Ce relație a existat între Ștefan Bănică și tatăl lui: "Mă pupa și la 25 de ani la fel..."

Publicat pe

Ștefan Bănică a vorbit întotdeauna cu adorație și respect despre tatăl lui, cel de la care a moștenit talentul și căruia i-a călcat pe urme, făcându-l mândru. Iată ce a povestit artistul despre relația pe care a avut-o cu Ștefan Bănică Sr., pe care l-a urmărit pe scenă încă de la o vârstă fragedă.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Puțini sunt cei care nu își amintesc de scena în care Ștefan Bănică și tatăl lui au interpretat pe scenă împrenuă, prin intermediul tehnologiei, o piesă împreună la unul dintre concertele de Crăciun ale artistului. Și mai emoționant a fost poate faptul că li s-a alăturat și Radu Ștefan Bănică, fiul și nepotul celor doi artiști. Chiar și sub formă de apariție video, Bănică Senior a fost o apariție impresionantă. De altfel, întotdeauna fiul său a vorbit cu mândrie și cu multă iubire despre cel care i-a dat viață și l-a ghidat în carieră.

Ștefan Bănică și tatăl lui au avut o relație foarte apropiată

Chiar dacă părintele său nu-l lăuda niciodată, după cum chiar artistul mărturisea, între Ștefan Bănică și tatăl lui a fost întotdeauna o relație foarte apropiată. Invitat în podcastul lui Ștefan Morar, artistul a făcut o dezvăluire emoționantă, povestind că tatăl său nu-și ascundea niciodată sentimentele chiar dacă se aflau în public.

Tata era un tip extrem de uman. Tata mă pupa și la 25 de ani la fel cum mă pupa și când eram mic. De față cu toată lumea, nu avea nicio treabă cu chestia asta. Distanța ți-o impunea prin modul lui de a gândi. Eu am avut norocul că am fost ca un burete, adică luam cam tot ce vedeam, prindeam', a dezvăluit Ștefan Bănică.

Citește și: Radu Ștefan Bănică, totul despre relația cu tatăl lui: „Nu este ușor. De mic a trebuit să mă cenzurez”/ EXCLUSIV

Citește și: Cum a ajuns Radu Ștefan Bănică să participe la Te Cunosc de Undeva:'Abia terminasem Bac-ul și…'

Citește și: Cine este fiul abandonat al lui Jean de la Craiova. Alexandru are 31 de ani

Citește și: Connect-R, despre căsătoria cu Misha:„Căsnicia am folosit-o, din păcate, ca pe o unealtă…’

Citește și: Cine crede Adela Popescu că este Păunul de la Masked Singer:„E preocupat de cum arată’

De altfel, cu ceva timp în urmă, artistul a mărturisit că Ștefan Bănică Senior nu-l lăuda niciodată, însă parcursul său profesional ulterior a dovedit că acestă strategie a funcționat din plin.

„Era premiera de la Teatrul Bulandra a celebrei piese ‘O scrisoare pierdută’, pusă în scenă de Liviu Ciulei din 1972, iar eu am fost acolo, aveam 5 ani. Habar nu aveam despre ce e vorba, dar eram prezent acolo şi nu înţelegeam de ce tata, care îl juca pe Ghiţă Pristanda, avea o sabie şi nu o scoate din teacă, aia era problema mea. La final, stăteam în primul rând şi tata m-a luat pe scenă la aplauze lângă toată distribuţia, nici nu ştiam eu atunci lângă cine stau. Tata nu avea chestia asta, să îmi spună mie că e mândru de mine. Le spunea altora, dar mie nu, probabil ca să nu mi-o iau în cap”, a povestit Ștefan Bănică.

Artistul, un tată extrem de implicat

La rândul său, artistul este un tată extrem de implicat în viața celor trei copii ai săi – Radu Ștefan, Violeta și Alexandru. În același podcast, artistul a povestit că și-a sfătuit copiii să fie asumați și să-și urmeze visele în viață.

Faceți ceea ce vă place să faceți! Fiți ceea ce vreți să fiți! Nu vă abandonați ideile, visele, trebuie să fiți conștienți că le aveți. Tot ce vreau e să le dau încredere. ‘Ia de la toți tot ce-i bun și pune pe paleta ta', povestește artistul.

Cu toate acestea, la început, artistul nu a fost de acord ca Radu Ștefan să participe la Te cunosc de undeva!, iar motivația sa a fost de înțeles.

Pe Ștefan al meu eu nu l-am lăsat la Te cunosc de undeva! L-au chemat cu un an înainte și i-am zis ‘Bă, hai să ne gândim, ce statut ai tu? Ești băiatul lui Bănică. Nu vrei mai bine să intri la o facultate? Am statut de student sau te faci controlor sau te faci cosmonaut. Nu e mai bine decât băiatul lui Bănică? ‘Ba da. Și nu că a intrat la Teatru, a intrat primul la Teatru. Ca dovadă, m-a ascultat, a intrat la Te cunosc de undeva și era studentul la Actorie Radu Ștefan Bănică, parcă suna mai bine.', a mai spus Ștefan Bănică.

Artistul a mai vorbit și despre regretul de a nu le fi fost alături fiului și fiicei sale mai mari pe cât și-ar fi dorit. El a mărturisit că, deși în pandemie a pierdut destui bani din cauza amânării concertelor, a existat și o parte plină a paharului.

„Am învățat că dacă pici într-o depresie, nu te ajută la nimic. Totdeauna trebuie să existe din orice o parte plină a paharului. La mine a fost că eu am stat cu copilul meu cel mic. Cu Alexandru am stat și asta a fost partea plină a paharului. Cine mai îmi dă mie înapoi anii pe care nu i-am petrecut așa cum aș fi vrut cu Ștefan, cu Violeta? Cu ăsta mic am stat, am stat doi ani jumate zi de zi, ceea ce este cel mai mare câștig. Dacă n-ar fi venit pandemia asta, n-aș fi atât de bogat pe cât m-a îmbogățit acest copil', a conchis artistul.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter