Cum a câștigat Irinel Columbeanu primii bani în vremea comunismului și pe ce i-a cheltuit: „M-am dus cu chelnerița și cu sora ei acasă”

Publicat pe

Irinel Columbeanu a povestit cum a câștigat primii bani în vremea comunismului și pe ce i-a cheltuit. Fostul soț al Monicăi Gabor a vorbit despre familie, despre copilăria lui, despre dezamăgirile trăite atunci și despre cel mai mare regret al său. Totodată, omul de afaceri a dezvăluit și când a început să cunoască „plăcerile vieții'. Iată cum a arătat adolescența lui!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Irinel Columbeanu a dezvăluit public cum a câștigat primii bani în vremea comunismului. Totodată, omul de afaceri a spus și pe ce cheltuit o mare parte dintre ei, la acea vreme. Regimul politic de atunci a avut un impact și asupra existenței sale și a vorbit despre el abia acum. Deși familia lui era ceva mai înstărită, el a mărturisit că nu trăiau chiar în lux, așa cum se credea.

Irinel Columbeanu s-a născut pe data de 27 mai 1957. Așadar, a cunoscut comunismul când avea o vârstă fragedă. Pentru a-și dezvălui experiențele trăite în acea perioadă, el va lansa curând cartea „Istoriile unui vehement – Ipocrația'. Evenimentul va avea loc luna aceasta, pe 15 decembrie 2021.

Citește și: Primele paragrafe din cartea nepublicată a lui Irinel Columbeanu:„Aveți acces la date şi informații sensibile'

Citește și: Ce relație este acum între Romanița Iovan și Irinel Columbeanu, la 25 de ani de când s-au despărțit:”Toți vorbesc din auzite”

Citește și: Anca Țurcașiu a refăcut scena costumului de baie din filmul Miss Litoral, după 31 de ani:„Eram mai plinuţă la 20 de ani'

Citește și: Narcisa Birjaru și Alex Turcitu au împlinit 10 ani de căsătorie.Mesajul emoționant postat de câștigătoarea Chefi la Cuțite

Cum a câștigat Irinel Columbeanu primii bani în vremea comunismului și pe ce i-a cheltuit

Irinel Columbeanu a povestit că nu și-a trăit doar copilăria în comunism, ci și primii ani ai tinerețeii. Își aduce și acum aminte de acele vremuri și, spune el, și-ar fi dorit să evadeze atunci din acel sistem.

„Nu am trăit numai copilăria și adolescența, ci și primii ani ai tinereții în acea perioadă. Fură vremurile timpurii, de creștere și dezvoltare ale ‘ipocrației, adică ipocrizia celor din jur (pe care de mic n-am suportat-o), ajunsă ca prin tolerarea ei reciprocă să-i infecteze pe mai toți membrii acelei societăți și astfel chiar să o și conducă, de unde vine și titlul cărții pe care urmează să o lansez foarte curând, ‘Ipocrația.', a spus Irinel Columbeanu pentru FANATIK.

Cu toate că nu descrie comunismul ca fiind cea mai frumoasă perioadă din viața lui, are o amintire frumoasă legată de acele vremuri. Atunci, el a învățat să-și câștige primii bani, vânzând artizanat românesc. Totul s-a petrecut în vara anului 1971, într-o tabără internațională de copii. Jumătate din sumă a cheluit-o într-un bar, iar după ce localul s-a închis, a plecat cu chelnerița și cu sora ei acasă. Cu această ocazie, omul de afaceri a mărturisit că a început să cunoască plăcerile vieții de la vârsta de 14 ani.

„Cu referire strictă numai la copilărie și adolescență, schimbarea netă de perspectivă petrecută în tabăra internațională de copii de pe malul Atlanticului, la Biarritz, în vara anului 1971. În tabără, noutatea a fost că, pentru prima dată am reușit să câștig primii mei bani, vânzând artizanat românesc pe drumul către plajă.

După care, cu jumătate din bani, m-am dus prima dată la un bar și, după închidere, cu chelnerița și cu sora ei acasă, peste granița cu Spania și pentru prima dată (pentru mine) fără frontiere…', a continuat el.

Irinel Columbeanu, despre dezamăgirile din liceu

Vorbind tot despre copilăria lui, Irinel Columbeanu a dezvăluit una dintre cele mai mari dezamăgiri prin care a trecut. Omul de afaceri nu a fost un elev premiant, deși spune că era un elev inteligent, din cauză că avea nota scăzută la purtare. Fostul soț al Monicăi Gabor a fost coleg cu Monica Macovei, iar dirigintă era chiar mama ei. A spus despre cea din urmă că era foarte exigentă.

„Cea mai neplăcută amintire din acea perioadă a fost, de fapt, una ciclică și anume dezamăgirea repetată la final de iunie al fiecăruia dintre ultimii ani de liceu, în 74, 75 și 76, când nu puteam lua premiu, fiindcă avusesem nota la purtare scăzută în respectivul an. La liceu am avut prima dată scăzută nota la purtare în clasa a X-a, pentru motive puerile, gen jucat lapte-gros în clasă sau fumat în wc.

Dirigintă atunci era Dna Prof. de biologie Gherghescu, foarte exigentă, iar eu stăteam în bancă cu fiica dânsei, Monica, actualmente reputata Monica Macovei, în următorii 2 ani, fiindcă la festivitățile de premiere începusem să mă duc de fiecare dată în semn de protest față de absurditatea măsurii de a nu putea lua premiu cu reverul hainei de uniformă rupt de mine în diagonală, ceea ce crease printre colegi ca o modă, rupându-și-l toți.', a mai transmis el.

Omul de afaceri a vorbit despre cel mai mare regret

De-a lungul timpului, Irinel Columbeanu a avut mai multe oportunități de a pleca din România. În prezent, după mai mulți ani de la căderea comunismului, el susține că regretă că nu a cunoscut la timp și alt sistem politic.

„Regret că mi-a lipsit îndrăzneala de a verifica la timp la el acasă și celălalt sistem. Ar fi fost posibil să-mi fi pierdut timpul degeaba dacă aș fi defectat' în Vest, explicația importului din limba engleză se poate găsi în carte, în ziua de azi se vede treaba că ambele sisteme au convers între timp către o mare și generalizată ipocrație.', a mai mărturisit afaceristul.

Irinel Columbeanu, despre averea familiei sale, în comunism

În comunism, Irinel Columbeanu și familia lui locuiau într-un apartament pe care puțini și-l permiteau. În plus, ei aveau și două mașini și o avere la care mulți visau. Cu toate astea, omul de afaceri susține că viața lor nu era toată doar un lux, așa cum se credea. El a mărturisit acum că și-ar fi dorit să evadeze din el la acea vreme. În prezent, după un succes formidabil, acesta locuiește cu chirie într-un apartament modest situat la marginea Bucureștiului.

„Traiul familiei mele poate că era ceva mai puțin rău decât al multor altora la acea vreme, un apartament de bloc cu 3 camere nu mi se părea nici atunci mare, iar mașinile lor au fost succesiv luate. Cu ale mele a fost altă poveste.

Da, în perioada comunismului mi-a lipsit îndrăzneala de a evada din el. Dar până să-mi iau eu inima-n dinți, după deziluzia din 22 decembrie 88 când am fost alungat disciplinar de la serviciu și până ca îndrăzneala în sfârșit să mi se iște-n mine în 89, veni capitalismul peste mine.', a mai precizat el.

Irinel Columbeanu lansează cartea „Istoriile unui vehement – Ipocrația'

Irinel Columbeanu se pregătește de un eveniment important din viața lui. Pe 15 decembrie 2021, el va lansa cartea „Istoriile unui vehement – Ipocrația'. În lucrare se povestește despre perioada comunismului, în viziunea afaceristului și a familiei sale.

„Concreta deschidere de azi înainte a posibilității ca cine o citește să poată, dacă vrea, și sări cu ochii de pe pagina cărții tipărită pe hârtie la vizionarea unui material video legat de ceea ce tocmai citea, o experiență nouă și modernă de lectură de carte clasic tipărită pe hârtie.

Măcar de s-ar inspira de aici și alți autori sau edituri, voi fi bucuros să o constat și pe-asta, câștigul va fi deopotrivă al lor, dar mai ales al cititorilor. Cât despre ineditul fondului, numai citind-o se poate judeca.', a mai adăugat acesta.

Sursă foto: Captură ecran

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter