Cristina Șișcanu, criticată după ce a publicat imagini cu ea alăptând: "Zero pudoare și respect"

Publicat pe

Cristina Șișcanu a fost criticată mult timp pentru faptul că alăpta în public. Acum, vedeta a postat imaginile cu ea în timp ce îi dădea să mănânce fetiței sale când era mică și a transmis un mesaj pentru toate mămicile și a explicat cât de important este laptele matern.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Cristina Șișcanu a fost blamată ani de zile pentru faptul că a ales să-și alăpteze fetița în public, mulți fiind de părere că hrănirea la sân a bebelușului trebuie făcută în intimitate și nu de față cu mai multe persoane.

Cristina Șișcanu, criticată după ce a publicat imagini cu ea alăptând: "Zero pudoare și respect"Cristina Șișcanu, criticată după ce a publicat imagini cu ea alăptând: "Zero pudoare și respect"

Pe de altă parte, o altă categorie de persoane au încurajat atitudinea Cristinei Șișcanu, spunând că bebelușul trebuie hrănit ori de câte ori cere, indiferent de locul în care ești în acel moment.

Cristina Șișcanu, mesaj pentru mămici

Cristina Șișcanu a publicat o serie de fotografii, pe Instagram, în care este surprinsă în timp ce își alăptează fetița în public, în urmă cu mai mult timp.

Și de această dată părerile au fost împărțite când vine vorba despre alăptatul în public, iar vedeta a transmis un mesaj pentru mămici, spunând că alăptarea la sân este esențială pentru bebeluși din mai multe puncte de vedere.

Citește și: Mădălin Ionescu și Cristina Șișcanu au împlinit 10 ani de căsnicie.

Citește și: Scandal de proporții între Cristina Șișcanu și Elena Ionescu:

Citește și: Viviana Sposub s-a filmat cu testul de sarcină în mână:

Citește și: Lupta pentru banii Denisei Răducu continuă.

Laptele matern este cea mai bună hrană pentru bebeluș. Alăptarea exclusivă până la 6 luni, iar apoi, în paralel cu diversificarea, până la vârsta de 2 ani ai copilului, o consider esențială în dezvoltarea psihică, emoțională și fizică a copilului. Alăptarea creează o legătură sublimă între mamă și copil și lasă să iasă la iveală în modul cel mai firesc cu putință faptul că noi, oamenii, avem nevoie unii de ceilalți și existăm unii pentru ceilalți', a spus Cristina Șișcanu.

Vedeta a vorbit și despre importanța și beneficiile laptelui matern, comparându-l cu cel de vacă: „Laptele de vacă are un conținut prea mare de proteine și sodiu, suprasolicitând rinichii imaturi ai bebelușului și sistemul lui digestiv și este, în același timp, sărac în minerale și vitamine esențiale pentru bebeluș. În plus, excesul de acizi grași saturați din laptele de vacă, bivoliță, măgăriță sau capră poate determina pe termen lung apariția bolilor de inimă, a diabetului și obezității'.

Cristina Șișcanu, criticată pe Instagram

Vedeta posta și anul trecut poze, pe Instagram, din timp ce-și alăpta fetița, iar mulți internauți nu au reacționat tocmai pozitiv la vederea fotografiilor. Cristina Șișcanu a primit multe critici din partea lor, dar asta nu a făcut-o să se oprească din a promova alăptatul în public.

Luați bani afișând copiii când sug. Sunteți grețoase. Poate copilul nu vrea să existe această urmă digitală. Dar cum v-ați tâmpit și sunteți toate niște amețite, vă gândiți numai la poze', a comentat o persoană de pe Instagram.

Ar trebui să promovați alăptatul în public acoperite cu o simplă eșarfă. E urât pentru cei din jur, fie ei copii, bătrâni, adulți, să vadă sânul în toată splendoarea lui. Dar cred că ține de fiecare femeie și de ce reprezintă «să fii o doamnă»', este un alt comentariu.

„Zero pudoare și respect față de alții”, „Totul ține de bun simț. Dar tu domnița, nu știu ce vrei să promovezi. Înțelegem și noi aceste lucruri esențiale ale vieții”, „Parcă prea dezgolita, puțin mai acoperit pieptul”, au mai fost câteva comentarii la postare.

Cristina Șișcanu, apărată pe rețelele de socializare

În sutele de comentarii primite de Cristina apar și cele în care vedeta este apreciată și apărată.

„Citesc pe aici niște comentarii și nu-mi vine sa cred. E rușinos si scârbos sa alăptezi in public, dar e sexy cum i se vad sanii uneia intr-un maiou transparent. Sânii nu au fost creați pt bărbați, au un rol biologic. E ciudat ca fix voi femeile comentați aiurea… Vouă când vă e foame, nu vă luați un burger si mâncați pe unde apucați? De ce copilul nu ar trebui să sugă atunci când dorește de la mama lui? De ce să-l privezi de asta pentru că e „rușine'? Sunt atât de multe chestii de care chiar ar trebui să ne fie rușine… Alăptatul copilului in public (indiferent de vârsta sa) nu e una dintre ele, dragilor.', a comentat cineva.

„Studiile spun că un copil poate să fie alăptat până la vârsta de 4 ani. Pentru cei ce nu înțeleg ideea de 6 luni – este vorba de alăptare exclusivă, adică să primească doar lapte matern sau formulă, după care începe diversificarea. Așadar nu trebuie să criticăm mamele care aleg să alăpteze mai mult sau mai puțin, fiecare procedează cum consideră. Eu una o admir pe Cristina pentru răbdare și pentru că nu a lăsat gura lumii sa o afecteze, este bine și pt copil și pt ea!', a comentat altcineva.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter