Elizabeth Taylor și Richard Burton – Cea mai tulburătoare poveste de iubire

Publicat pe

O lume întreagă a fost captivată de povestea de iubire dintre Elizabeth Taylor și Richard Burton, încă din clipa în care cei doi s-au întâlnit prima oară, în 1963, pe platourile de filmare ale producției Cleopatra. Chimia incredibilă dintre ei și pasiunea cu care s-au iubit  au făcut ca dragostea lor să devină iconică, în pofida scandalurilor de notorietate ai căror protagoniști au fost de-a lungul celor două căsnicii.

 

Povestea lor de dragoste are ingredientele necesare unui film hollywoodian de succes. Elizabeth Taylor și Richard Burton s-au căsătorit și au divorțat de două ori, iar relația lor a fost poate una dintre cele mai cunoscute și mai dramatice ale secolului 20. Din clipa în care privirile lor s-au întâlnit, a fost clar pentru toți cei de față că cei doi au fost cea mai bună alegere pentru filmul Cleopatra. Prima scenă în care Liz și Richard s-au sărutat a durat atât de mult, încât regizorul a trebuit să-i întrebe dacă poate spune „stop'. Au continuat să se sărute…

 

Evident, povestea lor de iubire a făcut senzație, însă exista un mic impediment – erau amândoi căsătoriți, iar Liz era deja la a patra căsătorie, la vremea aceea fiind măritată cu Eddie Fisher, pe care i-l „furase' lui Debbie Reynolds. Scandalul a luat proporții în momentul în care Vaticanul le-a condamnat relația, numind-o „vagabondaj erotic', presa internațională începând să le urmărească îndeaproape aventura din acel moment. Lor însă puțin le păsa, chiar Liz declarând la un moment dat: „Între mine și Richard exista o chimie incredibilă. Pur și simplu nu ne săturam unul de celălalt'.

 

Au jucat împreună în nenumărate producții, iar relația lor profesională era acompaniată de un stil de viață luxos, ostentativ: iahturi, avioane private, petreceri pline de strălucrie și, bineînțeles, bijuterii. Richard a plătit la un moment dat 1 milion de dolari pentru un colier cu diamant pentru soția sa, numit apoi The Taylor-Burton Diamond. În pofida dragostei de netăgăduit pe care și-o purtau unul celuilalt, relația lor a fost compromisă de alcoolism și bătăi. Prietenii lor spuneau chiar că celor doi actori le făcea plăcere să se insulte reciproc, aproape ca un preludiu… Primul lor mariaj, care a început în martie 1964, s-a terminat 10 ani mai târziu, după ce Richard a înșelat-o pe Liz cu o actriță mai tânără.

 

 

Amândoi și-au găsit noi parteneri, dar nu s-au putut uita unul pe celălalt. În vara lui 1975, când s-au întâlnit să discute probleme de ordin financiar, au ajuns iar unul în brațele celuilalt. În august, anunțau lumea întreagă că se iubesc din nou, iar în octombrie, s-au recăsătorit. Din păcate, în doar câteva săptămâni și-au reluat vechile obiceiuri, și scandalurile au reînceput. „Nu poți ține două batoane de dinamită împreună fără să te aștepți ca ele să sară în aer', spunea atunci Richard. În scurt timp, cei doi soți au început să doarmă separat, iar Richard s-a îndrăgostit din nou de altă femeie, cea care avea să devină viitoarea lui soție – Suzy Hunt. În iulie 1976, Richard și Liz au divorțat pentru a doua oară, iar el s-a căsătorit cu Suzy trei săptămâni mai târziu. La scurt timp, și Liz și-a refăcut viața, pentru a șasea oară, cu  John Warner.

 

 

Cu toate acestea, Liz și Richard au continuat să țină unul la altul, ea celebrându-și a 50-a aniversare, în 1982, la brațul marii ei iubiri. Atunci au început zvonurile cu privire la o eventuală reconciliere, mai ales că cei doi urmau să colaboreze la un nou proiect teatral. Toată lumea credea că Liz spera la o nouă căsătorie cu Richard, dar n-a fost să fie… Cronicile piesei au fost foarte proaste, iar Liz s-a refugiat în băutură atât de tare, încât a lipsit la una dintre reprezentații. Furios pe ea, Richard s-a însurat cu tânăra lui asistentă, însă, în timp, cei doi au rămas obsedați unul de celălalt.

 

Chiar înainte de a muri, Richard i se confesa unui prieten: „Încă a rămas fascinantă, știi…' De asemenea, la bătrânețe Liz a declarat că, dacă Richard nu ar fi murit, cu siguranță s-ar fi recăsătorit cu el. Chiar dacă nu au reușit să facă relația să funcționeze, dragostea pe care și-au purtat-o Liz și Richard e genul acela care nu moare. Așa cum zicea și actrița încercând să explice eșecul relației lor: „Poate ne-am iubit prea mult'.

 

Oana Pantazi

Foto: Hepta, Northfoto

 

Citește și:

Scrisoarea profetică a lui Leonard Cohen către celebra sa muză din tinerețe – Marianne Ihlen

Prince și Kim Basinger au fost împreună. Detaliile poveștii lor de iubire

Elizabeth Taylor și Richard Burton – Cea mai tulburătoare poveste de iubireElizabeth Taylor și Richard Burton – Cea mai tulburătoare poveste de iubire
 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter