Dan Bordeianu - Actorul care razbate

Acest interviu a fost realizat, in mare parte, pe strada. In mers. Este posibil sa auzi zgomotul infernal al claxoanelor si sa ne vezi cum trecem strada pe culoarea rosu a semaforului. De vina e actorul, dar a meritat. Ca de cand nu l-am vazut, multa vreme a trecut.

Stand pe balconul studioului foto, sprijinit de balustrada, Dan Bordeianu fumeaza relaxat tigara, explicandu-mi de ce, de data aceasta, prefera sa-si tina relatia de iubire departe de blituri. „Putem sa vorbim… Eu ti-am zis, nu ma feresc, dar chiar nu as vrea sa ducem materialul in zona asta. Singura mea reticenta e legata de faptul ca nu mai vreau sa pun pe tapet o relatie dupa ce una a fost extrem de mediatizata. E clar ca nu e aceeasi situatie, dar nu vreau sa pun in niciun fel in pericol ce traiesc acum. Acestea sunt cuvintele lui Dan despre Alina, fata pe care o iubeste de aproape doi ani. Ma uit la el si-mi pare simplu ca buna ziua ca nu se mai destainuie asa cum o facea acum cativa ani, pe vremea cand era rebelul din telenovele. Dar, inca sub efectul discutiei cu un om ale carui idei se succed cu o repeziciune uimitoare, am inceput cu finalul.

Dan Bordeianu

Intr-o suspect de calduroasa zi de octombrie, il asteptam pe Dan la studioul fotografului nostru. Ma asezasem confortabil pe o canapea, crezand ca acela va fi locul de schimbat idei. Ghinion! Nici nu a intrat bine pe usa, ca si-a adus aminte cum masina sa, parcata la o distanta considerabila de studio, „adapostea un pictorial cu Edward Norton in Vogue, ce ne putea servi ca model. O clipa mai tarziu stateam de vorba in plina strada despre conul de umbra in care a intrat imediat dupa gloria telenovelelor:
„Nu am picat intr-un con de umbra. Am fost un actor care la un moment dat a facut niste proiecte, dupa care am zis «stati, mai, oameni buni, sa iau si eu o gura de aer». Vezi, daca o privesti ca ascensiunea sau ca aparitia unui om de televiziune, sigur ca poti spune «da, a picat intr-un con de umbra». Dar eu nu-s vedeta de televiziune, eu sunt actor.

Da, dar majoritatea se imbata cu gloria de televiziune…
Da, asa e. La mine nu a fost cazul, pentru ca, fara falsa modestie, am devenit foarte cunoscut intr-o perioada de timp foarte scurta, imi e suficient. Lumea reactioneaza in continuare ca acum 3 ani, pe strada. E normal, pentru ca succesul produselor a fost foarte mare si tocmai de aia am considerat la un moment dat ca e prea mult, ajungi la o saturatie. Trebuie sa mai iei o pauza. Pe langa faptul ca actorii se imbata cu succesul, din pacate, in Romania, singurul sistem in care un actor poate sa-si castige un trai decent este televiziunea. Filmele de lung metraj sunt, dar sunt putine. Cate roluri principale poti sa faci in Romania? Nu cred ca e cineva in stare sa ma contrazica aici, dar nu castigi atat de mult dintr-un lungmetraj incat sa iti permiti sa traiesti doar din asta.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe viva.ro