Primele imagini de la înmormântarea lui Ivan Patzaichin. Cine a venit să-l conducă pe ultimul drum pe legendarul campion

Publicat pe

Primele imagini de la înmormântarea lui Ivan Patzaichin. Ivan Patzaichin este condus în aceste momente pe ultimul drum. Fanii și apropiații îi aduc astăzi, pe 7 septembrie 2021, un ultim omagiu regretatului canoist. În semn de respect, cei care l-au iubit sunt prezenți la înmormântarea sportivului de la Cimitirul Bellu din Capitală. Iată primele imagini de la ceremonie!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

UPDATE ORA 14:38. Astăzi, în jurul orei 14:00, a început slujba de înmormântare a lui Ivan Patzaichin. Apropiații săi, printre care se numără George Copos, Victor Ciutacu, Marius Urzică și Leon Rotman participă la ceremonie. O mulțime de oameni au venit să-l conducă pe ultimul drum. Fiica și soția lui au început să plângă în hohote, îngenuncheate de durere, dar și alți oameni simpli, care l-au iubit.

Primele imagini de la înmormântarea lui Ivan Patzaichin. Astăzi are loc înmormântarea lui Ivan Patzaichin. Ieri, pe 6 septembrie, toți cei care l-au admirat pe fostul sportiv au venit la priveghi, la Muzeul Clubului Sportiv Dinamo. Acum, la cimitirul Bellu din București, sunt așteptați pentru o ultimă „întâlnire' cu el.

Primele imagini de la înmormântarea lui Ivan Patzaichin. Cine a venit să-l conducă pe ultimul drum pe legendarul campionPrimele imagini de la înmormântarea lui Ivan Patzaichin. Cine a venit să-l conducă pe ultimul drum pe legendarul campion

Primele imagini de la înmormântarea lui Ivan Patzaichin. Ivan Patzaichin va fi înmormântat astăzi, 7 septembrie 2021, la cimitirul Bellu din Capitală. Ceremonia are loc după ce ieri trupul lui a fost depus la Muzeul Clubului Sportiv Dinamo. Oamenii au început atunci să-și facă apariția începând cu ora 12:00, pentru a-i aduce omagii marelui canoist, pentru tot ce a însemnat omul Ivan Patzaichin.

Citește și: Cumnata lui Ivan Patzaichin, dezvăluiri neștiute despre marele canoist, după moartea lui:”El n-a uitat de unde a plecat”

Citește și: Cum a devenit Ivan Patzaichin campion olimpic în 1972, după ce a concurat cu pagaia ruptă:”Important era să nu mă răstorn”

Citește și: Ce omagiu îi aduce Ovidiu Lipan Țăndărică lui Ivan Patzaichin:”Nu a arătat niciodată nici cea mai mică durere”

Citește și: Ultimul mesaj al lui Ivan Patzaichin de pe patul de spital:„Totul este spre…'

Ivan Patzaichin este condus pe ultimul drum

Primele imagini de la înmormântarea lui Ivan Patzaichin. Regretatul canoist își va dormi somnul de veci la cimitirul Bellu din Capitală. Având în vedere că a fost unul dintre cei mai valoroși sportivi pe care țara noastră i-a avut vreodată, el este condus de ultimul drum cu onoruri militare. Înmormântarea marelui canoist are loc după ce duminică și-a dat ultima suflare, pe patul de spital.

Noi vă prezentăm primele imagini de la înmormântarea lui Ivan Patzaichin. După cum puteți vedea în cadrul fotografiilor din GALERIA FOTO, regretatul canoist își va dormi somnul de veci alături de alte nume importante, la cimitirul Bellu din Capitală.

Leon Rotman, în lacrimi la înmormântarea lui Ivan Patzaichin

La înmormântarea lui Ivan Patzaichin au ajuns, rând pe rând, și alți mari sportivi ai României, colegi de breaslă, cum ar fi Marius Urzică și Leon Rotman. În semn de doliu, cel din urmă a ales să poarte un costum de culoare închisă, în memoria regretatului canoist.

Leon Rotman a izbucnit în lacrimi la înmormântare. Și-a amintit de ultima dată când s-au văzut, iar lacrimile au început să-i curgă șiroaie. Deși nu era evreu, Ivan Patzaichin a venit la o Sinagogă să asculte ceremonia, iar mai apoi să-i fie alături fostul canoist atunci când a primit decorația de la Klaus Iohannis.

Leon Rotman a fost impresionat de modestia regretatului sportiv. Deși a fost unul dintre cei mai valoroși sportivi, niciodată nu a uitat să-i respecte pe cei mai mari decât el.

„Ultima dată ne-am văzut într-o Sinagogă din București, în ziua în care am primit decorația de la Klaus Iohannis. A fost ultima dată când l-am văzut și când mi-a adresat utimele cuvinte. Mi-a zis că eu sunt dublu campion olimpic la canotaj și că merit premiul și că el e doar Ivan Patzaichin', ne-a spus, Leon Rotman, în lacrimi, la înmormântarea lui Ivan Patzaichin.

Victor Ciutacu, la înmormântare: „O adevărată legendă a sportului'

Și jurnalistul Victor Ciutacu a participat la înmormântarea lui Ivan Patzaichin. L-a descris drept un om simplu și o adevărată legendă a sportului. Conform spuselor sale, sportivul nu s-a certat niciodată cu nimeni.

„A fost un om simplu, care nu a intrat în niciun conflict cu nimeni niciodată. O adevărată legendă a sportului. Din păcate, tot mai multe dintre valorile României se sting în ultima vreme.

(…) Oamenii ăștia s-au identificat cu culorile naționale, cu statutul de reprezentanți ai națiunii, pentru că au fost niște reprezentanți ai națiunii la nivel înalt. Prin tot ce au făcut ei, în definitiv, au făcut dincolo de cariera proprie, au făcut-o în numele națiunii române', a declarat Victor Ciutacu.

George Copos, îndurerat la ceremonia religioasă

Goerge Copos a fost bun prieten cu Ivan Patzaichin. Astfel, nu avea cum să lipsească de la înmormântare. Vizibil îndurerat de pierderea suferită, a preferat să nu ofere nicio declarație. S-a scuzat spunând că a rămas fără cuvinte.

„Nu vreau să vorbesc, vă rog mult să mă înțelegeți. Mi-a fost un prieten bun, sunt fără cuvinte', ne-a declarat George Copos.

Marius Urzică: „Sunt foarte trist'

Și Marius Urzică este îndurerat după moartea bunului său prieten, Ivan Patzaichin. A scos la iveală faptul că regretatul canoist își dorea să aducă îmbunătățiri în lumea sportului, chiar și în privința gimnasticii.

„Astăzi sunt foarte trist. Am avut o relație foarte apropiată cu Ivan Patzaichin datorită pasiunii amândurora pentru sport. Ne doream să reparăm sportul românesc împreună. Ultima dată când ne-am văzut, am avut o conversație tot despore sport. Era despre gimnastică și despre modul în care o potem salva', ne-a spus Marius Urzică.

Primele imagini de la înmormântarea lui Ivan Patzaichin

Vă amintim că fostul sportiv s-a stins din viață la vârsta de 71 de ani. Marele canoist, cvadruplu medaliat cu aur la Jocurile Olimpice de vară din 1968, 1972, 1980 și 1984, a murit duminică, 5 septembrie, la Spitalul Elias din București, după o luptă grea cu o boală nemiloasă.

Fostul sportiv fusese internat de trei luni la Spitalul Elias din Capitală. În luna februarie a acestui an, legendarul canoist a fost diagnosticat de medici cu o boală nemiloasă, cancerul pulmonar, așa cum au informat apropiaţii marelui campion, informează romaniatv.net.

Canoistul a murit la 71 de ani

Jurnalista Sonia Simionov, nepoata lui Toma Simionov, a povestit că ultima oară când a vorbit cu el la telefon, acum trei săptămâni, era foarte răgușit. Marele canoist i-a spus că are probleme la plămâni și stomac, dar că va fi externat curând. Deși starea lui de sănătate era precară, niciodată nu voia să-și îngrijoreze apropiații și se prezenta întotdeauna puternic în fața lor.

„Am vorbit acum vreo trei săptămâni cu el, atunci când mi-a spus că este internat la Elias și m-am îngrijorat pentru că nu știam nimic despre starea lui de sănătate. M-am gândit la Covid. Nu era așa, nu avea Covid.

Am vorbit cu el la telefon. Vorbea greu, vorbea răgușit. Mi-a zis că are niște probleme la plămâni și la stomac, nimic grav, și că în câteva zile îl vor externa. Aflu astăzi că de fapt el așa păcălea pe toată lumea ca să nu îngrijoreze pe nimeni. În realitate a fost externat la vremea respectivă, dar a ajuns acasă pentru că medicii, din câte am înțeles, nu prea mai aveau ce să facă’, a declarat jurnalista Sonia Simionov, nepoata lui Toma Simionov, potrivit antena3.ro.

Sursă foto: Captură ecran & Dumitru Angelescu

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter