Cum i s-a schimbat viața lui Adi Nartea, după ce a fost la un pas de moarte: „Dacă-ți dai pauze și intri în depresie… greu îți mai revii” / EXCLUSIV

Publicat pe

Adi Nartea a trecut prin clipe extrem de dificile din momentul în care a auzit diagnosticul medicului. I s-a spus că va rămâne desfigurat, a două intervenții chirurgicale, timp în care și-a făcut tot felul de griji și a încercat să se mențină pe linia de plutire. Actorul din VLAD ne-a povestit prin ce calvar a trecut, cum a fost perioada de recuperare, cât de susținut a fost de familie și cum se simte acum.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Adi, nu ai fost deloc ferit de încercări extrem de grele: „Aveam o tumoare în cap, în spatele ochiului. Mi-au spus ca voi ramâne desfigurat. Nu pot nici măcar să-mi imaginez cum a picat această veste… Spune-ne tu cum a fost acea perioada și ce ți-a dat forță în fața unui asemenea diagnostic greu de digerat.

Este foarte greu sa raspund, pe scurt, ce a însemnat. De la aflarea veștii și până la momentul operației, viața mea s-a schimbat total. Mi-am dorit sa dețin controlul la tot, dar sunt atât de multe lucruri care se întâmpla, încât în mintea ta apar doar întrebări: o să fie bine, o să mai trăiești? Eu, unul, am simțit că m-am întors la întrebari pe care nu le-aș fi pus altfel vizavi de viața și de ceea ce va urma. După ce am aflat vestea, mi-au trebuit câteva zile sa o diger, iar apoi am intrat într-un… mood operațional, sa îi spunem.

Cum i s-a schimbat viața lui Adi Nartea, după ce a fost la un pas de moarte: „Dacă-ți dai pauze și intri în depresie… greu îți mai revii' / EXCLUSIVCum i s-a schimbat viața lui Adi Nartea, după ce a fost la un pas de moarte: „Dacă-ți dai pauze și intri în depresie… greu îți mai revii' / EXCLUSIV

Adi Nartea: „Dacă-ți dai pauze și intri în depresie… greu îți mai revii de acolo'

Chiar te rog, daca poți, să le oferi cititorilor câteva sfaturi despre cum ar putea să-și întărească psihicul într-o astfel de situație… Cred că puterea exemplului poate funcționa…

Un sfat ar fi să își țină mintea ocupată, nu să îți plângi de mila, deoarece nu te va ajuta în niciun fel. Cred ca e mai bine să îi activezi acel plan de acțiune, în care să faci orice. Nu ai motive sa ieși din casă și să faci anumite lucruri? Ieși! Sună un prieten, ajută pe cineva. Pe mine m-a ținut ocupat birocrația – tot ce aveam de făcut pentru pregătirea operației și înelegerea mai bună termenilor medicali. Dacă-ți dai pauze și intri în depresie… greu îți mai revii de acolo. Pâna una, alta, chiar dacă s-a întâmplat ceva, te uiți la tine: ai doua mâini, doua picioare, respiri? Pornește de acolo! Când toată lumea caută rețeta perfectă, cel mai important e să cunoști ingredientul principal: pe tine. Iar pentru asta nu-ți trebuie neapărat vreo experiență traumatizanta, ci poți să-ți imaginezi și să o faci fără a fi nevoit sa treci prin asta.

Citește și: Cum a aflat Adi Nartea din VLAD că va fi tată pentru a doua oară și cum se simte soția lui:”Au fost grețuri și dureri de spate”/ EXCLUSIV

Citește și: Adi Nartea a avut o tumoare la cap:”Mi-au spus că voi rămâne desfigurat”

Citește și: Cum a reacționat George Burcea după ce s-a speculat că Viviana Sposub este însărcinată:„O poză pe Instagram nu este…'

Citește și: Cum arăta Andreea Esca în urmă cu 30 de ani.Imagine rară cu prezentatoarea TV

Adi Nartea: „Fac controale regulate'

Știm că ai avut două intervenții dificile în Franța. Cum a fost perioada dintre operații și cea de recuperare? Cine ți-a fost alături, cine te-a îmbărbătat?


A fost o perioada dificilă, este clar. Dar am fost norocos să le am alături de mine pe Alina, Mara și mama mea. Indiferent de clipa, au fost acolo, și asta m-a motivat și mai mult să fac tot ce ținea de mine pentru a reveni cât mai rapid acasa și pentru a fi bine.

Te mai confrunți cu probleme acum? Mergi regulat la control?

Din punct de vedere clinic, sunt sănătos, fac controale regulate. Nu pentru că ar fi obligatoriu, ci pentru ca așa e bine. După 40 de ani sau chiar și înainte e bine să mergi la analize, la controale, pentru a-ți organiza cât mai bine viața și pentru a avea grijă de sănătate.

Adi Nartea: „Mi s-au schimbat valorile'


Cum vezi viața acum, după ce ai fost la un pas de moarte? Ce s-a schimbat după acest episod negru din viața ta? Cum te-ai schimbat tu, mai bine spus…


Mi s-au schimbat, într-adevăr, valorile. Îmi dau seama că toate lucrurile după care alergam zi de zi sunt impuse de noi, de societate, de modele impuse și uităm de unde plecăm. Uităm că suntem oameni între oameni, că simțim, că respirăm, și asta este cel mai important. Se pot întâmpla atât de multe tragedii, încât faptul ca nu am ajuns sa plătesc factura la timp… este deja cu zâmbet. Cam asta ar fi lecția pe care am învățat-o.

CITEȘTE INTERVIUL INTEGRAL ÎN NUMĂRUL DE DECEMBRIE AL REVISTEI VIVA! REVISTA SE GĂSEȘTE LA PUNCTELE DE DIFUZARE A PRESEI. 

Sursa foto: PR, Facebook

 
substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter