10 lucruri inedite despre Anthony Hopkins

Publicat pe

Anthony Hopkins s-a născut într-o familie de brutari, a urât şcoala toată copilăria, dar s-a îndrăgostit de pian şi pictură. La 75 de ani, actorul din „Thor: Întunericul a reuşit să renunţe la toate viciile sale, iar cea mai mare plăcere a sa acum sunt road trip-urile.

Anthony Hopkins

 

1. A FOST ALCOOLIC până în 1975, când a reuşit să renunţe la acest viciu. Băutura lui preferată era tequila mexi­cană. „Parcă eram într-o călătorie haluci­nantă. Vedeam lucruri şi aveam trăiri cvasi religioase. Credeam că sunt Ioan Botezătorul şi vorbeam cu marea, de pe plaja din Malibu, iar marea îmi răspun-dea. A fost ciudat. Actorul mărturiseşte şi că, în încercarea sa de a renunţa la alcool, cel mai important aliat a fost credinţa lui în Dumnezeu.

 

2.  A DEVENIT CETĂŢEAN AME­RICAN în anul 2000, dar şi-a păstrat şi cetăţenia britanică. Actorul a trăit o vreme în Statele Unite în anii 70, apoi s-a întors la Londra şi a reve-nit în SUA în anii 90. „America a fost foarte generoasă cu mine. M-am gân-dit că ar fi bine să întorc favorul. Această decizie a pornit din inimă', explică actorul dorinţa sa de a deveni cetăţean american.

 

3. NU I-A PLĂCUT DELOC ŞCOA­LA. Singurul copil al unei familii de brutari, Anthony Hopkins le-a dat mult de furcă părinţilor săi în anii de şcoală. „Eram jalnic. Eram un ratat. Un tăntă-lău. Eram anti-social şi nu mă oboseam să discut cu ceilalţi copii. Am fost un elev rău şi nu înţelegeam ce caut la şcoală. Cred că de-asta am devenit ac­tor, povesteşte britanicul.

 

4.  ÎI ESTE GREU SĂ MENŢINĂ RELAŢII APROPIATE. „Nu mă pricep să fiu alături de cineva pentru prea mult timp. Poate de-asta nu am fost făcut pentru căsătorie. Am avut câteva relaţii bune, dar în final devin neliniştit şi o iau la fugă, declară acto­rul. Cu toate acestea, a avut trei maria­je, dintre care cel de-al doilea, cu Jennifer Lynton, a durat 29 de ani. Cu cea de-a treia soţie, columbianca Stella Arroyave, este căsătorit deja de 10 ani.

 

10 lucruri inedite despre Woody Allen

 

5. A FOST SOLDAT ÎN ARMATA BRITANICĂ. După ce a absolvit Academia Regală de Arte Dramatice, Anthony Hopkins a petrecut doi ani în serviciul militar britanic. A fost reparti­zat în serviciul de artilerie, unde colegii îl porecliseră „Gunner Hopkins' (Tu­narul Hopkins). În 1987, când era deja un actor celebru, Hopkins a primit titlul de Comandor al Ordinului Imperiului Britanic, iar în 1993 a fost făcut cavaler.

 

6.  CÂNTĂ LA PIAN ŞI PICTEAZĂ. Actorul a expus câteva din tablou­rile sale în San Antonio, Texas, iar în ianuarie 2012 a lansat un album de muzică clasică intitulat „Composer' şi a cântat împreună cu Orchestra Sim­fonică din Birmingham.

 

7. A RENUNŢAT LA FUMAT DUPĂ METODA LUI ALLEN CARR. „A fi fumător este ca şi cum te afli într-un labirint complicat. Iar Carr parcă a avut o hartă a acelui labirint. Instantaneu, am fost eliberat de dependenţa mea.

 

8. SUFERĂ DE DISLEXIE. Persoa­nele afectate de dislexie fac greşeli de lectură şi schimbă cuvintele. În ca­zul actorului britanic, dislexia i-a trezit interesul pentru actorie. Hopkins a reuşit să depăşească acest neajuns prin memorarea perfectă a scenariilor, ceea ce înseamnă că uneori este nevoie să citească şi de 250 de ori un scenariu pentru a-l învăţa pe de rost.

 

9.  CREDE CĂ LUMEA SHOW-BIZ-ULUI ESTE FALSĂ. „La naiba cu prostia asta de showbiz, cu ridicolul acesta, cu modalitatea asta superficială de a-ţi trăi viaţa. Când pri­vesc înapoi văd un imens deşert. Mi-am petrecut toţi anii ăştia într-un mediu fals. Totul era fals.

 

10.  IUBEŞTE CĂLĂTORIILE CU MAŞINA. „Îmi place să mă tre­zesc dimineaţa şi să nu ştiu unde voi ajunge. Doar urmez drumul. Îmi place mirosul din cafenele şi să înnoptez în-tr-un oraş complet străin, să găsesc un motel în Boise, Idaho, la ora 5 după-amiaza. Nu ştiu de ce, dar în America ai un sentiment minunat de solitudine', spune Hopkins.

 

RALUCA TĂMAȘ

Foto NORTHFOTO

 

10 lucruri inedite despre Roman Polanski

 

10 lucruri inedite despre… ANTONIO BANDERAS

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter