Scriitorul Nicolae Dabija a murit de COVID-19! A dezvoltat o formă foarte agresivă a bolii

Publicat pe

Nicolae Dabija murit după ce a contractat COVID-19. Scriitorul a încetat din viață în această dimineață, în urma unei tromboze, după o luptă acerbă cu boala.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Nicolae Dabija a murit în această dimineață, în jurul orei 4.00, în urma infecției cu COVID-19. Scriitorul a suferit o formă foarte agesivă a bolii, cauzate de infecția cu coronavirus, iar organismul său a cedat în urma unei tromboze severe.

Nicolae Dabija a murit după ce a contractat COVID-19

Scriitorul Nicolae Dabija suferea de o altă afecțiune, care pe fondul contractării COVID-19 s-a agravat. Vestea tristă a fost dată de către directorul Institutului de Medicină Urgență, Mihai Ciocanu, care a spus, potrivit Antena 3:

„Maestrul a decedat astăzi la ora 04.00. A dezvoltat o formă foarte agresivă a COVID-19, cu generalizare agresivă și tromboză a vaselor sangvine'.

Citește și: Anghel Damian, confesiuni după 8 ani de iubire cu Lia Bugnar: „Primul pas l-am făcut eu”. Cum îi afectează diferența de vârstă / EXCLUSIV

Citește și: Calina Dumitrescu, fata Catincăi Roman, a ajuns iar la spital. A moștenit o boală de la mama ei: „S-a simțit foarte rău'

Citește și: Emily Ratajkowski a născut! Prima imagine cu bebelușul

Cine a fost Nicolae Dabija

Nicolae Dabija a murit la 72 de ani. A un fost scriitor, istoric literar și om politic din Republica Moldova, membru de onoare al Academiei Române și membru corespondent al Academiei de Științe din Republica Moldova. Timp de mai mulți ani a condus săptămânalul Literatură și Artă.

A scris peste 80 de volume de poezii, eseuri și publicistică, unele dintre ele fiind traduse și publicate chiar și în Statele Unite ale Americii, Brazilia, Franța, Italia, sau Rusia. Revista americană de poezie Cold Mountain Review l-a numit pe Nicolae Dabija „unul dintre cei mai de seamă poeți ai lumii'.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter