Gheorghe Turda nu este de acord cu artiștii care cer Guvernului pensii mai mari: "Mulți cântăreți au lucrat la mica ciupeală"

Publicat pe

Gheorghe Turda este o voce puternică în lumea muzicii populare din România. Este considerat unul dintre cei mai talentați soliști din țară. În prezent, artistul se bucură de o pensie considerabilă, după ani întregi de muncă. Cu toate astea, cântărețul a avut o reacție dură la adresa artiștilor care cer Guvernului să mărească pensiile mici.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

La 73 de ani, Gheorghe Turda se bucură de liniște și de momentele frumoase petrecute alături de familia sa. Artistul are peste cinci decenii de carieră pe scenă, iar pentru asta este răsplătit cum se cuvine. Melodiile sale sunt fredonate chiar și în prezent de mulți români.

Gheorghe Turda nu este de acord cu artiștii care cer Guvernului pensii mai mari: "Mulți cântăreți au lucrat la mica ciupeală"Gheorghe Turda nu este de acord cu artiștii care cer Guvernului pensii mai mari: "Mulți cântăreți au lucrat la mica ciupeală"

Gheorghe Turda este împotriva artiștilor care au cerut Guvernului să mărească pensiile mici. Numerosi cântăreți din România sunt nemulțumiți de pensia pe care o primesc de la stat, în ciuda anilor petrecuți pe scenă. Gheorghe Turda susține că aceștia nu și-au plătit taxele și nu au avut carte de muncă.

Citește și: Scandalul dintre Constantin Enceanu şi Gheorghe Turda continuă:”Vorbește ziua ce visează noaptea”

Citește și: Adevărul despre rivalitatea dintre Maria Ciobanu și Irina Loghin. Dezvăluirile lui Gheorghe Turda:”Așa ceva, mai rar”

Citește și: Cum se menține în formă Raluca Bădulescu, după operația de micșorare a stomacului:„Mănânc constant…'

Citește și: Roxen, declarație neașteptată:„Simt că sunt băiat în corp de fată'

Gheorghe Turda, despre pensiile artistilor: „Mulți au lucrat la mica ciupeală, prin crâșme!”

Interpretul de muzică populară, Gheorghe Turda a ieșit la pensie de câțiva ani și se bucură de viața liniștită pe care o are acum. Artistul are peste 50 de ani pe scena muzicii românești, iar pentru asta are o pensie frumușică, în comparație cu alți artiști nemulțumiți de banii pe care îi primesc de la stat. Gheorghe Turda le-a transmis acestora că el și-a plătit toate taxele la stat, în timp ce alții au preferat să cânte fără carte de muncă.

Am 55 de ani de carieră, înregistrați în cartea de muncă, am contribuit mereu la stat. Și acum dau procent din pensia mea, dar dorm liniștit, nu duc grija zilei de mâine. Din aviditate, foștii mei colegi cu pensie mică sau deloc nu au strâns pentru bătrânețe. Mulți artiști au lucrat la mica ciupeală, așa se spune în lumea noastră', a declarat Gheorghe Turda, în exclusivitate pentru impact.ro.

Ce spune Gheorghe Turda despre Nelu Ploieșteanu și Cornelia Catanga

Solistul a mărturisit că mulți artiști din România au rămas fără bani la bătrânețe pentru că nu au știut să economiseacă în tinerețe. Mai mult, Gheorghe Turda i-a pomenit pe regretatii cântăreți Nelu Ploieșteanu și Cornelia Catanga, care nu au mai avut bani.

„Preferau să cânte doar în șușanele și în cluburi, să ia toți banii pe loc. Așa s-a întâmplat și cu regretații Cornelia Catanga și cu Nelu Ploieșteanu, care în ultimii ani de viață au recunoscut că s-au confruntat cu serioase probleme financiare. Nu au contribuit la stat mai deloc.Eu îi sfătuiesc pe artiștii tineri să nu repete greșeala veteranilor, să se angajeze undeva, la un ansamblu, să cotizeze la stat, să se gândească și la pensie', a mai spus artistul.

Ce sfat le oferă Gheorghe Turda artiștilor din România

Interpretul de muzică populară este de părere că artiștii din România ar trebuie să-și înscrie repertoriul la CREDIDAM sau la o altă asociație care le apără drepturilor. Gheorghe Turda a declarat că artiștii corecți trebuie să își plătească dările la stat, pentru a avea o bătrânețe liniștită.

„Doar CREDIDAM ( nr. Asociatia Centrul Roman pentru Administrarea Drepturilor Artistilor Interpreti) îi mai salvează, însă trebuie neapărat ca mai întâi să-și înregistreze repertoriul la noi. Eu fac parte din comisie, alături de Marcel Pavel, de Adrian Enache și de alți artiști. Noi îi salvăm de la foame pe artiștii cu pensii mici, dar nu poți cere bani fără să ai un repertoriu înscris la CREDIDAM, se plătește trimestrial. Chiar și Aurel Pădureanu, soțul regretatei Cornelia Catanga, a înregistrat piesele lor la noi', a mai spus Turda pentru sursa citata mai sus.

Ce pensie are Gheorghe Turda

Celebrul artist o duce foarte bine din punct de vedere financiar și nu își face griji pentru ziua de mâine. Gheorghe Turda ar avea o pensie de 1.900 de euro pe lună, adică aproximativ 9.500 de lei. La această sumă s-ar adăuga și banii pe care îi are în conturi, 1.000 de dolari și 150.000 de lei, conform fanatik.ro.

Potrivit aceleiași surse, cântărețul deține două imobile în Câmpina și București, dar și un teren de 1.600 mp în Câmpina. Are două mașini, o pianină de 7.500 de euro, dar și bijuterii de familie care se ridică la valoarea de 6.000 de euro.

Sursa foto: Facebook

 
dinpopor.ro
gsp.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă