Prințul Philip a fost înmormântat. Imaginea emoționantă a Reginei Elisabeta, singură, în capelă

Publicat pe

Prințul Philip, care a încetat din viață pe 9 aprilie la vârsta de 99 de ani, a fost înmormântat azi, 17, aprilie, la Castelul Windsdor, după slujba de la Capela St. George. Ducele de Edinburgh a fost condus pe ultimul drum de familie și câțiva apropiați. Imaginea Reginei Elisabeta a II-a, singură în strana din capelă, a făcut înconjurul lumii.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Prințul Philip a fost înmormântat azi, în cadrul unei ceremonii atipice, în contextul pandemiei de coronavirus. La funeraliile Prințului consort au participat doar 30 de persoane, toată lumea a purtat măști, iar în timpul ceremoniei Regina a stat singură, pentru a fi protejată. Sicriul cu trupul neînsuflețit al Ducelui de Edinburgh a fost dus la Capela Saint George pe un Land Rover special adaptat, proiectat chiar de el. Mii de persoane s-au strâns în zonă, pentru a asista, de departe, la ceremonii.

Conform dorinței Prințului Philip, înmormântarea sa a fost organizată sub forma unei ceremonii funerare regale, și nu a unor funeralii de stat.

Prințul Philip a fost înmormântat. Imaginea emoționantă a Reginei Elisabeta, singură, în capelăPrințul Philip a fost înmormântat. Imaginea emoționantă a Reginei Elisabeta, singură, în capelă

Prințul Philip a fost înmormântat la Castelul Windsor

Slujba religioasă a avut loc la Capela Saint George. Cei patru copii ai cuplului regal și nepoții acestuia au mers pe jos în spatele sicriului, vizibil emoționați. Regina a părăsit și ea Castelul Windsor, într-un Bentley negru, pentru a asista la funeralii. Este pentru prima dată când suverana a fost văzută în public, după moartea lui Philip.

Imnul național a fost intonat de o fanfară militară, după ce Regina a părăsit castelul. Sicriul, purtat de militari din Marina Regală, a fost întâmpinat în faţa intrării vestice a Capelei Saint George de diaconul de Windsor şi de arhiepiscopul de Canterbury.

Şapca militară şi sabia de ofiţer al Marinei Regale care i-au aparţinut prinţului Philip au fost depuse pe sicriu înainte de începerea slujbei, iar insigna sa de Alteţă Regală a fost depusă în altarul capelei.

Citește și: Ce avere lasă în urmă Prințul Philip moștenitorilor săi

Citește și: Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip au aniversat 73 de ani de căsnicie! Fotografia celei mai triste aniversări

Citește și: A murit Prințul Filip, soțul Reginei Elisabeta. Avea 99 de ani

Citește și: Prințul Filip, soțul suveranei Marii Britanii, se retrage din activitate după zeci de ani de gafe monumentale

Citește și: Regina Elisabeta și Prințul Philip, poveste de dragoste tulburătoare. S-au îndrăgostit când ea avea 13 ani

Sicriul Prințului Philip a fost coborât în cripta regală a Capelei St. George, după slujba religioasă. Trupul neînsuflețit al Ducelui de Edinburgh va rămâne acolo până la decesul Reginei. Soții, astfel reuniți, vor avea apoi ca destinație finală Capela Memorială a regelui George al VI-lea, tatăl Reginei Elisabeta a II-a.

Membrii familiei regale, inclusiv Regina Marii Britanii, au părăsit capela, însoțiți de arhiepiscopul de Canterbury și de diaconul de Windsor. Vizibil afectată, Regina a stat singură în timpul slujbei din capelă, din motive de siguranță, în contextul pandemic. Imaginei suveranei, singură în strană, la distanță de membrii familiei sale, a făcut ocolul agențiilor de presă și al internetului. Îmbrăcată în haine de doliu, cu mască de culoare neagră, Regina Elisabeta a II-a părea să-și arate pentru prima oară vârsta.

Prinții Harry și William, reuniți de moartea bunicului lor

S-a speculat mult în ultima vreme cu privire la relația dintre Prinții Harry și William, relația dintre cei doi frați având mult de suferit după ce mezinul și soția lui, Meghan Markle, au decis să renunțe la statutul de membri seniori ai familiei regale britanice.

Chiar dacă nu au stat unul lângă altul (Prințul Harry a stat în spatele lui William) cum s-a întâmplat la înmormântarea mamei lor, în timp ce mergeau în spatele mașinii funerare, iar în capelă au păstrat distanța, iată că, la ieșire, cei doi frați au fost surpinși împreună.

Prințul Philip a fost înmormântat la Capela Saint George. La finalul ceremoniei funerare, Kate, William și Harry au plecat împreună, dialogând în drumul spre mașini, dovadă că relația dintre ei nu este compromisă, așa cum s-a speculat.

Meghan Markle, soția Prințului Harry, nu a putut participa la funeralii, deoarece medicii i-au interzis să zboare cu avionul în contextul pandemic, dat fiind că este însărcinată.

Foto: Hepta, Profimedia

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter