Cine este Dan Petrescu, afaceristul român care a murit în accidentul aviatic de la Milano

Publicat pe

Cine este Dan Petrescu, afaceristul român care a murit în accidentul aviatic de la Milano. Ieri, pe 3 octombrie, un avion s-a prăbușit în Milano, Italia. În urma accidentului tragic, afaceristul Dan Petrescu, soția și băiatul lui s-au stins din viață. Iată cine a fost Dan Petrescu, cunoscut drept cel mai bogat român cu afaceri imobiliare.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Cine este Dan Petrescu, afaceristul român care a murit în accidentul aviatic de la Milano. O tragedie cutremurătoare a avut loc ieri, pe 3 octombrie, la Milano. Un avion privat românesc s-a prăbușit peste o clădire situată la marginea orașului. În total, la bord erau opt persoane, însă, din păcate, niciuna nu a supraviețuit. Conform presei italiene, afaceristul Dan Petrescu s-ar fi aflat atunci la manșa avionului.

Cine este Dan Petrescu, afaceristul român care a murit în accidentul aviatic de la MilanoCine este Dan Petrescu, afaceristul român care a murit în accidentul aviatic de la Milano

Cine este Dan Petrescu, afaceristul român care a murit în accidentul aviatic de la Milano. Dan Petrescu a fost un nume cu rezonanță în lumea afacerilor imobiliare. Era considerat drept cel mai mare investitor de piață în acest domeniu, iar Ion Țiriac ar fi spus în repetate rânduri că Dan Petrescu ar fi mai bogat decât el, semn că deținea o avere colosală.

Citește și: Imagine de colecție cu Anca Sigartău şi Marian Râlea, de acum 27 de ani.Cum arătau actorii din Adela

Citește și: Tenorul Vlad Miriță a dat lovitura în afaceri, după ce și-a deschis fermă:„Marcel Pavel este clientul principal'

Citește și: Cum se simte Cornel Constantiniu. A fost diagnosticat cu Parkinson acum 27 de ani:„Nu mai scrie…'

Citește și: Maria Speranța și Adriana Trandafir, despre cele mai grele momente la Asia Express:„Primele 5 secunde, dimineaţa…'/ EXCLUSIV

Cine este Dan Petrescu, miliardarul român mort în accidentul aviatic de la Milano

Cine este Dan Petrescu, afaceristul român care a murit în accidentul aviatic de la Milano. Dan Petrescu a murit la 68 de ani, alături de soția și băiatul său, în accidentul aviatic din Italia. Afaceristul avea control asupra unor mari suprafețe de terenuri din Capitală și nu numai, informează Antena 3.

Aceeași sursă mai notează că cele mai vizibile erau în anul 2010: cele 15-20 de centre care la acea vreme includeau și hipermarketuri cunoscute, dar și alte câteva galerii comerciale celebre.

Cine este Dan Petrescu, afaceristul român care a murit în accidentul aviatic de la Milano. Ion Țiriac ar fi declarat de mai multe ori că Dan Petrescu ar fi fost mai bogat decât el, notează adevărul.ro. El s-ar fi îmbogățit la începutul anilor 90 după ce ar fi devenit angajat al grupului de firme Ţiriac, spune cancan.ro.

„Dan Petrescu: avere de 1 miliard de euro. Asociat în afacerile familiei Ţiriac. (…) Bun prieten cu Adrian Sârbu. (…) Personaj discret, nu există fotografii cu el', scria o jurnalistă despre Dan Petrescu, în faimoasa listă a „Grupului de la Monaco', conform adevărul.ro.

Dan Petrescu a fost plecat în Germania înainte de anul 1989. A revenit în România la scurt timp după revoluție. Conform știriromânia.ro, ar fi fost partener în afaceri cu fostul tenismen Ion Ţiriac și chiar ar fi reușit să-l depășească din punct de vedere financiar.

Din ce ar fi făcut avere Dan Petrescu

Cine este Dan Petrescu, afaceristul român care a murit în accidentul aviatic de la Milano. Zeci de hipermarketuri cunoscute au fost clădite pe terenurile lui Dan Petrescu. Erau construite de el și închiriate mai departe pentru aproximativ 10-15-20 de ani companiilor operatoare. Aceasta ar fi fost modalitatea prin care omul de afaceri ar fi strâns o avere uriașă, de peste un miliard de euro.

Deși era cunoscut pe plan profesional, Dan Petrescu și-a ținut mereu viața privată de „lumina reflectoarelor'. Colegii lui de breaslă și foști parteneri de afaceri spun despre el că ar fi fost o persoană modestă, deși deținea o avere la care mulți nici măcar nu îndrăznesc să viseze.

Cine este Dan Petrescu, afaceristul român care a murit în accidentul aviatic de la Milano. Afaceristul ar fi condus mașini vechi și obișnuia să zboare la Monte Carlo, acolo unde locuia, cu avioane low cost, informează cancan.ro. Pe lângă asta, de la aeroport, el ar fi mers cu autobuzul până la apartamentul său, de cele mai multe ori. În plus, obișnuia să se îmbrace sărăcăcios.

„Este o persoana umilă. Ai putea sa-l vezi pe strada pe un scuter si sa nu stii cine este', conform businessmagazin, citat de g4media.ro.

Ar fi fost mai bogat decât Ion Țiriac

Cine este Dan Petrescu, afaceristul român care a murit în accidentul aviatic de la Milano. După ce Dan Petrescu, soția și fiul lor au murit în accidentul aviatic de la Milano, o fostă parteneră de afaceri de-a lui ar prelua averea bogătașului, conform unor surse citate de Gândul. Ar fi vorba despre Anca Surugiu.

Conform acestor surse, citate de g4media.ro, Anca Surugiu ar fi un cunoscut om de afaceri. Ea ar fi asistenta și coordonatoarea firmelor regretatului milionar. Ba mai mult, femeia ar avea toate datele offshore-urilor, cunoștea unde sunt conturile și ar fi împuternicită.

Sursă foto: Profimedia, Captură ecran

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter