A murit Thierry Mugler. Designerul francez avea 73 de ani

Publicat pe

Thierry Mugler a murit duminică, la vârsta de 73 de ani. Conform agentului său, Jean-Baptiste Rougeot, moartea faimosului designer care a dominat lumea modei în anii 1980 a fost una naturală.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Thierry Mugler, designerul care a dominat lumea modei în anii 1980, a murit la vârsta de 73 de ani. Cu imensă tristeţe vă informăm despre decesul domnului Manfred Thierry Mugler, survenit duminică, 23 ianuarie 2022', a fost comunicatul publicat pe contul de Facebook oficial al designerului.

A murit Thierry Mugler. Designerul francez avea 73 de aniA murit Thierry Mugler. Designerul francez avea 73 de ani

Thierry Mugler a murit la 73 de ani

Potrivit lui Jean-Baptiste Rougeot, agentul faimosului designer, moartea lui Thierry Mugler s-a produs pe neaşteptate. Creatorul francez lucra la mai multe proiecte şi urma să anunţe noi colaborări la începutul săptămânii, a spus el.

Născut la Strasbourg în decembrie 1948, Manfred Thierry Mugler a sosit la Paris la vârsta de 20 de ani. În 1973 şi-a creat propria marcă, Café de Paris, iar un an mai târziu a fondat compania Thierry Mugler.

Cine a fost Thierry Mugler

Născut la Strasbourg în decembrie 1948, Manfred Thierry Mugler a sosit la Paris la vârsta de 20 de ani. În 1973 şi-a creat propria marcă,Café de Paris, iar un an mai târziu a fondat compania Thierry Mugler, scrie Agerpres.

Creaţiile sale structurate şi sofisticate s-au impus rapid. Ele s-au remarcat printr-o eleganţă sofisticată, o modă ce exacerba formele femeilor: umeri accentuaţi din căptuşeală, decolteuri adânci, talie îngustă şi şolduri pline. Taioarele sale poartă, la rândul lor, marca sa inconfundabilă.

Cu o înclinaţie naturală spre regie, Thierry Mugler a organizat prezentări publice spectaculoase ale creaţiilor sale.

„Întotdeauna am crezut că moda nu este suficientă de una singură şi că trebuie să fie prezentată într-un mediu muzical şi teatral”, spunea adesea Thierry Mugler, fost dansator.

Citește și: A murit Corneliu „Bibi” Ionescu, fondatorul trupei Sfinx. Avea 76 de ani

Citește și: Ce afacere i-a adus Oanei Zăvoranu profit de 1 milion de euro în 2021: „Bani curați”

Citește și: Andreea Tonciu, luată cu targa de medici, la Survivor 2022. Ce s-a întâmplat cu ea, după ce a leșinat

Citește și: Cum a reacționat Alexandru Papadopol, după ce Ioana Ginghină i-a spus că se recăsătorește:„Mi se părea normal să îi spun eu’

„Dansul m-a învăţat multe despre postură, organizarea hainelor, importanţa umerilor, postura capului, jocul şi ritmul picioarelor”, declara creatorul francez.
„Podiumurile de astăzi sunt o continuare a ceea ce a inventat Mugler. Colecţiile erau pretexte pentru prezentări de modă”, îşi amintea Didier Grumbach, fost preşedinte director general al companiei Thierry Mugler.

„Măsura mea este excesul”

Mugler avea spectacolul în sânge: pentru a zecea aniversare a casei sale, în 1984, a organizat prima prezentare publică de modă din Europa, la Zenith, în faţa a 6.000 de oameni, ca un concert rock. Biletele au fost vândute cu 178 de franci (27 de euro). Defilarea, sub semnul liturgicului, divinului şi misticismului, s-a desfăşurat pe un podium de 35 de metri. A controlat, ca de obicei, totul, de la recuzită la coloana sonoră. „Măsura mea este excesul”, spunea Mugler.

S-a lansat, de asemenea, şi în lumea parfumerie, celebrul său parfum „Angel” bucurându-se de un mare succes. Lansat în 1992, în colaborare cu Clarins,”Angel” a concurat pentru primul loc în vânzări miticul No5 al Casei Chanel.

În 2013 a creat spectacole muzicale la Paris şi Berlin. Cu „Mugler Follies” a intenţionat să zguduie arta spectacolelor de revistă folosind transformişti şi creaturi ambigue într-un uluitor „omagiu adus tuturor frumuseţilor”.

După ce a părăsit lumea modei, Thierry Mugler a împins arta metamorfozei până în punctul în care a devenit de nerecunoscut, atât la corp cât şi la faţă, recurgând la un culturism intensiv şi la operaţii estetice. În plus, a început să practice meditaţia şi yoga.

„Cea dintâi urgenţă a fost să îmi revendic corpul, epuizat de anii mei de dans şi de croitorie, ca o renaştere, un mod de a şterge trecutul”, explica el, asumând o „nouă casă pentru trup” şi cerând să fie numit Manfred T. Mugler.

În septembrie i-a fost dedicată o expoziţie la Muzeul de Arte Decorative din Paris cu titlul „Thierry Mugler, Couturissime”, un proiect al Muzeului de Arte Frumoase din Montreal. 

Foto: Profimedia

 
substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter