Ce a făcut Ioana Tufaru în ziua în care Anda Călugăreanu ar fi împlinit 75 de ani: „Strâng în brațe...”

Publicat pe

Celebra artista reprezintă și acum un nume important în lumea muzicii din România. Ea s-a stins din viață la 45 de ani, lăsând un gol imens în sufletele apropiaților, dar mai ales în singurei sale fiice. Anda Calugăreanu ar fi implinit, pe 24 octombrie, 75 de ani. Copleșită de tristețe, Ioana Tufaru a vorbit despre ce a făcut în ziua aniversării mamei ei, Anda Călugăreanu, plecată în lumea celor drepți în 1992.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Chiar dacă au trecut aproape 30 de ani de când mama ei nu mai este lângă ea, Ioana duce dorul măicuței sale și nu trece o zi fără să nu se întoarcă în timp, atunci când cea care i-a dat viață îi oferea iubirea căreia îi lipsește atât de mult chiar și acum. Când dorul devine de nesuportat, Ioana strânge la piept fotografiile din copilărie, când zâmbeau fericite.

Ioana Tufaru, declarații emoționante la 29 de ani de la moartea mamei sale, Anda Călugăreanu

Din păcate, Ioana Tufaru spune că singurele obiecte care i-au rămas, din vremea când Anda Călugăreanu era în viața sunt niște…fotografii, iar acest lucru o doare imens.

„De ziua mamei, strâng la piept pozele cu noi, în care eram fericite, am zeci de fotografii. Mi-e atât de dor de ea! Din păcate, nu am și alte lucruri care i-au aparținut, pentru că m-am tot mutat, cu casa, de colo-colo, și s-au risipit.

În fiecare an, de ziua ei de naștere, împart pachete cu mâncare și merg la cimitir, ca să aprind lumânări și să îi duc flori', a declarat moștenitoare a Andei Călugăreanu, potrivit playtech.

Mai mult decât atât, Ioana Tufaru spune că, atunci când va muri, va fi înmormântată, la Cimitirul Bellu, alături de mama și tatăl ei.

„Și mama și tata sunt înmormântați în același cimitir, la Bellu, la câteva alei distanță. Vom fi din nou împreună, după ce voi muri.

Voi fi înmormântată lângă măicuța mea, la Bellu, acolo unde am loc de veci!. Nici nu vreau să mă gândesc să mă înmormânteze în alt cimitir', a mai declarat, potrivit aceleași surse, Ioana.

Citește și: Ce spune Ioana Tufaru despre al doilea copil

Citește și: Mesajul transmis de Ioana Tufaru de ziua soțului

Citește și: Cine a fost și cu ce s-a ocupat tatăl Anamariei Prodan

Citește și: Ioana Simion, soția lui Ilie Năstase, a depus actele de divorț

Ioana Tufaru va lansa, la primăvară, o carte despre mama ei

Ioana și-a fi dorit enorm ca, de ziua mamei sale de naștere, să lanseze o carte despre viața și cariera Andei Călugăreanu. Însă, din păcate, lucrurile au stagnat din cauza pandemiei. Dar, ea este optimistă că anul viitor, când poate lucrurile vor redeveni mai normale, proiectul ei de suflet va deveni realitate.

'Voiam să fac lansarea în luna octombrie, dar, din cauza artiștilor care au întârziat să îmi scrie despre mama, trebuie să mai aștept. Nu că nu vor, dar mă duc cu vorba. În aceste condiții, am zis să mai amân evenimentul pentru la primăvară', a mai mărturisit Ioana Tufaru, pentru aceeași sursă.

Cum a murit Anda Călugăreanu

Problemele de sănătate ale Andei Călugăreanu au debutat imediat după ce aceasta s-a întors dintr-un turneu organizat în Israel. Soțul acesteia, Alexandru Medeleanu, povestea că artista nu se simțea foarte bine, iar după ce medicii au examinat-o, aceștia au decis că este vorba despre o simplă răceală.

Deși urma întocmai tratamentul prescris de medici, starea de sănătate a Andei Călugăreanu se înrăutățea. După investigații amănunțite, medicii au descoperit că problemele ei de sănătate nu erau cauzate de o răceală banală, ci de o boală mult mai gravă, cancer la plămâni.

„Ne-am dus la spitalul de plămăni, unde i s-a făcut o analiză destul de traumatizantă. Era ca un fel de operaţie. A durut-o foarte tare, şi trei zile a expectorat sânge. Peste o săptămănă urma să primim rezultatul investigaţiei. Ne-am dus, dar ni s-a spus că analiza se pierduse.

Îmi venea să-i omor pe medici. Anda n-a vrut să repete investigaţia. Am mers şi la alţi doctori, dar niciunul nu ne-a pus un diagnostic.

Abia în Grecia mi s-a spus că are cancer. Ea a ştiut tot timpul că este grav bolnavă, deşi nu i-am zis exact ce are. Ne minţeam unul pe altul. Ne făceam că nu ştim.

Avea dureri aşa de mari, încât nici eu nu mai suportam. Mă simţeam inutil. A încercat să se sinucidă. Şi-a pus o batistă în gură. Am reuşit s-o salvăm. Era păcat să moară aşa.', a mărturisit Alexandru Medeleanu, într-un interviu pentru jurnalul.ro.

Însă, Pe 15 august 1992, Anda Călugăreanu, cunoscuta artistă de muzică uşoară, s-a stins din viaţă, la doar 45 de ani, răpusă de boala pe care a descoperit-o mult prea târziu.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter