Cine este Emma Răducanu, campiona de origine română de la US Open. Tot ce nu știi despre ea

Publicat pe

Cine este Emma Răducanu, campiona de la US Open. Emma, noua stea a tenisului feminin mondial s-a născut pe 13 noiembrie 2002, la Toronto, părinții ei fiind românul Ioan Răducanu iar mama, Renne, de origine chineză. Atunci când era mică, întreaga familie s-a mutat în Marea Britanie, țară pentru care Emma a scris istorie în weekend.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Actuala campioană de la US Open s-a făcut remarcată încă de când avea doar 13 ani. Federația din Marea Britanie a început s-o urmărească după ce a triumfat, în 2015, în finala turneului Nike Junior International, o întrecere dedicată jucătoarelor sub 18 ani.

Cine este Emma Răducanu, campiona de origine română de la US Open. Tot ce nu știi despre eaCine este Emma Răducanu, campiona de origine română de la US Open. Tot ce nu știi despre ea

Emma Răducanu, campioana de la US Open, este pasionată de sporturile cu motor

Jurnaliștii chinezi scriu că Emma a încercat mai multe sporturi: tenis, înot, baschet, echitație, karting, motociclism și balet.

La 12 ani a renunțat la pasiunea pentru motorsport. Însă, sportul la care avea să exceleze nu a fost niciodată prima ei alegere.

„Părinții mei luau lecții într-un parc din zonă și m-au «târât» și pe mine în treaba asta. 

Chiar nu mi-a plăcut tenisul la început. Tatăl meu mă cam forța să joc, dar am început să concurez și am simțit că am acel spirit competitiv în mine și că îmi place să lupt', a spus Emma, citată de gsp.ro.

Emma Răducanu inspirată de Li Na și Simona Halep

Într-un interviu acordat presei britanice în vara lui 2020, Emma Răducanu a fost întrebată ce jucătoare o inspiră.

Fără să facă și alte referiri la România, Emma a nominalizat-o și pe Simona Halep.

„Vreau să fiu atletică precum Halep. De asemenea, sunt o mare fană a lui Li Na, are niște lovituri extrem de puternice. Ador mentalitatea ei, niciodată nu se plânge de ceva', spunea tânăra jucătoare din Marea Britanie.

Citește și: Simona Halep, primele declarații despe nunta cu Toni Iuruc

Citește și: Simona Halep și Toni Iuruc se căsătoresc pe 15 septembrie

Citește și: Andi Moisescu a început cu munca de jos

Citește și: Gabriela Prisăcariu, primele declarații despre naștere

Patru lucruri inedite despre Emma Răducanu, campioana de la US Open

1. Ioan, sau Ian Răducanu, așa cum îi spune toată lumea, este foarte implicat în cariera fiicei sale. Are o diplomă în inginerie civilă și tot el a fost cel care a ghidat-o pe Emma spre tenis.

„Am vorbit cu părinții mei, dar nu prea vorbim așa mult de tenis. Ei voiau să știe cum mă simt acum. Aș fi vrut să fie aici, să ne bucurăm împreună.

Dar s-au uitat de acasă și sunt foarte mândri. Tata mi-a zis «Ești mai bună decât a crezut tatăl tău'. El e greu de mulțumit, dar azi am reușit s-o fac', declara Emma în timpul turneului de la US Open.

2. Emma, campioana de la US Open, este pasionată de jazz și arhitectură: „Am în vedere genuri diferite pentru situații diferite. Îmi place rap-ul, dar uneori îmi provoacă somn, așa că nu ascult înainte de meci.

Prefer și ceva cu ritm, dar de asemenea ador jazz-ul. Cred că are o vibrație foarte interesantă', spunea ea în cadrul unui interviu din timpul turneului.

Emma Răducanu vizitează Bucureștiul

3. La ediția din acest an de la Wimbledon, Emma Răducanu a vorbit atunci despre legăturile ei cu România. „Tatăl meu e din București. La fel ca bunica, ca mamaia (n.a. – pronunță românește cuvântul), care locuiește în continuare în centrul Bucureștiului.

Revin acolo de câteva ori pe an pentru a o vedea. E foarte frumos. Iubesc mâncarea de acolo. Să fiu sinceră, e incredibilă! Bunica îmi gătește, iar ăsta e un alt lucru special', a spus Emma Răducanu pentru Gazeta Sporturilor.

Este fascinată de viteză. Emma Răducanu, campioana de la US Open, a dezvăluit că este pasionată de Formula 1.

Adolescenta urmărește fiecare cursă din „Marele Circ', iar vara aceasta chiar a fost prezentă la Marele Premiu de acasă, de la Silverstone

„Rutina de duminică s-a modificat. Nu poate fi mai bine decât la Formula 1', a scris Emma pe Instagram în acea zi.

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter