Cine este Alin Stoica, noul prefect al Bucureștiului, și ce profesie are

Publicat pe

Alin Stoica, noul prefect al Bucureștiului, a fost numit miercuri seară în funcție, iar ieri a depus jurământul. Acesta l-a înlocuit pe Traian Berbeceanu, după doar 4 luni de mandat.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Alin Stoica a fost numit în funcția de prefect al Bucureștiului, miercuri seară, de către premierul Florin Cîțu, urmând ca joi să depună deja jurământul. Acesta l-a înlocuit în funcție pe Traian Berbeceanu, care s-a numărat printre cei 103 prefecți și subprefecți eliberați din funcție de către premier.

Alin Stoica a fost propunerea USR-PLUS la funcția de prefect al Bucureștiului, acesta având funcția de președintele filialei PLUS sector 6.

Cine este Alin Stoica, noul prefect al Bucureștiului

Alin Stoica, noul prefect al Bucureștiului este de profesie avocat, fiind absolvent al Facultății de Drept din cadrul Universității București. Acesta are o experiență vastă în negocieri comerciale și colective, timp de 14 ani activând în cadrul Băncii Comerciale Române, ca HR Governance Expert BCR.

Între 2016 și 2018, Alin Stoica, noul prefect al Bucureștiului, a reprezentat societatea civilă într-una dintre comisiile Consiliului Economic și Social – Comisia pentru relații de muncă, politică salarială, incluziune socială și sănătate. De asemenea, de peste cinci ani, Alin Stoica a reprezentat organizații patronale la nivel de industrie și la nivel național.

Citește și: Ioana Ginghină se mărită! A fost cerută în căsătorie de noul iubit: „La mine e totul sau nimic”/ EXCLUSIV

Citește și: Laurette, o viață amoroasă tumultuoasă. S-a lansat în showbiz în urma unui scandal sexual cu Ogică!

Citește și: Gabi Bădălău, atac la Andreea Bănică. Artista e martor în procesul de custodie: „Nici nu a fost în casă la noi!”

Citește și: Pavel Bartoș, dezvăluiri despre Smiley, după ce a devenit tată: „Nu realizează că…”

După nominalizarea sa în funcția de prefect, Alin Stoica declara:

'Voi pune accent, în aplicarea programului Guvernului la nivelul Bucureştiului, pe reforma administraţiei. Avem nevoie ca de aer de profesionalizare şi depolitizare. Asta dacă vrem să schimbăm cu adevărat modul în care a funcţionat România până acum. Îmi propun o cooperare foarte bună cu toate organele administraţiei publice locale. Voi colabora indiferent de culoarea politică. Totul pentru că interesul cetăţeanului este pe primul loc.

Nu în ultimul rând, îmbunătăţirea siguranţei cetăţenilor va fi un aspect-cheie al mandatului meu. Vom continua iniţiativele bune, deja începute, şi vom demara altele, doar după ce ne vom consulta cu toate părţile implicate', a spus Alin Stoica, noul prefect al Bucureștiului.

Traian Berbeceanu, doar 4 luni prefect al Capitalei

Traian Berbeceanu a fost numit prefect al Capitalei conform Hotărârii de Guvern din 22 octombrie 2020 și a fost învestit o zi mai târziu, pe 23 octombrie. La începutul lunii februarie 2021, Berbeceanu a scris pe Facebook că se așteaptă să fie înlocuit din funcția de prefect. Acest lucru s-a petrecut pe data de 4 martie, când premierul Florin Cîțu l-a demis din funcție.

„Am avut bucuria să întâlnesc aici oameni deosebiţi, buni profesionişti dedicaţi instituţiei şi cetăţenilor municipiului Bucureşti. Împreună, am completat echipa cu alţi funcţionari la fel de valoroşi. Am trecut cu bine peste provocări grele, cum nu au mai fost, mi-aţi arătat implicare şi dăruire, rezistenţă şi perseverenţă. Doar mulţumită Domniilor Voastre am performat, într-un mandat mult prea scurt pentru cât de multe şi importante proiecte am fi vrut să realizăm împreună. Bucureştenii au dreptul şi merită o administraţie onestă şi performantă, iar dumneavoastră puteţi să le-o oferiţi! Sunt onorat că v-am fost alături, vă mulţumesc că aţi fost lângă mine!', a scris Traian Berbeceanu pe Facebook.

În locul său a fost numit alin Stoica în funcția de prefect al Bucureștiului.


Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter