Alexandru Pițurcă a fost eliberat din arest și plasat sub control judiciar, în dosarul măștilor neconforme pentru MApN. Primele declarații: „Instanța a decis...”

Publicat pe

Alexandru Pițurcă a fost eliberat din arest și plasat sub control judiciar, în dosarul măștilor neconforme pentru MApN. Alexandru Pițurcă este cercetat în libertate, după ce Tribunalul București a respins miercuri seara cererea de arestare preventivă a procurorilor. Fiul lui Victor Pițurcă s-a aflat sub control judiciar, după ce, marți a fost reținut în dosarul utilajelor și al măștilor de protecție neconforme de la Romarm. Fiul antrenorului a făcut și primele declarații.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Alexandru Pițurcă a fost eliberat din arest și plasat sub control judiciar, în dosarul măștilor neconforme pentru MApN. Alexandru Pițurcă, fiul lui Victor Pițurcă, a fost eliberat din arest miercuri noaptea, după ce Tribunalul București i-a respins cererea de arestare preventivă a procurorilor. De asemenea, Victor Pițurcă a fost și el eliberat în cursul zilei de ieri.

Alexandru Pițurcă a fost eliberat din arest și plasat sub control judiciar, în dosarul măștilor neconforme pentru MApN. Primele declarații: „Instanța a decis...'Alexandru Pițurcă a fost eliberat din arest și plasat sub control judiciar, în dosarul măștilor neconforme pentru MApN. Primele declarații: „Instanța a decis...'

Procurorii DNA au anunțat marți, că l-au reținut pentru 24 de ore pe Alexandru Pițurcă, în dosarul măștilor neconforme trimise de către MApN. De asemenea, au cerut arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile. Ulterior, un judecător a respins cererea DNA, motiv pentru care Alexandru Pițurcă a fost eliberat.

Citește și: Victor Pițurcă a fost reținut pentru 24 de ore de DNA. Antrenorul e cercetat în dosarul măștilor neconforme livrate în spitalele MApN

Citește și:Cine este și cum arată soția lui Victor Pițurcă. Sunt împreună de 30 de ani

Citește și:Vlăduța Lupău, după ce a fost asupru criticată că își vinde hainele și nu le donează: „Banii mei sunt munciți și…'

Citește și:„La tribunal eu am pledat vinovat'. Șerban Huidu, dezvăluiri neașteptate la 11 ani de la accidentul cu trei morți

Alexandru Pițurcă a fost eliberat din arest și plasat sub control judiciar, în dosarul măștilor neconforme pentru MApN

Alexandru Pițurcă, 39 de ani, este cercetat în libertate, după ce un judecător de la Tribunalul București a respins miercuri noaptea cererea de arestare preventivă a procurorilor. Fiul lui Alexandru Pițurcă este sub control judiciar, după ce, în cursul zilei de marți a fost reținut în dosarul utilajelor și al măștilor de protecție neconforme de la Romarm. Fiul antrenorului de fotbal este administratorul uneia dintre firmele implicate în afacerea verificată de DNA.

Atât Victor Pițurcă, cât și fiul lui, Alexandru, sunt acuzați de cumpărare de influență. Fiul antrenorul a făcut primele declarații când a ieșit miercuri noaptea pe ușile Tribunalului București. Întrebat de reporteri dacă se aștepta să fie eliberat, Alex a declarat: „Normal. Dacă instanța a decis„, potrivit stirile protv.ro.  „Control judiciar pentru ambii inculpați. Deci, Alex se duce în partea cealaltă, la centru, face formele, și pleacă. Instanța a dispus măsura alternativă, măsura de control judiciar. Vedem cum o să fie motivată. Da, după nu știu câte ore de nesomn, asta e'. a declarat și avocatul lui Alexandru Pițurcă.

Alexandru Pițurcă și Victor Pițurcă sunt acuzați de cumpărare de influență

Conform DNA, în perioada martie 2020- septembrie 2021, pe fondul pandemiei de COVID-19. Gabriel Țuțu, director general al Romarm ar fi încheiat o asociere cu o firmă din care făcea parte și o societate controlată de Alexandru Pițurcă. Compania ar fi fost condusă în condiții dezavantajoase, având două contracte de achiziție publică ce ar fi vizat cumpărarea a șapte utilaje neconforme de producere a măștilor de protecție.

„Prin demersurile menţionate mai sus, CN Romarm SA a fost prejudiciată cu suma de 8.647.584 lei, reprezentând contravaloarea utilajelor menţionate, valoarea materiei prime şi ulterior contravaloarea unor piese şi servicii conexe (în afara contractului)”, arată anchetatorii. Victor Pițurcă a fost eliberat marți, după ce a petrecut o noapte în arestul Capitalei. Marți, antrenorul a mai fost audiat încă o dată de procurorii anticorupție.

Cristina Ich l-a așteptat pe Alexandru Pițurcă să iasă din arest

Cristina Ich l-a așteptat marți seară pe Alexandru Pițurcă la Tribunalul București. Vedeta are alături de Alex un fiu, pe nume Noah, în vârstă de trei ani și jumătate. Fosta parteneră a lui Alex Pițurcă l-a așteptat ore în șir, în spatele Tribunalului București, unde a așteptat decizia autorităților.

„Nu am nimic de comentat despre lucruri de genul ăsta (n.r. afacerile fostului său partener de viață, Alex Pițurcă). Sunt cu copilul la munte. Mă întorc în țară și nu știu nimic. Nu sunt în măsură să comentez. Îl iubesc și îi sunt alături orice ar fi', a declarat Cristina Ich pentru fanatik.

Sursa foto: Captura video/Facebook

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter