Dan Negru susține introducerea religiei, ca materie la Bacalaureat: "Nu vă condamnați copiii. Iisus ne cere să trăim ca el"

Publicat pe

Dan Negru susține introducerea religiei, ca materie la Bacalaureat. Prezentatorul de la Kanal D, Dan Negru, susține solicitarea celor 13 culte religioase, ca elevii de clasa a 12-a să studieze Religia în vederea examenului de Bac, întrucât acestă materie ar fi discriminată. Biserica a cerut de asemenea înlăturarea sintagmei ce face referire la discriminarea pe baza orientării sexuale, în școli.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Dan Negru susține introducerea religiei ca materie la Bacalaureat. Dan Negru, cunoscutul prezentator TV, și-a exprimat părerea cu privire la solicitarea a 13 culte religioase ce vizează Noua Lege a Educației. În solicitarea respectivă, Biserica consideră că Religia este o materie discriminată și cere ca disciplina să devină materie de Bacalaureat, ca opțional. Dan Negru a declarat pe conturile de socializare că este total de acord cu această inițiativă, însă argumentele oferite de prezentator fac mai degrabă referire la o materie despre Istoria Artei și mai puțin despre Religie. Iată ce a declarat Dan Negru!

Dan Negru susține introducerea religiei, ca materie la Bacalaureat: "Nu vă condamnați copiii. Iisus ne cere să trăim ca el"Dan Negru susține introducerea religiei, ca materie la Bacalaureat: "Nu vă condamnați copiii. Iisus ne cere să trăim ca el"

Dan Negru susține introducerea religiei, ca materie la Bacalaureat

Dan Negru s-a lansat într-un discurs în care susține introducerea Religiei, ca materie opțională, pentru examenul de Bacaluareat. Vedeta a subliniat importanța cunoașterii, oferind ca argument cunoștințe ce au de-a face cu Istoria Artei, ca posibilă disciplină, și mai puțin cu Religia.

Propunerea ca Religia să fie materie opțională la Bacalaureat a stârnit iureș. Unii pro. Alții contra. Tuturor le-aș spune că orice spor de cunoaștere e un avantaj în viață! Santa Maria delle Grazie unde se află «Cina cea de taină» a lui DaVinci sau «Capela Sixtină» a lui Michelangelo sunt printre cele mai vizitate locuri din lume. Muzeele lumii sunt pline de religie. Nu le tăiați copiilor aripile cunoașterii. „Nu fiți proști, nu vă condamnați copiii la neștiință'.

Citește și:Câți bani a câștigat Dan Negru din televiziune: „ Nu sunt ipocrit ca să spun ca nu am…’. Ce moștenire le lasă în urmă copiilor săi

Citește și:„Adolescența e grea în orice perioada ar fi ea. Cred într-o copilărie fără excese’. Cum își crește Dan Negru cei doi copii

Să trăiești într-o Europă creștină cu istorie și artă creștine și să nu știi nimic despre cultura religioasă e o formă de prostie fudulă. Nu fiți proști, nu vă condamnați copiii la neștiință. Patimiile lui Iisus nu trebuie să-i sperie! Iisus nu ne cere să murim ca EL, ne cere să trăim ca el. Celor din gașca «anti» le-aș aminti și vorba lui Einstein: «Ştiinţa fără religie este şchioapă, religia fără ştiinţă este oarbă»', a declarat Dan Negru pe Facebook.

Biserica se opune referinței la discriminarea pe baza orientării sexuale, în școli, din Legea Educației

În mod paradoxal, aceleași 13 culte religioase care au solicitat introducerea Religiei ca materie de Bacalaureat, întrucât ar fi o materie „discriminată”, au solicitat ministrului educației înlăturarea sintagmei „orientare sexuală” din categoriile care sunt protejate împotriva discriminării.

 ‘În unitățile de învățământ preuniversitar și în toate spațiile destinate educației și formării profesionale, precum și în cadrul activităților desfășurate în mediul online de unitățile de învățământ preuniversitar, sunt interzise discriminările pe criterii de vârstă, etnie, sex, origine socială, orientare politică sau religioasă, orientare sexuală sau alte tipuri de discriminare’. se precizează în textul din noua Lege a Educației.

FOTO: Facebook

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter