Primele imagini de la înmormântarea lui Ion Caramitru. Cine a venit să-l conducă pe ultimul drum pe marele actor

Publicat pe

Ion Caramitru va fi înmormântat astăzi, 10 septembrie, pe Aleea Artiştilor din Cimitirul Bellu. Familia a încercat cât de mult a putut să întârzie data la care va fi îngropat marele actor, pentru ca toți fanii și apropiații lui să-și poată lua „rămas-bun' de la el. Au apărut deja primele imagini de la înmormântarea lui Ion Caramitru, iar în cadrul acestora puteți vedea cine a venit să-l conducă pe ultimul drum pe regretatul artist!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Zi neagră pentru întreaga țară! Astăzi, pe data de 10 septembrie, va fi îngropat unul dintre cei mai mari actori pe care România i-a avut vreodată, Ion Caramitru. Marele artist va fi înmormântat pe Aleea Artiştilor din Cimitirul Bellu din București, cu onoruri militare.

Primele imagini de la înmormântarea lui Ion Caramitru. Cine a venit să-l conducă pe ultimul drum pe marele actorPrimele imagini de la înmormântarea lui Ion Caramitru. Cine a venit să-l conducă pe ultimul drum pe marele actor

Rând pe rând, apropiații lui Ion Caramitru și-au făcut apariția încă de la primele ore ale zilei la căpătâiul său, pentru a-și lua „adio' și pentru a-l conduce mai apoi pe ultimul drum. Pe lângă membrii familiei, și câțiva dintre bunii lui prieteni au venit să-i aducă un ultim omagiu, cu sufletele împietrite de durere.

Citește și: Ce legătură a avut Ion Caramitru cu protestele din Piața Universității din 1990

Citește și: Ce relație avea Alexandru Arșinel cu regretatul Ion Caramitru:”Îmi aștept și eu rândul”

Citește și: Povestea neștiută a hitului „Bună seara, iubite!”, interpretat de Loredana Groza și Ion Caramitru:”Parcă-mi era teamă să-l cânt”

Citește și: Mihai Bendeac a presimțit moartea lui Ion Caramitru, cu o seară înainte:”A avut loc o întâmplare foarte ciudată”

Primele imagini de la înmormântarea lui Ion Caramitru

Trupul neînsuflețit al lui Ion Caramitru a fost depus dimineață la biserica Sfântul Visarion din București. De acolo, sicriul va fi dus la Cimitirul Bellu, loc în care actorul va fi înmormântat. Cortegiul va face înainte o scurtă oprire în față Teatrului Național, instituție pe care artistul a condus-o mai bine de un deceniu.

Așa cum puteți observa în cadrul imaginilor din GALERIA FOTO, fiul lui Ion Caramitru, Andrei Caramitru, a venit să-și conducă tatăl pe ultimul drum. Alături de el se află și Mitică Popescu, Principesa Margareta, dar și actrița Mariana Mihuț, soția lui Victor Rebengiuc.

Ulterior, la biserica Sfântul Visarion din București au ajuns și Catrinel Dumitrescu, Rodica Mandache, Emilia Popescu, Gigi Căciuleanu, Andrei Pleșu, Ștefan Bănică, George Mihăiță, Victor Rebengiuc, Horațiu Mălăele, Florin Zamfirescu și Mihai Constantin.

Majoritatea au venit îmbrăcați în negru la înmormântarea lui Ion Caramitru, în semn de doliu. Pe chipul tuturor se poate citi durerea. Moartea artistului a fost un șoc și o lovitură grea pentru toți cei care care l-au iubit și l-au apreciat. Aceștia au venit să-i aducă câte o coroană de flori, simbolul al respectului față de artist.

Marele actor va fi înmormântat şi cu onoruri militare şi trei salve de foc executate de Regimentul de Gardă al Garnizoanei Bucureştiului. Așa arată obiceiul în cazul celor recompensaţi cu „Steaua României'.

Ion Caramitru își dorea să fie înmormântat cu insigna Societății Timișoara

Ion Caramitru își dorea să fie înmormântat cu insigna Societății Timișoara. Este dezvăluirea făcută recent de Florian Mihalcea, președintele Societății Timișoara. Regretatul actor a purtat toată viața, cu mândrie în suflet, insigna primită la scurt timp după Revoluția din 1989.

În urmă cu 11 ani, în 2010, Ion Caramitru a fost laureat al premiului Speranța și totodată membru de onoare al Societății Timișoara. Această asociație a luat naștere în prima lună după Revoluţia din decembrie 1989. La acea vreme, marele actor primise și insigna Societății Timișoara. După ce a purtato o viață întreagă, a mărturisit că-și dorește să fie înmormântat cu ea.

Ion Caramitru a murit la 79 de ani

Vă amintim că Ion Caramitru s-a stins din viață duminică, 5 septembrie, la Spitalul Elias. Marele actor a murit la vârsta de 79 de ani, lăsând în urmă regrete adânci în sufletele apropiaților și admiratorilor săi.

Ion Caramitru fusese internat la Spitalul Elias din București la începutul lunii august. Doctorii au confirmat pentru Gândul că, după trei săptămâni în care s- a luptat cu un stafilococ foate rezistent la antibiotice, din păcate, lupta sa a luat sfârșit.

În această perioadă, Ion Caramitru trebuia să fie prezent la Iași pentru a participa la Festivalul Serile Filmului Românesc (SFR). Din păcate, din cauza problemelor de sănătate, el a lipsit de la eveniment.

„Domnul Caramitru, din păcate, nu vreau să cred că suntem năpăstuiţi de soartă, nu va putea face deplasarea la Iaşi. (…) Este internat la spital în acest moment, la Bucureşti. (…) E în revenire, e în investigaţii medicale.

Îi pare foarte rău de ceea ce se întâmplă. El va fi internat în următoarele patru zile. Nu va putea face o deplasare la Iaşi. Toată lumea este optimistă şi bucuroasă pentru că nu este ceva grav, a declarat Giurgia, citat de Agerpres.

Sursă foto: Dumitru Angelescu / Libertatea & Hepta

Vezi şi de ce aprindem lumânări la cimitir!

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter