O legendă a sportului s-a stins. Antrenorul Valerian Netolitzchi a murit la spital, după ce s-a infectat cu COVID-19

Publicat pe

Fostul antrenor de baschet Valerian Netolitzchi a decedat, luni, la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş, din cauza infecţiei cu COVID-19, informează Federaţia Română de Baschet.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

În ciuda eforturilor depuse de medicii de la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş în ultima săptămănă, Valerian Netolitzchi s-a stins din viaţă în urma cu câteva ore, a notat FR Baschet pe pagina de Facebook.

„Pe această cale, Federația Română de Baschet își exprimă compasiunea și profundul regret pentru dispariția prematură a celui care a fost Valerian Netolitzchi, adresând sincere condoleanțe familiei îndurerate.Dumnezeu să-l odihnească!', au scris reprezentanții Federației pe pagină de Facebook.

Fratele legendarului stelist Anton Netolitzchi, Valerian s-a dedicat după studenţie tainelor antrenoratului, fiind mai bine de trei decenii tehnician la echipele juvenile ale Clubului Sportiv Şcolar Steaua Bucureşti.

Cine a fost Valerian Netolitzchi

A fost cooptat şi în staff-urile tehnice ale naţionalelor masculine U16 şi U20 ale României, iar cu echipa de club a participat la numeroase turnee finale ale Campionatului Naţional, promovând la naţională mai mulţi jucători talentaţi. În 2012 a pus şi bazele clubului privat Neto Basketball Team Bucureşti.

Citește și: Mihaela Rădulescu spune adevărul despre relația cu Felix Baumgartner, după șase ani de iubire: „Am stat foarte mult despărțiți'

Citește și: Angelina Jolie și Brad Pitt, război total pentru cei șase copii. Actrița își dorește custodia deplină

Citește și: Prințul William și Kate Middleton, marii absenți de la masa de Crăciun! De ce a luat Regina această decizie radicală

Citește și: Anchetă în Argentina, după moartea lui Diego Maradona. Medicul personal al fotbalistului ar putea fi acuzat de omor prin imprudență

La nivel de seniori, după reînfiinţarea secţiei de baschet a CSA Steaua, a făcut parte din staff-ul tehnic al echipei divizionare alături de legendarul Costel Cernat (2008-2009) şi ulterior alături de Teo Cizmic (2010).

Absolvent al IEFS înainte de 1989 şi cu masterat în educaţie fizică şi sport la Universitatea Spiru Haret în 2014, Valerian Netolitzchi a fost şi membru al Corpului Naţional de Experţi în Management Educaţional, dar şi director-adjunct al Clubului Sportiv Şcolar nr. 6 Bucureşti.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter