Leslie Hawke - Si-a luat fiul la intrebari

Publicat pe

„Criteriul principal dupa care aleg un film este ca anumiti regizori pur si simplu imi dau incredere. (Ethan Hawke)

Dar chiar daca ai nascut prea devreme, ai avut suficienta ratiune si noroc cat sa-ti poti finaliza educatia. O societate care nu permite tuturor accesul la educatie, practic fura sansele celor nascuti fara posibilitati. Toata lumea vrea sa aleaga cum sa traiasca si nu sa ramana la voia intamplarii.

Este adevarat. Chiar acum cateva saptamani am cunoscut un cioban. L-am intrebat ce-i intreb pe toti oamenii saraci in Romania: „Cati ani ai?, „Cate clase ai?, „De ce ai renuntat la studii?. Avea 27 de ani si abandonase scoa-la dupa clasa a V-a, ca sa-l ajute pe tatal sau la munca campului. Avea privirea expresiva si inteligenta, era frumos ca un actor de cinema, dar soarta lui era sa fie cioban. M-a intristat atat de tare…

Da, se pare ca unii oameni reusesc sa se impuna in fata destinului, in vreme ce altii iau lucrurile asa cum sunt.

Leslie Hawke, Ethan Hawke

Este usor hilar sa te aud vorbind de importanta educatiei tocmai pe tine, care nu ai terminat facultatea. Asta nu sugereaza ca, de fapt, educatia nu inseamna prea mult pentru tine?
Depinde ce intelegi prin educatie. Educatia institutionala nu a fost vitala pentru mine, deoarece aveam o chemare. Dar cand am renuntat la scoala am simtit ca te-am dezamagit. Mi-amintesc ca mi-ai spus „ei bine, de-acum incolo raspunzi de educatia ta. In functie de asta mi-am setat alegerile: scrisul, infiintarea unei companii de teatru, crearea de conjuncturi prin care ma puteam autoeduca. Daca as fi ajuns la Hollywood peste noapte, nu am fi stat azi de vorba, fiindca as fi fost deja un om terminat.

Oamenii vorbesc adesea despre ajutorul pe care mi-l oferi in munca mea.
De fapt, simt ca as putea mai mult. Cand propria mama se ocupa de una dintre cele mai mari probleme, educarea celor saraci, este simplu sa donezi bani, pentru ca stii unde se vor duce acestia si cum vor fi folositi. Am fost, de asemenea, impresionat de oamenii pe care i-am intalnit in Romania, la primul bal de Halloween. Am fost putin surprins ca acesti oameni destepti si de succes chiar se preocupau de educatia copiilor dezavantajati. Se zice ca tinerii din Europa de Est nu urmaresc decat sa castige bani, sa conduca masini deosebite si sa se distreze. Dar nu asta am observat eu.

 

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter