Anca Sigartău, mărturisiri cutremurătoare despre lupta cu cancerul: „Eu știam că mor, nu mai am de trăit”. Cum s-a vindecat

Publicat pe

Anca Sigartău a făcut mărturisiri cutremurătoare despre lupta ei cu cancerul. Îndrăgita artistă a suferit de această boală acum mulți ani, pe vremea când copiii ei, fiica Sonia și fiul Teodor, erau foarte micuți. Abia acum însă, actrița a decis să dezvăluie cum crede ea că s-a vindecat. Iată confesiunea emoționantă a vedetei!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Anca Sigartău a făcut unele mărturisiri cutremurătoare despre lupta ei cu cancerul. Actrița din serialul Adela a fost diagnosticată cu această boală cu mai mulți ani în urmă. La acea vreme, copiii ei erau foarte mici. Sonia avea 4 ani, iar Teodor 2. Însă, din fericire, artista a reușit să se vindece. Conform spuselor ei, nu se aștepta deloc la asta, crezând, de fapt, că o să moară.

Anca Sigartău, mărturisiri cutremurătoare despre lupta cu cancerul: „Eu știam că mor, nu mai am de trăit'. Cum s-a vindecatAnca Sigartău, mărturisiri cutremurătoare despre lupta cu cancerul: „Eu știam că mor, nu mai am de trăit'. Cum s-a vindecat

Actrița Anca Sigartău nu a știut inițial despre acest diagnostic. Aflând că nu face tratamentul, o prietenă i-a spus că e necesar să ia lucrurile în serios, pentru că nu e de glumit.

Citește și: Cum s-au cunoscut Anca Sigartău și Marian Râlea, actorii din serialul Adela:„A venit și…'

Citește și: Imagine de colecție cu Anca Sigartău şi Marian Râlea, de acum 27 de ani.Cum arătau actorii din Adela

Citește și: Cât de gelos este Emmanuel Macron în relația cu soția lui:”Se teme că cineva ar putea să i-o fure…”

Citește și: Cine e Daniel Jumuga (Nobo), câștigătorul Chefi fără limite 2022.Ce va face cu premiul

Anca Sigartău, mărturisiri cutremurătoare despre lupta ei cu cancerul

Așadar, acum mulți ani, Anca Sigartău a aflat ulterior că suferă de cancer și nu direct de la medic. Aceasta a constatat că lucrurile sunt mai grave decât credea, după ce prietena ei a îndrumat-o să-și urmeze tratamentul.

„Adevărul e că nici nu am știut prima oară despre acest diagnostic. Prietena mea știa că eu nu fac tratamentul, soțul ei era medic la Fundeni, și ea a zis că trebuie să îl fac, că nu e de glumit, pentru că lucrurile sunt foarte grave. Așa am aflat eu, nu am aflat direct de la medic. Nu mi s-a spus direct', a declarat Anca Sigartău, în emisiunea „Voi cu Voicu', de la Antena 3.

Cum s-a vindecat artista

Deși făcuse tratamentul, medic nu i-a dat voie să plece din spital, pentru că tumora se dezvolta chiar și pe citostatice. Cu toate acestea, Anca Sigartău a insistat să fie externată, deoarece a vrut să țină Postul Crăciunului, lucru pe care l-a și făcut. La acea vreme, vedeta primea foarte multe mesaje cum că dacă ține postul, se va vindeca.

„După aceea, am ajuns în spital și am făcut acel tratament. În momentul în care am cerut să plec din spital, medicul mi-a spus că nu mă lasă să plec, pentru că este o tumoră care se dezvoltă. A crescut opt centimetri în trei săptămâni pe citostatice. Nu era normal.

Atunci a fost momentul în care am spus, cu toate astea, că vreau să mă duc acasă. Am știut despre post că începe pe 15 noiembrie, Postul Crăciunului. Știam de la bunica mea că așa începe postul. Așa am știut că vreau să mă duc să țin post. Nu am spus la nimeni. Nu a fost un regim alimentar. Am ținut și eu cum am putut. Am primit multe mesaje, că dacă țin postul, mă fac bine', a adăugat artista.

„Nu am făcut niciun pact cu Dumnezeu'

După ce a ținut post, Anca Sigartău a mers la un control, la spital, iar medicul a rămas uimit de ce a văzut. Potrivit declarațiilor ei, tumora dispăruse.

„Dar nu a fost o înțelegere cu Dumnezeu, că dacă țin postul mă fac bine. Eu știam că mor, că nu mai am de trăit. L-am ținut să mă pregătesc, mai mult. Știam că nu mai am foarte mult și am vrut să mă pregătesc. Știam că sunt lucruri, ca răul ăla pe care nu îl vrei și îl faci până la urmă.

Apoi, pe 20 decembrie, când am fost la control, doctorul a spus: „Unde este tumora? Ce ai făcut?'. I-am zis: „Eu vă spun ce am făcut, dar nu o să mă credeți. Am ținut post, atât'. Înăuntrul meu știam că, dacă Dumnezeu vrea, orice e posibil. Cum să nu crezi? Nu am avut nicio gândire pozitivă când am ținut postul, știam că mor. Nu am făcut niciun pact cu Dumnezeu și nici nu voi face', a conchis Anca Sigartău.

Anca Sigartău a încercat să se sinucidă

Anca Sigartău a trecut printr-o perioadă dificilă în urmă cu mai mulți ani. Ea a dezvăluit că a încercat să se sinucidă și să își lase copiii la tatăl lor. Din fericire, a depășit acele momente și și-a văzut în continuare de carieă și de familie. 

„Am înţeles şi am acceptat atât de greu că nu toată lumea poate să te iubească. Îţi doreşti să fii iubit, mai ales când ai profesia pe care o am eu. În general, toată lumea îşi doreşte să fie iubită, de aceea şi facem eforturi din toată părţile. (…) Mă confruntam cu această problemă, o minciună acută din viaţa mea şi mă gândeam că eu cresc 3 copii, îi educ să intre într-un sistem care îi va obliga să accepte minciuni, să se piardă pe sine ca individualităţi. Acela a fost momentul în care, în timpul unui curs despre cultură şi civilizaţie al doamnei Ludmila Patlanjoglu, auzeam lucruri atât de frumoase, deşi eu nu aveam în momentul respectiv bani să-mi plătesc întreţinerea, era atât de greu cu cei trei copii şi mi se părea totul de netrăit.

Ce aş fi putut să fac, cât aş fi putut să muncesc mai mult? Cât aş fi putut să trag mai mult? Nu aş fi putut să schimb lucrurile. Nu aveam decât varianta să mă închid, să mor, să mă sting. Mă îndreptam spre un lucru clar, îmi doream să mor şi era foarte aproape momentul în care probabil aş fi renuţat la viaţă. Mă gândeam că celor mici le-ar fi fost mult mai bine cu tatăl lor, ar fi avut o situaţie financiară mult mai bună . Voiam să închei socotelile pentru ei, să le fie mai bine. Dar acel curs, când auzeam câte lucruiri extraordinare se întâmplă, acele secunde pe care le trăiesc pe scenă, în care oamenii vin şi se simt bine. Acele două ore pe care ţi le-au dat sunt importante, a doua zi au altă forţă să meargă înainte. Pentru momentele acelea îmi dădeam seama că merită şi trăiesc şi că acela este rostul meu’ – a mărturisit Anca Sigartău, mai demult, într-un interviu acordat pentru Adevărul, în emisiunea „Pastila de motivație’.

Sursă foto: Facebook

 
substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter