Cine este Foca, din echipa lui Sorin Bontea, de la Chefi la Cuțite

Publicat pe

Silviu Costan, Foca, așa cum este cunoscut de către concurenți, a venit la Chefi la Cuțite cu forța. Soția lui l-a înscris, însă el nu voia să vină. Este bucătar, însă nu are nicio diplomă în acest sens, totuși pasiunea și experiența pe care a acumulat-o în bucătărie și-au spus cuvântul în show-ul culinar.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

A plecat în Anglia și a învățat tainele bucătărie. Nu stăpânește prea bine arta plating-ului, însă are mereu gust în farfurie și este dornic să învețe cât mai multe.

„M-am trezit în avion. M-am dus în Anglia (…) Am stat undeva la doi ani și am învățat cum să faci piure, cum să faci o carne, să verifici o carne fără termometru, cum să faci paste. Era bucătărie deschisă și veneau clienți ai localului și ne mulțumeau. E foarte fain în bucătărie. Cu platingul nu am învățat, am lucrat strict pe mâncare clasică', a spus el în audițiile Chefi la Cuțite.

La audiții, Foca a gătit ciolan cu varză reinterpretat. A făcut un piure de varză roșie, ciolan și cartofi.

Chefii au fost impresionați de preparatul lui, așa că i-au dat șansa de a merge mai departe.

Foca a intrat în echipele show-ului Chefi la Cuțite

A ajuns în bootcamp și Chef Sorin Bontea l-a luat în echipa lui. Foca este unul dintre concurenții care se înțelege bine cu toți ceilalți participanți din echipe. Este un om calm și cu mult bun simț, după cum l-au caracterizat și ceilalți concurenți.

Cine este Foca, din echipa lui Sorin Bontea, de la Chefi la CuțiteCine este Foca, din echipa lui Sorin Bontea, de la Chefi la Cuțite

Chiar dacă a avut probe individuale în care emoțiile și lipsa de inspirație și-au spus cuvântul, la ultimele două battle-uri, 9 și 10, Foca i-a uimit pe cei trei chefi cu punctaj extrem de mare. În battle 9, Foca a reușit să ia 15 puncte, punctaj maxim, și a obținut și o amuletă prin care a putut să blocheze un ingredient pentru cealaltă echipă aflată la duel.

Citește și: Cine este Alberto Chelu de la Chefi la Cuțite.A primit cuțitul de aur de la Florin Dumitrescu

Citește și: Cine este Cătălin Voicu de la Chefi la cuțite.A cântat în trupa Ro-Mania și e complet schimbat

Citește și: Cine este Amalia Bellantoni de la Chefi la Cuțite.Ce meserie a avut înainte să apară la TV

Citește și: Cine este Shoji Toshihisa de la Chefi la cuțite.S-a mutat de 8 ani în România

Citește și: Cine este Coca Nicolae Eupsihie de la Chefi la cuțite! A trăit o dramă în copilărie

În battle 10, Foca și-a folosit amuleta și le-a interzis celor de la bulinuțe, echipa lui Chef Florin, să folosească sarea. La ultimul duel individual, concurenții au avut o probă numită fluide. Foca a gătit ciorba rădăuțeană, iar chefii au crezut că preparatul este al Claudiei.

A fost felicitat de jurați și de Gina Pistol, care i-au spus că a fost cel mai în temă concurent. Chef Sorin Bontea i-a spus că ciorba lui a fost foarte gustoasă, însă cu toate acestea, Roxana Blenche a reușit să ia amuleta cu un preparat deosebit: o supă cremă de fructe cu mango, preparatul care i-a surprins pe chefi.

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter