Ce probleme de sănătate are Jean Paler: "M-am obișnuit cu infarct după infarct"

Publicat pe

Drama lui Jean Paler. Deși cu toții l-am văzut pe Jean Paler mereu cu zâmbetul pe buze, actorul a ajuns la capătul puterilor. Artistul care și-a dorit să îi facă pe români să râdă ani la rând are probleme de sănătate și financiare și traversează cea mai dificilă perioadă din viața lui. Acum are 68 de ani și se simte neputincios.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Drama lui Jean Paler. După ce și-a închinat toată viața scenei, Jean Paler a intrat într-un con de umbră de unde numai poate ieși. Acum se zbate într-o sărăcie lucie, măcinat de boli, și suferințe care parcă nu se mai sfârșesc.

Ce probleme de sănătate are Jean Paler: "M-am obișnuit cu infarct după infarct"Ce probleme de sănătate are Jean Paler: "M-am obișnuit cu infarct după infarct"

„Sunt cardiac cronic, operat, cu stenturi, am și defribilator. Medicamentele mă costă 1400 de lei ope lună. Am o pensie de 840 lei, mi-e și rușine. M-au uitat toți, parcă nici nu exist! Dacă nu aș avea familia să mă ajute, aș fi pierdut! În fiecare an stau în spitale câte patru luni.

Am 4 stenturi și un defibrilator. Inima mea mai funcționează doar 30 la sută. Doctorii se minunează cum de mai poate inima să împingă sângele la cap și la picioare. Inima bate în fibrilații, face sincope. 12 secunde inima mea nu a bătut deloc.

Puteam să mor! Eram pe stradă, în Sinaia, și am făcut o sincopă. Am căzut în fața unei mașini. Omul a crezut că m-a lovit el cu mașina. Au dat telefon la 112 și m-au dus la Fundeni, unde m-au pus pe picioare. M-am obișnuit cu infarct după infarct', a povestit actorul în emisiunea Teo Show', de la Kanal D.

Ce probleme de sănătate are Jean Paler

Drama lui Jean Paler. Au trecut deja câțiva ani buni de când Jean Paler locuiește într-un apartament din Sinaia. Deși fiica lui are grijă de el, actorul de abia are bani să trăiască de pe o zi pe alta, iar doctorii i-au interzis să mai urce pe scenă.

„Când m-am îmbolnăvit veneam de la ski. Nici un fel de simptome nu am avut înainte. Am plecat să-mi iau pâine, eu locuiesc la Sinaia, la bloc. Am făcut infarctul pe stradă, am căzut în cap! Cea mai mare durere e singurătatea! E o condamnare!

Vremurile pe care le trăim sunt urâte, plus singurătatea e prea mult! Cuvântul prieten a rămas numai în DEX, nu mai există. Există doar cunoștințe. M-au dat total uitării de când sunt la Sinaia, parcă nici nu exist', a mai spus Jean Paler.

Citește și: Ce pensie are Jean Paler

Citește și: Cum arată Jean Paler la 10 ani după ce s-a mutat din București! Actorul de 67 de ani a ajuns de nerecunoscut

Citește și: Florin Chilian, despre secretul piesei Iubi

Citește și: Influencerița Miss Mercedes Morr, găsită moartă în apartamentul ei

Jean Paler: „Fiica mea îmi gătește'

Drama lui Jean Paler. Lipsit de putere, Jean Paler povestește că responsabilitatea de a avea grijă de el este mult prea mare pentru fiica lui, în vârstă de 26 de ani.

„De la Uniunea Artiștilor un telefon nu mi-au dat să mă întrebe ce fac. Locuiesc cu fiica mea, îmi gătește, îmi spală. S-a mutat la mine. Îi zic în fel și chip, și babă îi zic, deși are 26 de ani!

Am noroc mare cu ea! Eu am plătit cu viața personală, eu nu am avut viață personală. Nu mai ai familie, nu mai ai nimic, decât teatru. Am plâns mai mult decât am râs! Nu am ținut cont niciodată de mine!

Mi-au reproșat doctorii că nu am avut grijă de mine. Mi-au interzis să mai profesez. În mai am ieșit din spital și în iunie eram din nou la teatru', a adăugat actorul.

Jean Paler a muncit pe Transfăgărășan

Cine s-ar fi gândit că Jean Paler a muncit la construirea Transfăgărășanului. Actorul a avut o viață grea în acea perioadă, mai ales că risca să moară în orice moment, așa cum s-a întâmplat cu mulți dintre colegii săi, deoarece lucrau cu dinamită.

Actorul a mărturisit că nu mai merge pe celebra șosea deoarece are numai amintiri neplăcute, dar a povestit cu lux de amănunte cum a decurs acea perioadă din viața sa.

Un an și trei luni am muncit pentru ‘Transfăgărășan’, am  lucrat pe partea Căpățâneni. Stăteam prins în cordelină, la 80 de metri, puneam dinamită, mă pricepeam, căci făcusem școala de artificieri.

Mulți colegi de-ai mei s-au dus pe copcă, pentru că adesea se surpa muntele, pleca cu tot cu bolovani, la vale. Eu băgam dinamita și să mă ascundem, aveam la dispoziție doar câteva secunde, ca să nu fiu îngropat de viu. Acolo mirosea a moarte‘, povestea cu ani în urmă Jean Paler.

 
dinpopor.ro
gsp.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă