Andreea Esca a câștigat procesul cu doctorița din Focșani. Femeia este obligată să plătească aproape 5.000 de euro

Publicat pe

Andreea Esca a câștigat procesul cu doctorița din Focșani. În anul 2013, Andreea Esca a prezentat un material jurnalistic despre o femeie din Focșani care a condus cu viteză mare pe contrasens. Aceasta era un medic destul de cunoscut pe plan local, motiv pentru care a simțit că i s-a pătat reputația. Femeia a căutat dreptatea în instanță, cerându-i prezentatoarei de la ProTV și echipei sale să îi plătească 34.000 de euro pentru prejudicii de imagine. Acum, procesul s-a finalizat, iar procurorii au decis că Andreea Esca doar și-a făcut datoria de jurnalist.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Andreea Esca este una dintre cele mai iubite prezentatoare de știri din România. Deși are o carieră impresionantă, aceasta a fost implicată într-un proces încă din 2013. La vremea respectivă, echipa ProTV a difuzat un material jurnalistic despre o femeie din Focșani care a condus cu viteză pe contrasens. Aceasta a acroșat un polițist și a și-a continuat drumul către București. Se pare că doamna de la volan avea profesia de medic în Focșani și a simțit că i s-au adus prejudicii de imagine. Ea a căutat dreptatea în instanță, cerând 34.000 de euro de la Andreea Esca, Andreea Marinescu și Mihai Dedu.

Doctorul din Focșani a avut dorința ca Andreea Esca să își ceară scuze public pentru difuzarea materialului. Procesul s-a finalizat, iar procurorii au decis că oamenii din echipa ProTV nu au greșit în situația respectivă.

Citește și: Ce părere are Andreea Marin despre Andreea Esca:„E un exemplu'

Citește și: Andreea Esca a spus cu ce bărbați nu i-ar da voie, fiicei sale, Alexia, să aibă o relație:„Mi-e teamă de…'

Citește și: Antonia, declarație de dragoste pentru Alex Velea:„Ești ca o poezie…'

Citește și: Cum și-a testat Ruby iubitul, pentru a vedea dacă o înșală:„Am ieșit noaptea în pijamale și…'

Andreea Esca a câștigat procesul cu doctorița din Focșani

După 7 ani, procesul a fost finalizat, iar Andreea Esca și echipa ProTV au câștigat! În urma hotărârii luate de procurori, doctorița din Focșani este obligată să plătească cheltuieli de judecată uriașe. Astfel, femeia are de achitat 11.867,87 lei în faza apelului și 11.867,24 lei în cea de recurs, echivalentul a 4.750 de euro.

Mai mult decât atât, instanța a stabilit că ProTV nu este obligat să șteargă materialele jurnalistice referitoare la această femeie. Procurorii au decis că atât Andreea Esca, cât și ceilalți membrii ai echipei doar și-au respectat atribuțiile de jurnaliști.

Hotărârea Instanței

Instanța a hotărât că Andreea Esca și echipa ProTV nu au de ce să fie trași la răspundere. În hotărâre se arată că ei doar au relevat fapte reale și nu au adus prejudicii de imagine doctorului din Focșani.

„Supunând faptele probate din prezenta speță celor detaliate mai sus, Tribunalul notează că au a fi subliniate următoarele aspecte: pârâții se bucură de nivelul de protecție al libertății de exprimare conferit mass-media, pârâții au realizat afirmațiile în calitate de jurnaliști, au fost expuse exclusiv fapte, nu și judecăți de valoare, acestea având o bază factuală consistentă și fiind relatate în mod obiectiv și cu bună-credință, reclamanta, subiect al articolului, deși nu este om politic și nici nu rezultă a avea o notorietate locală relevantă, exercită o profesie de interes public iar faptele relatate sunt în mod neîndoielnic de interes public', se arată în motivarea instanței la faza de apel.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter