Codin Maticiuc vrea să facă un film cu Liviu Vârciu. Ce sume a investit în filmele sale

Publicat pe

Amândoi au avut succes recent cu proiectele lor cinematografice, iar o colaborare între ei probabil ar fi un boom în industrie, așadar Codin Maticiuc a dezvăluit că ar face un film cu Liviu Vârciu. Iată ce spune despre artist, dar și despre cât costă să faci azi un film în România, dar și în America!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Codin Maticiuc a dezvăluit recent că ar face un film cu Livu Vârciu și, cu siguranță, colaborarea lor s-ar bucura de succes. În timp ce Codin s-a bucurat de succes cu Miami Bici, Liviu a avut și el partea lui de faimă cu producția Zăpadă, ceai și dragoste, ambele filme regăsindu-se în topul Netflix.

Codin Maticiuc vrea să facă un film cu Liviu Vârciu. Ce sume a investit în filmele saleCodin Maticiuc vrea să facă un film cu Liviu Vârciu. Ce sume a investit în filmele sale

Codin Maticiuc vrea să facă un film cu Liviu Vârciu

Dat fiind că piața cinematografică autohtonă nu s-a bucurat de prea multe comedii de succes, atât Miami Bici, filmul lui Codin Maticiuc, cât și Zăpadă, ceai și dragoste, al lui Liviu Vârciu, s-au bucurat de succes la public. De altfel, artistul a fost atât de convins că filmul lui e ce trebuie, încât și-a investit și ultimele economii pentru a-l scoate pe piață. Cu toate că ambele proiecte au văzut lumina zilei într-o perioadă foarte grea pentru cinematografie, cele două filme au adus totuși o mulțime de oameni în cinematografe.

Citește și: Primele imagini din filmul lui Liviu Vârciu. Cine joacă în comedia Zăpadă, ceai și dragoste

Citește și: Azi se lansează filmul pe Netflix: Codin Maticiuc a dat lovitura cu „Miami Bici'. Câți bani a investit în producție și ce reacție au avut părinții lui când au văzut comedia

Citește și: Cu ce probleme a rămas Gabriel Cotabiță după COVID-19: „M-am trezit în spital…”

Citește și: Catinca Roman a avut COVID-19, deși era vaccinată cu ambele doze:„M-am simțit foarte, foarte rău

Drept urmare, chiar dacă aparent sunt „rivali” în acest domeniu, o colaborare între cei doi s-ar bucura, cu siguranță, de mult succes. Și cum comedia le-a adus consacrarea, Codin Maticiuc a recunoscut că ar face un film cu Liciu Vârciu și și-a și motivat dorința.

„Aș face un film cu el, Liviu Vârciu este un băiat talentat', a spus el pentru impact.ro.

Cât costă să faci un film în România și în America

Miami Bici a devenit cea mai populară comedie din ultimii 26 de ani în primul weekend de la lansare. Iar Codin Maticiuc a bifat o prestație triplă – producător, scenarist și actor. Că este multitalentat a dovedit de mult, cartea sa Consumatorul de suflete, dar și recenta Dresor de lei și de fraieri: Viața lui Nuțu Cămătaru bucurându-se de un real succes. Cât despre comedia care a adus în cinematografe mai bine de 350.000 de români și un număr mult mai mare pe Netflix, în fața televizoarelor, Codin Maticiuc a devăluit cât costă să realizezi o astfel de producție și ce diferență de preț este între filmele turnate în România și în America.

„Un film românesc, gen „Investitorii', îl poți face cu 100.000 de euro, iar la 1,5 milioane de euro ajunge un film precum „Miami Bici'. Și în noul film, „Miami Bici 2', voi investi cam tot peste 1, 5 milioane de euro. Sunt banii mei, nu-s împrumutați de la bancă'. Pentru această pasiune, actoria, Codin a investit, în ultimii 3 ani, mai mult de 3 milioane de euro, a mai spus Codin Maticiuc pentru sursa citată.

„Personal am investit 200.000 din cei 1,5 milioane. Euro. Important este că filmul este unul 100% independent, cu fonduri private, atât ale noastre personale, cât și ale sponsorului. Cred că și-n domeniul filmului independent suntem pe cale de a face istorie”, a mărturisit Codin Maticiuc într-un interviu pentru VIVA!

Cât despre banii care i-au intrat în buzunar, producătorul Miami Bici recunoștea, în 2020, că profitul nu vine chiar imediat…

„Până acum absolut nimic, dar sigur voi face profit, pe care îl voi reinvesti în „Miami Bici 2. Trebuie să știți cum funcționează. Aproximativ 70% din cât plătiți voi pe bilet ia cinematograful. Din ce rămâne cam 20% ia distribuitorul. Abia ce rămâne sunt banii producătorilor. Apoi, bani serioși mai vin de le eventualele platforme VOD și televiziuni. Cred că aș putea preda un curs despre cum se fac producțiile independente și cum pot deveni profitabile”, a mai spus el pentru VIVA!

 
dinpopor.ro
gsp.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă