A murit actorul Marius Exarhu, tatăl lui Răzvan Exarhu de la Rock FM: "Mereu pus pe șotii, cu foarte mult umor"

Publicat pe

Este doliu în lumea teatrului! A murit actorul Marius Exarhu, tatăl lui Răzvan Exarhu de la Pro FM. Actorul avea 84 de ani. Anunțul trist a fost făcut de reprezentanții teatrului Maria Filotti, pe pagina lor de Facebook.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Momente grele pentru Răzvan Exarhu, realizatorul matinalului de la Rock FM. Tatăl lui Răzvan, actorul și artistul păpușar Marius Exarhu, a murit.

„Ne-a părăsit actorul Marius Exarhu!

Marius Exarhu (18 Martie 1937- 14 Noiembrie 2021) a fost actor, între 1955- 1997 la Teatrul de Păpuși „Cărăbuș” din Brăila. Tot aici, a deținut poziția de director, între 1969- 1971 și 1990- 1993.
La Teatrul Maria Filotti a putut fi aplaudat în ultima perioadă, în spectacolele Casa”, regia Sânziana Stoican și în La grande magia', regia Radu Nichifor.

Dumnezeu să-l ierte!', au scris reprezentanții teatrului pe Facebook.

A murit actorul Marius Exarhu. „Mereu pe șotii, cu foarte mult umor și cu un glas superb”

În urmă cu doi ani, Nicu Alifantis, un alt artist valoros al culturii româneștei a scris pe blogul său despre vremurile în care a lucrat cu Marius Exarhu.

,,Acum mi s-a făcut dor de un alt om de la „Cărăbuș' la care țin tare mult. Sigur, de astă dată e un altfel de dor, pentru că el, omul la care mă refer e la Brăila și aș putea oricând să dau o fugă să-l văd, dar viața asta a devenit o asemenea alergătură permanentă, obositoare, sâcâitoare, scârboasă de-a dreptu, încât stai uneori și te-ntrebi ca prostu, „bă, da eu de cine fug?'…

În fine, nu l-am văzut demult pe Marius Exarhu, căci despre el e vorba. Tot actor, tot păpușar, tot talentat, plin de viață, pus mereu pe șotii, cu foarte mult umor și cu un glas superb. Mă declar fan, să fie clar! Numai un astfel de tată putea să facă un Răzvan Exarhu, zău!', scria artistul.

Citește și: În ce țară se va muta definitiv Anamaria Prodan, alături de copiii săi:„Vrem să trăim fericiți

Citește și: Ana Baniciu, primele detalii despre nunta cu logodnicul ei, Edy Kovacs:„Invitații…

Citește și: Ce secret ascunde rochia purtată de Kate Middleton la premiera James Bond.Mesajul din spatele țiutei

Cine a fost Marius Exarhu

Marius Exarhu a fost unul dintre cei mai cunoscuți și valoroși păpușari din România. Artistul a activat la Teatrul pentru Copii Brăila (1955 –1993 şi după aceea colaborator până în 1997).

A fost director între anii 1969 – 1971 şi 1990-1993. Roluri de referinţă în: Elefănţelul curios 1970 (rolurile Leul şi Şarpele), Albă ca Zăpada 1956 (rolul Prinţul), Punguţa cu doi bani 1979 (rolul Cocoşul), Harap Alb 1977 (rolul principal), M-am jucat într-o zi 1987, Peştişorul de aur (rolul Moşul) 1984, Hänsel şi Gretel 1990 (rolul Vrăjitoarea). Asistent de regie la Chira Chiralina (regia Zoe Anghel Stanca) şi la Trei căsuţe şi trei drumuri (regia Florica Teodoru), scrie Muzeul Brăilei „Carol I' pe rețelele de socializare. 

A regizat: Băiatul şi vântul, Comoara de D. Vacariu, Artiştii pădurii de N. Ghernet, Albă ca Zăpada de M. Manoilescu, Cei trei purceluşi de E. Toth şi Vreau să fiu mare de Tifirov. Ref. Dumitru Anghel, La Teatrul de Păpuşi: Băiatul şi vântul' de Nadia Trandafilova [regia Marius Exarhu] în Înainte, Brăila, Nr. 6771 (25 sept. 1966), pg. 2. [C.P.]', a transmis și Muzeul Brăilei „Carol I' pe rețelele de socializare.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter