Alexandru Arșinel și scandalul transplantului de rinichi, care i-a umbrit cariera pentru o scurtă perioadă. Ce s-a întâmplat, de fapt, în 2013

Publicat pe

Alexandru Arșinel s-a stins din viață la vârsta de 83 de ani. Actorul era internat la Spitalul de Urgență București, la Terapie Intensivă iar medicii nu au mai putut face nimic pentru a-l salva. În 2013, Arșinel a fost acuzat că a fost beneficiarul unui transplant de rinichi în aceeași zi în care se înscrisese pe lista de așteptare în Registrul Național de Transplant.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Moartea lui Alexandru Arșinel a îndurerat întreaga Românie. Actorul a plecat dintre noi azi, 29 septembrie, la vârsta de 83 de ani. Decenii la rând a fost apreciat de români, iar împreună cu Stela Popescu au reprezentat zeci de roluri pe scena teatrului românesc.

Alexandru Arșinel și scandalul transplantului de rinichi, care i-a umbrit cariera pentru o scurtă perioadă. Ce s-a întâmplat, de fapt, în 2013Alexandru Arșinel și scandalul transplantului de rinichi, care i-a umbrit cariera pentru o scurtă perioadă. Ce s-a întâmplat, de fapt, în 2013

În urmă cu aproape zece ani, Alexandru Arșinel a fost acuzat că a beneficiat de tratament preferențial. Scandalul a pornit după dezvăluirea că Arșinel a făcut transplantul de rinichi în aceeași zi în care s-a înscris pe lista de așteptare.

Citește și: A murit Alexandru Arșinel.Actorul avea 83 de ani

Citește și:Avocatul preotului Visarion Alexa neagă existența altor cinci plângeri pentru agresiune sexuală:„Nu știu în ce măsură sunt reale'

Citește și: Corina Caciuc și Anamaria Prodan au aceleași gusturi la bijuterii scumpe.Cum a fost surprinsă iubita lui Laurențiu Reghecampf, în oraș

Citește și: Părinții Georgianei Lobonț nu au fost de acord cu căsătoria dintre ea și soțul ei:”Nu se pot opune iubirii noastre”

Alexandru Arșinel și scandalul transplantului de rinichi

În 28 august 2013, Alexandru Arșinel avea 70 de ani când a fost supus unui transplant renal la Institutului de Urologie și Transplant Renal din Cluj. Atunci actorul a declarat atunci că problemele sale renale au început din tinerețe.

Intervenția a fost una controversată. Arșinel a fost acuzat că a beneficiat de transplant în aceeași zi în care s-a înscris pe lista de așteptare în Registrul Național de Transplant. „De 40 de ani sunt în evidenţa spitalului Davila. De 40 de ani. Am avut peste 30 şi ceva de colici renale care mi-au terminat rinichiul, mai funcţiona 6%. De 40 de ani se ştia. Pe lista spitalului, a lui Lucan. De 40 de ani', spunea Arșinel la acea vreme.

Arșinel: „Poate că am și greșit, nu știu”

La acea vreme, regretatul actor susține că a fost acuzat pe nedrept. Cu toate astea, Alexandru Arșinel susține că a avut și el o parte din vină, declarând că și-a dorit foarte mult să se facă bine. În 2019, ministrul sănătății de la acea vreme, Sorina Pintea, a declarat că există un dosar de cercetare penală în cazul actorului.

„Oribil, ca un gazetar să-mi spună să-mi moară un copil ca să știu și eu ce înseamnă să-ți moara cineva în familie… Nu vreau să-mi mai aduc aminte. Poate că am și greșit, nu știu, Dumnezeu o să-mi arate. Mult nu mai e.(…) Am vrut să trăiesc. În clipa aia am realizat că n-ai voie să gândești că ai voie să traiești. A fost oribil. La un moment dat colegi au reacționat. Un moment în care publicul m-a adus înapoi. La primul spectacol, aplauze', spune Arsinel pentru Digi24.

Sursa foto: Facebook

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter