Mariana Buruiană a renunțat la actorie pentru a urma calea Bisericii: "Transformările nu sunt ușoare"

Publicat pe

Mariana Buruiană a renunțat la actorie pentru a urma calea Bisericii. Mariana Buruiană, în vârstă de 57 de ani, s-a retras din actorie, imediat după revoluția din ’89. Artista a trecut prin multe schimbări, în ultimii ani, însă nu s-a călugărit. Iată ce se mai știe despre una dintre cele mai apreciate actrițe ale României.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Mariana Buruiană a renunțat la actorie pentru credință. Mariana Buruiană, în vârstă de 57 de ani, este fără doar și poate una dintre cele mai cunoscute și apreciate actrițe din țara noastră. Zecile de roluri în teatru, dar şi din filme, dintre care rămâne de neuitat cel din Domnişoara Christina’ (1994), o transformaseră într-una dintre cele mai apreciate artiste ale generaţiei sale.

Mariana Buruiană a renunțat la actorie pentru a urma calea Bisericii: "Transformările nu sunt ușoare"Mariana Buruiană a renunțat la actorie pentru a urma calea Bisericii: "Transformările nu sunt ușoare"

Cu toate acestea, Mariana Buruiană a decis să renunțe la scenă și să urmeze calea Bisericii. Decizia a fost luată în primii ani de după 1990, s-a mutat în Apuseni, însă nu s-a călugărit. „Totul a plecat de la ‘să nu ucizi!. Am stat fixată pe aceste cuvinte, nu mă puteam dezlipi de ele. Era în vremea Revoluţiei. M-am gândit că nimeni nu respectă poruncile. Noi ucidem tot timpul, nu numai cu armele, ci şi cu vorba şi cu gândul. Meseria mea era legată de vorbă şi de gând. Şi m-am gândit că încalc porunca şi nu voiam să mai încalc porunca’, a declarat  fosta actriţă.

Citește și: Cristina Pucean, înșelată de Bogdan de la Ploiești. Ce dovezi a prezentat dansatoarea:”Mi-a ajuns! Acest om fără scrupule…”

Citește și: Cum arată soția lui Mihai Rait, Dorel din Las Fierbinți.E cu 14 ani mai tânără

Citește și: Blaze și Izabela de la Mireasa vor deveni părinți pentru prima dată.Fosta concurentă e însărcinată: ‘O să fim 3’

Mariana Buruiană a renunțat la actorie pentru credință

Mariana Buruiană nu numai că a renunțat la actorie pentru credință, însă și-a cultivat și o nouă pasiune. Astfel, a devenit scriitoarea a două cărți cu tentă religioasă „Taina Mărturisirii' și „Doctrina Kaballei: filosofia religioasă a evreilor'.

Totodată, la vremea respectivă, adică în urmă cu mai bine de 30 de ani, s-a scris că Mariana a decis să se retragă, întrucât se confrunta și cu o boală.

„M-am pus deci, din nou, in miinile lui Dumnezeu. Au trecut citiva ani si problema existentei se punea din ce in ce mai acut. Nu avea rost sa-mi obtin pensia, caci era atit de mica, incit chiar nu merita. Eu n-am cistigat niciodata multi bani, desi, la cit am lucrat, cineva dinafara ar putea crede contrariul. Cind nu mai era nicio iesire, l-am auzit intr-o zi pe baiatul meu spunind: „Uite, mama, nu te speria, nu te descuraja, or sa fie si bani, ma ocup eu… El era in anul IV la Conservator si si-a luat o slujba. Mi-a fost greu. Eram obisnuita sa fac totul singura si acum trebuia sa accept situatia asa cum era. Nu puteam face nimic. Vedeam doar cum se desfasoara lucrurile. Nu puteam interveni in niciun fel. Descoperisem ca aveam o problema si cu ochii si nu ma mai vedeam lucrind nicaieri asa, in starea de stres pe care o traiam cu totii… A fost de necrezut, pentru ca, dintr-o data, balanta s-a inversat, fiul meu a preluat totul cind eu nu am mai putut continua.

Am inceput apoi sa traduc pentru Editura Herald, unde imi publicasem volumul „Taina marturisirii', am pornit apoi colaborarea, ca asistent universitar, cu Facultatea „Spiru Haret, unde predam tehnica vorbirii. Dincolo de toate acestea, vreau sa va spun un singur lucru: tot ce am trait in viata, toata experienta mea din teatru, casnicia, copilul, tot ce am scris a fost numai pentru a intelege si a ma intilni cu Dumnezeu inauntrul meu, cu Lumina ce se afla in adincul inimii si care imbraca toate lucrurile… Aceasta lumina face posibila iertarea, stiti… Dumnezeu ne duce foarte in adincuri ca sa o putem descoperi…', declara Mariana Buruiană, în urmă cu ceva ani.

Prin ce schimbări a trecut

Mariana Buruiană a trecut prin multe schimbări, însă recunoaște că transformările în trup nu sunt deloc ușoare. A renunțat la carne de ani buni, nu bea și nici nu fumează.

„Transformarile in trup nu sunt usoare, ori lumea e inca agitata, aflata intr-o profunda alegere. Ma hranesc diferit de majoritatea oamenilor. Sunt vegetariana, ma indrept spre a fi vegana si nu fumez, nu consum alcool. Nu vreau sa impiedic pe nimeni sa se exprime cum doreste, deci nu fac o reclama din asta. Dar mi-ar parea bine ca oamenii sa aleaga cumpatarea, am ajuta mult la curatarea generala ducand o viata pura', mai spune actrița.

sursă foto- Captură de ecran

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter