Actorul Florin Petrescu, alias Axinte de la Vacanța Mare, a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare

Publicat pe

Actorul Florin Petrescu, cel cunoscut drept Axinte de la Vacanța Mare, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare într-un dosar deschis în urmă cu opt ani. Axinte și-a recunoscut faptele în fața judecătorilor.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Florin Petrescu (Axinte) a fost anchetat într-un dosar deschis în urmă cu opt ani și în care a avut calitatea de suspect. Florin Petrescu a avut mai multe audieri la DNA, fiind anchetat în dosarul de trafic de influenţă.

Potrivit procurorilor DNA, Axinte ar fi fost trimis de Dan Diaconescu sa discute cu Secureanu despre bani și o „sponsorizare” a postului TV, în contextul în care OTV difuza o emisiune cu presupuse nereguli financiare existente la Spitalului clinic Nicolae Malaxa din București. Este vorba de fapte care au avut loc în 2012.

Florin Secureanu, managerul spitalului Malaxa, l-a denunţat pe Florin Petrescu, alis Axinte, într-un dosar de trafic de influenţă. Medicul îl acuză pe Axinte că ar fi cerut suma de 5.000 de euro pentru un contract de publicitate cu fostul post de televiziune, OTV.

Axinte, condamnat la închisoare

După 8 ani de audieri și cercetări, Axinte și-a recunoscut faptele în fața judecătorilor. De asemenea, actorul Florin Petrescu a mărturisit că regretă ce a făcut în acea perioadă, însă acest lucru nu l-a scutit de sentința de 2 ani de închisoare cu suspendare.

Decizia a fost dată de Tribunalul Bucuresti. Practic, judecătorii au admis un acord de recunoaștere a vinovăției semnat de „Axinte” cu procurorii DNA: „Condamnă inculpatul Petrescu Ion la pedeapsa principală de 2 ani închisoare. În baza art. 91 alin. 1 C. pen. dispune suspendarea sub supraveghere a executarii pedepsei principale de 2 ani inchisoare pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani„.

Actorul Florin Petrescu, alias Axinte de la Vacanța Mare, a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendareActorul Florin Petrescu, alias Axinte de la Vacanța Mare, a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare

Ce reguli trebuie să respecte Axinte, ca să nu ajungă la închisoare

Axinte trebuie sa respecte mai multe masuri in perioada supravegherii:
a) sa se prezinte la Serviciul de Probatiune Bucuresti la datele fixate de acesta;
b) sa primeasca vizitele consilierului de probatiune desemnat cu supravegherea sa;
c) sa anunte, in prealabil, schimbarea locuintei si orice deplasare care depaseste 5 zile;

d) sa comunice schimbarea locului de munca;
e) sa comunice informatii si documente de natura a permite controlul mjloacelor sale de existenta.

În caz contrar, Axinte va fi obligat să-și execute pedeapsa.

Citește și: Axinte și soția lui au primit mesaje de amenințare din partea Larisei Oprea: „A zis că, dacă divorțează ea de Alin, trebuie și prietenii să divorțeze de el”

” In temeiul art. 93 alin. 3 Cod penal, inculpatul Petrescu Ion va presta o munca neremunerata in folosul comunita?ii pe o perioada de 60 zile, fie la Administratia Domeniului Public si Dezvoltare Urbana Sector 6, fie la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului Sector 6, Serviciul de Probatiune Bucuresti urmand sa desemneze institutia unde condamnatul va presta munca neremunerata in folosul comunitatii,” se mai arata in decizie.

Judecatorul i-a atras atentia ca daca actorul, pe parcursul termenului de supraveghere, cu rea-credinta, nu respecta masurile de supraveghere sau nu executa obligatiile impuse, va revoca suspendarea si va dispune executarea pedepsei, conform portalului instantelor.

Chiar și așa, Axinte a mărturisit că este fericit că totul a luat sfârșit și poate trece peste acest moment de cotitură din viața sa.

Citeste si: Actorul Mihai Coadă, care îl interpreta pe Nelu Curcă' din La Bloc, s-a retras într-o mânăstire. Ce face și cum arată acum, la 67 de ani

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter