Personalități care și-au pierdut viața la cutremurul din 1977. Toma Caragiu și Alexandru Bocăneț au murit împreună

Publicat pe

Personalități care și-au pierdut viața la cutremurul din 1977. Pe 4 martie se vor împlini 46 de ani de la cutremurul devastator care a zguduit România. Seismul a durat un minut, iar efectele au fost cumplite, fiind 11.000 de răniți la nivelul țării, iar mai bine de 1.500 de persoane au decedat. Printre acestea, se numără și 9 celebrități care și-au pierdut viața.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Printre persoanele care au murit în urma cutremurului din 1977, se numără și celebrități. Printre acestea îi amintim pe Toma Caragiu și Alexandru Bocăneț, doi dintre cei mai iubiți actori de la noi din țară. Cutremurul din 1977 a lăsat urme adânci în viața românilor care au trăit acele momente devastatoare.

Personalități care și-au pierdut viața la cutremurul din 1977. Toma Caragiu și Alexandru Bocăneț au murit împreunăPersonalități care și-au pierdut viața la cutremurul din 1977. Toma Caragiu și Alexandru Bocăneț au murit împreună

Printre cei care și-au găsit sfârșitul în ziua cutremurului din 1977 s-au aflat și celebrități îndrăgite de români, actori de comedie, cântăreți, regizori, dar și oamenii de știință. Toma Caragiu și Alexandru Bocăneț au murit împreună.

Citește și: Amintirile lui Jean Paler, la 45 de ani de la cutremurul din 1977: „Totul mirosea a moarte”

Citește și:Nae Alexandru avea 6 săptămâni la cutremurul din 1977. Salvatorii l-au găsit în brațele bunicii moarte

Citește și:Cum a fost salvat Mircea Badea de către bunica sa, la cutremurul din ’77: „Eu mai sunt în viață pentru că …”

Citește și:Cutremur de 7,8 grade pe scara Richter în Turcia și Siria. Peste 4900 de persoane au murit

Personalități care și-au pierdut viața la cutremurul din 1977. Toma Caragiu și Alexandru Bocăneț au murit împreună

Actorul Toma Caragiu și regizorul Alexandru Bocăneț au murit împreună în timpul cutremurului care a avut loc pe 4 martie 1977. Cei doi se întâlniseră în apartamentul actorului, după ce soția sa plecase la plimbare pe Valea Prahovei.

Toma Caragiu și Alexandru Bocăneț sărbătoreau finalizarea peliculei „Gloria nu cântă'. Îndrăgitul actor a fost găsit după șase zile și a fost înmormântat pe 11 martie în cimitirul Bellu. Toma Caragiu a murit la 52 de ani. Alexandru Bocăneț era regizor și era căsătorit cu creatoarea de modă Doina Levintza.

Doina Badea a murit împreună cu familia ei

Doina Badea, una dintre cele mai apreciate cântărețe din România, a murit în urma cutremurului din 1977. Aceasta locuia în blocul vecin cu cel în care se afla Toma Caragiu. Din păcate, artista a fost prinsă sub dărâmături și a murit împreună cu soțul și cei doi copii ai lor. Doina Badea avea 37 de ani.

Anatol Emilian Baconsky

Anatol Emilian Baconsky se afla în vizită la familia istoricului Mihail Petroveanu când a avut loc cutremurul. Poetul, prozatorul și eseistul Anatol Emilian Baconsky a fost una dintre personalitățile care au pierit în urma seismului produs în 1977. Fiul lui este Teodor Baconschi, ministru al Afacerilor Externe între 2009 și 2012.

Filofteia Lăcătușu a murit la 29 de ani

Filofteia Lăcătușu a fost una dintre cele mai îndrăgite interprete de muzică populară. Artista locuia în Cluj, dar venise la București pentru a înregistra un disc și era cazată la Hotelul Victoria.

Din păcate, cântăreața a decedat în urma cutremurului din 1977, la vârsa de 29 de ani. La 14 ani, Filofteia Lăcătușu cânta deja alături de rapsozi faimoși ai zonei și a fost considerată o urmașă a Mariei Lătărețu.

Veronica Porumbacu a murit împreună cu soțul ei

Poeta și prozatoarea Veronica Porumbacu se numără printre celebritățile care au murit în timpul cutremurului din 1977. Aceasta era căsătorită cu istoricul literar Mihail Petroveanu, iar cei doi locuiau într-un bloc localizat pe strada Colonadelor.

Veronica Porumbacu și Mihail Petroveanu au murit împreună cu prietenii lor, A.E. Braconsky și scriitorul Mihai Gafița. Cei doi erau în vizită și sărbătoreau ultima zi a săptămânii Paștelui Evreiesc. Trupul soției lui Mihai Gafița nu a fost găsit niciodată.

Eliza Petrăchescu

Eliza Petrăchescu, una dintre cele mai cunoscute și îndrăgite actrițe din România a murit în urma seismului de 7.2 grade pe scara Richter. Actrița locuia înt-un bloc de pe strada Brezoianu care s-a prăbușit. Eliza Petrăchescu avea 66 de ani.  

Eliza Petrăchescu a absolvit Conservatorul de Artă Dramatică la Iași în 1929 si a jucat în peste 40 de roluri.  A jucat alături de Vraca, Valeria Seciu, Botta, Carmen Stănescu, Dinică, Rebengiuc

Alexandru Ivasiuc a decedat la 44 de ani

Prozatorul și romancierul Alexandru Ivasiuc s-a numărat și el printre victimele cutremurului din 1977. Acesta a fost închis vreme de cinci ani pentru convingerile sale anticomuniste. Alexandru Ivasiuc locuia în blocul Sala, care s-a prăbușit. Prozatorul avea 44 de ani.

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter