Cum a sărbătorit Nadia Comăneci 45 de ani de la primul 10 din istoria gimnasticii. A îmbrăcat iar costumul de campioană

Publicat pe

Au trecut 45 de ani de la primul 10 din istorie. În urmă cu peste patru decenii, pe 18 iulie, Nadia Comăneci reușea cea mai mare performanță din cariera ei și ajungea să scrie istorie. Acum, fosta gimnastă a marcat acest moment special așa cum se cuvine.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Acum 45 de ani, Nadia Comăneci primea prima ei medalie olimpică și scria istorie, fiind prima gimnastă care a primit nota 10. Sportiva a ținut să marcheze acum, în 2021, acest moment special din cariera ei cu o postare inedită pe Instagram.

Cum a sărbătorit Nadia Comăneci 45 de ani de la primul 10 din istoria gimnasticii. A îmbrăcat iar costumul de campioanăCum a sărbătorit Nadia Comăneci 45 de ani de la primul 10 din istoria gimnasticii. A îmbrăcat iar costumul de campioană

Nadia Comăneci la 45 de ani de la primul 10

Când vorbim despre sportivi români, Nadia Comăneci este cunoscută pe plan internațional după ce a reușit să primească primul 10 din istorie.

Citește și: La 57 de ani, Nadia Comăneci arată senzațional în costum de baie.

Citește și: Culisele unei povești de dragoste controversate! Ion Dolănescu și Nadia Comăneci ar fi fost la un pas de căsătorie:

Citește și: Ce dietă ține Bianca Drăgușanu:

Citește și: Cuplu la Survivor România? Albert Oprea și Simona Hapciuc s-au sărutat:

Au trecut peste 40 de ani de la acel moment. Nadia Comăneci a făcut, cu această ocazie, o postare specială pe Instagram. Fosta gimnastă a executat un element acrobatic în fața unei mașini inscripționate JO. Iar pentru toată această imagine nu putea să lipsească și un text pe măsură.

„O picătură de istorie, 45 de ani mai târziu cu prima mea medalie olimpică. Jocurile Olimpice de la Montreal 1976. Adăugând colecţiei 1976 Montreal Olympic camioneta GMC în ediţie limitată cu logul Montreal, pentru a sărbători aniversarea primului 10 perfect în 18 iulie. Mulţumesc, Bart Conner', a scris Nadia Comăneci.

Ce pensie primește Nadia Comăneci

După ani de muncă și de performanță sportivă, Nadia Comăneci este recompansată lunar cu o pensie în valoare de 13.149 de lei. Însă pensia Nadiei este întrecută de cea a canotoarei Veronica Cochelea, care are o pensie de 15.080 de lei. 

Nadia a reușit să părăsească orașul natal, Oneștiul, și să pornească o nouă viață în America. Părinții ei, Ștefania și Gheorghe Comăneci erau despărțiți din anii 1970. Nadia a declarat pentru Revista Tango: „Nu mi-a picat deloc bine să aflu că părinții mei se despart, dar am înțeles că e mai bine așa’.

Nadia Comăneci este câștigătoare a cinci medalii olimpice de aur. Este considerată a fi una dintre cele mai bune sportive ale secolului XX și una dintre cele mai bune gimnaste ale lumii, din toate timpurile, „Zeița de la Montreal’, prima gimnastă a epocii moderne care a luat 10 absolut.

Este primul sportiv român inclus în memorialul International Gymnastics Hall of Fame.

La 14 ani, Comăneci a devenit o stea a Jocurilor Olimpice de Vară din 1976 de la Montreal, Québec. Nu numai că a devenit prima gimnastă care a obținut scorul perfect de zece la olimpiadă (de șapte ori), dar a și câștigat trei medalii de aur (la individual compus, bârnă și paralele), o medalie de argint (echipă compus) și bronz (sol). Acasă, succesul său i-a adus distincția de „Erou al Muncii Socialiste’, fiind cea mai tânără româncă distinsă cu acest titlu.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter