Ce se întâmplă cu Simona Halep și dosarul de dopaj, înainte de sărbători: "Este o situație delicată. Nu vom avea un verdict mai devreme de un an"

Publicat pe

Mulți fani ai campioanei se întreabă ce se întâmplă, de fapt, cu Simona Halep. Aflată în plin scandal de dopaj, sportiva are parte de cele mai grele sărbători din ultimii ani și trece prin cele mai dificile clipe din cariera ei. Cu toate că și-ar fi dorit să mai joace în următorii ani, încă este neclar dacă va fi sau nu suspendată și pentru ce perioadă. Irina Begu a discutat în ultima perioadă cu Simona Halep și se pare că starea acesteia nu este prea bună.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

În ultima perioadă, au apărut niște vești bune în legătură cu dosarul de dopaj în care este implicată Simona Halep. Ar fi fost identificată persoana din anturajul ei, care i-a dat fără știință substanța interzisă. Însă, chiar dacă părea că lucrurile se îndreaptă într-o direcție bună pentru româncă, momentan lucrurile rămân incerte, iar tot acest scandal a dărâmat-o din punct de vedere emoțional pe sportiva noastră.

Ce se întâmplă cu Simona Halep și dosarul de dopaj, înainte de sărbători: "Este o situație delicată. Nu vom avea un verdict mai devreme de un an"Ce se întâmplă cu Simona Halep și dosarul de dopaj, înainte de sărbători: "Este o situație delicată. Nu vom avea un verdict mai devreme de un an"

Ce se întâmplă cu Simona Halep, înainte de sărbători

Irina Begu a încercat să o încurajeze pe Simona Halep în această perioadă extrem de dificilă. Se pare că toată această povară a acuzațiilor lansate la adresa ei apasă din greu pe umerii campioanei.

„Am vorbit cu Simona și i-am transmis un mesaj, am încercat să o încurajez cât se poate de mult, în această perioadă. Este o situație delicată și sper să se rezolve cât mai repede în favoarea ei', a declarat Irina Begu la Pro Arena, conform Ego.ro.

Citește și: Simona Halep ar fi fost sabotată neintenționat în scandalul de dopaj: „O altă persoană a recunoscut că…'

Citește și: Andreea Antonescu s-a externat din spital, la 3 zile după ce a născut: „Abia aștept să o duc pe bubulina acasă'. Noi imagini cu fiica artistei

Citește și: Toni Iuruc, despre strategia de apărare a Simonei Halep în scandalul de dopaj: „Ea este singura care poate să…'

Citește și: Cât costă meniul de Crăciun propus de Cătălin Scărlătescu. Curcanul costă aproape 3 mii de lei

Cum poate scăpa de suspendare

Simona Halep și echipa ei de avocați au pregătit temeinic pentru procesul care se va desfășura la tribunalul Sports Resolutions din Londra. În acest moment al anchetei, campioana trebuie să aducă niște dovezi clare prin care să arate că nu a ingerat cu bună știință sau din neglijență Roxadustat. Are avantajul faptului că persoana care a dopat-o din greșeală și-a asumat oficial vina.

Cu toate acestea, doar vorbele nu sunt suficiente, fiind nevoie și de o expertiză care să scoată la iveală niște probe mai importante, care să susțină declarațiile acestei persoane.

Ce spun avocații

Chiar dacă au apărut și vești bune în anchetă, avocații susțin că este foarte puțin probabil să se dea oficial un verdict mai devreme de un an. Dacă va fi găsită vinovată, Simona Halep poate primi o suspendare de până la 4 ani din toate competițiile oficiale. Această decizie ar reprezenta practic finalul precoce al carierei ei.

Nu vom avea un verdict mai devreme de un an și asta doar dacă sportiva va cere o procedură rapidă de contestare (expedite arbitration) a rezultatului WADA. Știți cum este și cu procedura asta, sportivul o cere și trebuie văzut dacă se aprobă sau nu. În perioada asta, poate juca doar la turnee demonstrative, dar atât. Sunt mai multe interdicții cu privire la ce poate să facă sau ce nu poate să facă, dar în principal nu poate juca meciuri oficiale și asta este el mai important', a spus avocatul Cristian Jura, conform sursei citate anterior.

Sursă foto: Facebook

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter