A murit regizorul Lucian Giurchescu! Avea 91 de ani

Publicat pe

A murit regizorul Lucian Giurchescu! Este doliu în lumea teatrului românesc! Regizorul Lucian Giurchescu s-a stins din viață astăzi, 10 ianuarie 2022. El a ocupat și funcția de director al Teatrului de Comedie timp de 14 ani. Anunțul trist a fost făcut public de reprezentanții teatrului, care au transmis câteva cuvinte, în memoria regretatului coleg.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

A murit regizorul Lucian Giurchescu! Vestea conform căreia regizorul Lucian Giurchescu s-a stins din viață a venit ca un fulger atât pentru prietenii, cât și pentru fanii săi. Anunțul trist a fost făcut public de reprezentanții Teatrului de Comedie. Iată ce au declarat aceștia!

Marele regizor s-a stins din viață astăzi, 10 ianuarie 2022. Fanii și colegii artistului sunt profund îndurerați de pierderea unui profesionist de talia lui.

Citește și: Tânărul care a murit în accidentul de pe Podul Ciurel era actor. Andreea Marin:'A devenit înger, la 34 de ani'

Citește și: Ce salariu a avut Andreea Marin la Surprize, Surprize:„Aceasta e piața’

Citește și: Povestea de dragoste dintre Ioana Ignat și Sebastian Dobrincu.Cum s-au cunoscut cei doi

Citește și: Igor Bogdanoff a murit la șase zile după fratele său, Grichka.Ce au pățit celebrii gemeni din Franța

A murit regizorul Lucian Giurchescu!

A murit regizorul Lucian Giurchescu! Vestea a venit ca un fulger pentru prietenii, familia și fanii acestuia. Reprezentanții Teatrului de Comedie au făcut tristul anunț.

Anunţăm cu regret încetarea din viaţă a omului de teatru Lucian Giurchescu. Regizor cu realizări impresionante, premiate şi aplaudate atât în România, cât şi în străinătate, Lucian Giurchescu a condus Teatrul de Comedie timp de 14 ani (între 1969 – 1979, 1990 – 1994), păstrând şi amplificând succesul primilor ani, marcaţi de directoratul lui Radu Beligan', au anunțat ei, potrivit Agerpres.

Spectacole regizate de Lucian Giurchescu

Lucian Giurchescu s-a stins din viață la vârsta de 91 de ani. El a fos cunoscut pentru zecile de filme și piese de teatru pe care le-a regizat de-a lungul timpului.

Printre spectacolele pe care le-a regizat de-a lungul carierei se numără și Primul om în Cosmos' (Victor Bârlădeanu, 1961), Svejk în al doilea război mondial' (Bertolt Brecht, 1962), Fizicienii' (Fr. Durenmatt, 1965), Un Hamlet de provincie' (Platonov, 1967), O noapte furtunoasă' (I.L. Caragiale, 1974) și Trei surori' (A. P. Cehov 1975). A mai regizat și o altă piesă notabilă a lui Eugen Ionescu, și anume Ucigaş fără simbrie' (1968).

Sursă foto: Facebook

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter