Mirela Petrean, după ce s-a tratat la clinica unde a fost Petrică Mîțu Stoian: „Pe semnătură se intra în camera hiperbară. Unii acuzau dureri...”

Publicat pe

Mirela Petrean a oferit primele declarații după ce s-a tratat la clinica unde a fost Petrică Mîțu Stoian. Interpreta de muzică populară a urmat terapia cu oxigen hiperbar cu patru luni înaintea regretatului cântăreț. Ea a fost acolo 10 zile și, spunea ea, deși nu i-a fost rău, după ce a aflat de moartea maestrului, ea s-a temut că poate s-ar fi expus unui risc. În plus, ar fi existat pacienți care ar fi acuzat unele dureri.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Mirela Petrean a făcut declarații inedite după ce s-a tratat la clinica unde a fost Petrică Mîțu Stoian înainte să moară. Interpreta a povestit că ar fi fost pacienta aceluiași medic care s-a ocupat de maestru și că, de fiecare dată, s-ar fi intrat „pe semnătură' în camera hiperbară. Totodată, a precizat că ea nu a resimțit decât o amețeală după ședințe, însă ar fi existat persoane care ar fi acuzat dureri în ureche.

Moartea fulgerătoare a lui Petrică Mîțu Stoian a fost un șoc pentru întreaga țară. După ce artistul s-a stins din viață la doar 61 de ani, oamenii și-au ridicat mai multe semne de întrebare. La scurt timp după anunțul decesului său, s-a aflat că fusese la o clinică în care i s-a aplicat terapia cu oxigen hiperbar. Colega lui de breaslă, Mirela Petrean, a fost și ea la clinica respectivă, cu patru luni înaintea maestrului.

Citește și: Gigi Becali susține că Petrică Mîțu Stoian avea alte probleme de sănătate decât se știa:”Nu a murit din cauza terapiei cu oxigen hiperbaric”

Citește și: Cu ce se ocupă acum fosta soție a lui Petrică Mîțu Stoian și ce legătură are cu Niculina Stoican

Citește și: Care e numele complet al lui Mihai Petre de la Asia Express:„Nimeni nu știa asta până acum'

Citește și: Serghei Mizil și Mădălin Voicu, neînțelegeri fără sfârșit:„A îmbătrânit urât'

Mirela Petrean, după ce s-a tratat la clinica unde a fost Petrică Mîțu Stoian

Mirela Petrean a vorbit public despre experiența trăită la clinica în care a fost Petrică Mîțu Stoian, pentru wowbiz.ro. Ea a susținut că nu ar fi avut nicio problemă după terapie și că a urmat, în total, 10 ședințe. Deși i s-ar fi recomandat să facă mai multe, ea ar fi ales să se oprească la acest număr, pentru că și prețul ar fi fost cam „piperat'.

„Eu n-am avut nici un fel de problemă, am fost în luna iulie a acestui an, am făcut 10 ședințe de terapie. Pentru mine a fost benefică terapia, eu m-am simțit foarte bine după cele 10 ședințe.

Veneam tot după COVID și aveam o stare permanentă de oboseală și nu puteam să cânt. Chiar după primele ședințe am simțit o ameliorare… Ei mi-au recomandat mai multe ședințe, dar având în vedere că și prețul era cam piperat, am ales să fac 10 ședințe, să aibă efect', a povestit Mirela Petrean pentru WOWbiz.ro.

În continuare, Mirela Petrean a fost întrebată „Vi s-au cerut analize la zi? Vi s-au făcut acolo analize, înainte să intrați în camera hiperbară?'. Cântăreața a răspuns afirmativ, spunând că cei de la clinică ar fi solicitat să aibă analizele făcute.

„Da, aveam analizele la zi, cu CT realizat recent. Ei au solicitat să am analizele făcute. Vă dați seama că, având acea stare de oboseală, am încercat să aflu dacă nu există și alte complicații, așa că mi-am făcut toate analizele', a mai povestit ea.

Mirela Petrean, tratată de același doctor ca artistul

Conform spuselor Mirelei Petrean, a fost tratată de același medic ca Petrică Mîțu Stoian, la clinica respectivă. Ulterior, ea ar fi aflat că doctorul ar fi, de fapt, psihiatru. Artista a precizat că nu avea de unde să știe asta, pentru că nu i-a cerut CV-ul cadrului medical.

„Chiar la doctorul … am fost și eu, la cel la care a fost și domnul Mîțu Stoian. Dar pe lângă el mai erau încă vreo 3 medici, în fiecare zi era altul de gardă. Ne monitorizau pe rând. Ca om, mie mi s-a părut foarte ok. Eu credeam că are și vreo specializare în domeniu, acum am înțeles că sunt doar niște cursuri și că dânsul e de fapt psihiatru.

Eu nu aveam de unde să știu lucrurile astea, că nu mi s-a spus și nici eu nu l-am luat la întrebări sau să-i cer CV-ul. Totuși e o clinică de terapie, nu una de tratament. Eu am mai fost în țară la astfel de clinici, la detoxifiere, de exemplu și am zis: hai să fac și terapia asta cu oxigen, să vedem dacă este atât de bună cum se zice', am mai spus vedeta.

„Pe semnătură se intra în camera hiperbară'

Cât despre procedura pe care trebuie să o faci înainte de a intra în camera hiperbară, Mirela Petrean a povestit că trebuia să se prezinte cu o jumătate de oră înainte. Pacienților li s-ar fi luat tensiunea și saturația, iar apoi ar fi fost puși să semneze.

„Trebuia să fim acolo cu o jumătate de oră înainte, eram luați în evidență, ni se lua tensiunea și saturația iar apoi semnai. Pe semnătură se intra în camera hiperbară. Când ieșeam, la fel, trebuia să semnăm fișa medicală. Totul era monitorizat din interior, de cadre medicale, dar și din exterior', a adăugat cântăreața.

Potrivit WOWbiz.ro, cei de la clinica respectivă ar susține că Petrică Mîțu Stoian ar fi stat doar 15 minute în camera hiperbară, într-o ședință de test. Mirela Petrean a transmis că prima ședință de terapie se face de probă și că ar dura aproximativ o oră.

„Prima ședință de terapie se face de probă și durează în jur de o oră, cu intrat în camera hiperbară și cu stat într-un fel de anticameră, unde este o altă presiune, mai slabă. E o testare, nu există cineva care să vină prima dată și să nu fie testat', a mai spus solista.

„Au mai fost persoane care acuzau dureri în ureche'

Întrebată dacă a văzut pe cineva care să acuze probleme de sănătate în urma terapiei, Mirela Petrean a spus că ar fi fost persoane care ar fi acuzat dureri în ureche. Celor care simțeau că le „pocnesc' foarte tare urechile le-ar fi fost aplicate picături.

„Au mai fost persoane care acuzau dureri în ureche, de exemplu dacă presiunea era foarte puternică și nu suportau… aveai impresia ești cu un submarin și ți se înfundă foarte tare urechile.

Erau oameni care acuzau că le pocnesc foarte tare urechile și atunci le puneau niște picături. A fost un singur caz cu o doamnă care a trebuit să iasă pentru că spunea că o dor foarte tare urechile și nu suportă. Altceva nu. Erau și persoane cu dizabilități… Nu știu…', a mai povestit Mirela Petrean.

Cum se simte artista după ce a fost la clinică

În continuare, solista a fost întrebată dacă: „Ați simțit o presiune pe organele interne, pe plămâni? Oxigenul vine cu presiune prin acea mască?'. Ea a susținut că nu ar fi simțit că oxigenul ar fi venit cu presiune. În plus, pacienții nu ar fi fost lăsați să ațipească.

„Oxigenul nu vine cu presiune. Adică eu nu am simțit așa ceva. Simți că vine un aer curat, ca atunci când mergi la munte și tragi aerul ăla. Mai era o chestie, că nu ne lăsau să ațipim. Erau persoane mai în vârstă care, în alea două ore, se plictiseau și îi lua somnul. Și nu ne lăsau. Totul era monitorizat de afară. Trebuia să inspiri și să expiri conștient, nu ne lăsau să adormim', a mai spus ea.

După ce a aflat de moartea lui Petrică Mîțu Stoian, Mirela Petrean a mărturisit că s-a speriat teribil. S-a gândit că poate s-a expus unui risc, însă, din fericire, spune ea, nu a avut niciun fel de stare proastă, doar puțină amețeală după ce ieșea din camera hiperbară.

„Văzând la televizor ce s-a întâmplat, acum îmi dau seama la ce risc m-am expus, că poate și dăunează… Poate puteam să pățesc și eu mult mai rău. Am stat așa și m-am gândit… doar că nu am avut nici un fel de stare proastă. Doar puțină amețeală, după ce ieșeam, pentru că este foarte puternic oxigenul.

M-am uitat pe toate posturile de televiziune și efectiv nu-mi venea să cred. M-am speriat, pentru că știam că am fost acolo. Cu siguranță au mai fost și alți artiști, de-a lungul timpului. Eu m-am dus la recomandarea unor prieteni de la noi, din Lugoj, care au spus că parcă au renăscut după COVID. Eu nu știam despre ce se întâmplă acolo, nu aveam nici o cunștință despre cum o să fie', a mai transmis solista.

Cântăreața, îndurerată după moartea maestrului

Mirela Petrean a mărturisit că regretă că Petrică Mîțu Stoian s-a stins din viață, la fel ca restul colegilor săi de breaslă. A spus că îi pare rău că a murit și că ar fi auzit că maestrul ar fi avut probleme de sănătate cu inima.

„Ulterior, mi-am făcut tot felul de filme în cap, știind cum am stat pe scaunul ăla zece zile. Nu credeam să se întâmple așa ceva, sincer. Și acum, când am văzut că s-a întâmplat…

Dumnealui a avut probleme de sănătate legate de inimă, cel puțin, așa am auzit… plus anticoagulantele. Nu știu, nu sunt medic să-mi dau cu părerea, dar îmi pare rău că s-a întâmplat așa', a conchis ea.

Sursă foto: Facebook, Captură ecran

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter