu la secţia de muzică corală. Apoi a trecut în televiziune şi acolo a devenit unul din cei mai buni realizatori din Redacţia muzicală, cu imaginaţie, cu o voinţă extraordinară şi cu dragoste de muzică, şi cu foarte multă pasiune. Tot ce făcea făcea cu pasiune, punea sufletul. Probabil de aia s-a şi prăpădit acum, pentru că a ars ca o flacără. Aşa că lumina ei s-a stins', a precizat Mihaela Doboş, directorul fondator Radio România Muzical pentru Agerpres.

Angela Gheorghiu: „A realizat multe emisiuni la TVR cu toti artistii tineri”

Soprana Angela Gheorghiu a ținut să transmită un mesaj după vestea că Luminița Constantinescu nu se mai află printre noi.

'Am primit cu imensa tristete vestea plecarii dintre noi a Luminitei Constantinescu.  Luminita a fost cel mai important realizator de televiziune si radio, critic muzical de opera. Pasiunea ei pentru muzica de opera, pentru artistii lirici, fie ei consacrati sau aflati la inceput de cariera, este de neegalat.

De la varsta de 18 ani, studenta fiind, m-a invitat, m-a ajutat, m-a sustinut, m-a incurajat, m-a admirat si m-a iubit, fara a face vreo diferenta intre mine si alti artisti care aveau deja cariere importante.  Din 1985 pana in 1992 a realizat, anual, cele mai importante spectacole televizate cu muzica de opera, Va Place Opera?', la cel mai inalt nivel artistic. A realizat multe emisiuni in Televiziunea Romana cu toti artistii tineri talentati, cand in Romania comunismul era atroce”, a transmis artista.

Citește și: Actorul Bogdan Stanoevici a murit, după ce a fost infectat cu COVID-19

Citește și: Doliu în televiziune! A murit Victor Țăruș, unul dintre cei mai iubiți prezentatori de la TVR. Cauza morții

Cine a fost Luminița Constantinescu, care a murit la 71 de ani

Luminita Constantinescu a absolvit Conservatorul de Muzica „Ciprian Porumbescu” în 1972 și a devenit redactor la sectia „Opera, opereta” din Radiodifuziunea Română.

Luminita Constantinescu a fost farul elitelor muzicale si era deosebit de prietenoasa, iar impreuna am format o familie unita cu o pasiune comuna: opera si muzica clasica. Familia Luminitei a avut o importanta primordiala pentru ea, prin iubitul ei sot, baritonul Nicolae Constantinescu, si prin fiul ei, extrem de talentatul om de televiziune, Marius Constantinescu. 

O epoca s-a incheiat odata cu aceasta pierdere. Imi doresc din inima ca fiul ei, Marius, impreuna cu alti noameni de reala calitate, sa poata reinvia traditia unor emisiuni si concerte live de televiziune, cu muzicieni, actori si artisti aflati la inceput de drum sau deja faimosi. Romania are nevoie urgent de o schimbare in acest peisaj media, inundat astazi de mult prea multa mediocritate.

Cultura este si va fi intotdeauna un punct de reper in educatia unei natii, iar Luminita a fost si va ramane cu siguranta un pilon al acestui crez. Impreuna cu generatii intregi de artisti romani de opera, ii datorez multumiri, iubire si admiratie eterna Luminitei Constantinescu. Dumnezeu sa o odihneasca in pace! ', a mai subliniat Angela Gheorghiu.

„Numele Luminitei Constantinescu, sinonim cu pasiunea”

În egală măsură și Liliana Staicu, directorul Orchestrelor si Corurilor Radio, a avut numai cuvinte de laudă la adresa Luminiței Constantinescu.

„Numele Luminitei Constantinescu – una dintre cele mai cunoscute si apreciate realizatoare de emisiuni radio si de televiziune – a fost sinonim cu pasiunea si dragostea netarmurita pentru muzica de opera. In emisiunile realizate de-a lungul anilor la Radio Romania Muzical si Radio Romania Cultural, dar si in concertele-spectacol pe care le-a conceput si prezentat pe scena Salii Radio, alaturi de Orchestra Nationala Radio, Luminita Constantinescu a daruit ascultatorilor si publicului meloman momente de neuitat.”, a subliniat și Liliana Staicu.

Sursa foto: Facebook

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter