Detalii din ancheta morții lui Petrică Mîțu Stoian. Când ar putea fi considerat malpraxis

Publicat pe

O anchetă pentru malpraxis ar putea fi declanșată de procurori în cazul morții lui Petrică Mîțu Stoian, dacă INML va stabili că interpretul de muzică populară a luat o supradoză de anticoagulante, au declarat pentru Gândul surse judiciare. Potrivit legiștilor care au efectuat necropsia, Petrică Mîțu Stoian ar fi avut parte de o moarte violentă.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Medicii legiști au stabilit primele concluzii în ceea ce privește cauza morții lui Petrică Mîțu Stoian. Rezultatele preliminare ale necropsiei arată că interpretul de muzică populară a avut parte de o moarte violentă, suferind o ruptură la nivelul alveolei pulmonare din cauza tratamentului cu oxigen hiperbaric.

„Lui Petrică Mîțu Stoian nu i s-au făcut analize de coagulare a sângelui și a fost transportat la Spitalul Oravița cu o mașină de transport pacienți nedotată', spun surse judiciare pentru Gândul.ro.

La momentul respectiv însă artistul nu era într-o stare gravă, existând doar suspiciunea că acesta expectora sânge după o ședință-test în camera hiperbară.

Ancheta morții lui Petrică Mîțu Stoian. Când ar putea fi considerat malpraxis

Sursele mai sus citate au mai dezvăluit că stabilirea dozării cu anticoagulante va fi efectuată prin expertizarea probelor toxicologice care au fost trimise în cursul zilei de marți la IML București.

Până ce va sosi acest rezultat nu se știe exact dacă la cauza morții se adaugă și supradozarea. În acest caz, dacă la rezultat va ieși că a existat această supradoză, ar putea fi vorba de malpraxis și de o extindere a anchetei față de medicul curant care i-a administrat acest tratament lui Petrică Mîțu Stoian și pe care îl urma de ceva vreme', au mai spus sursele judiciare.

Și sora lui Petrică Mîțu Stoian, Maria Tărchilă, a declarat că, în cursul zilei de miercuri, va fi audiată de oamenii legii.

„De la clinică a pornit totul. El era cardiac. Doctorii nu au văzut acest lucru și a intrat în acea cameră hiperbarică. Îmi doresc să nu mai moară nimeni în situația asta la Reșița', a declarat Maria Tărchilă, sora lui Petrică Mîțu Stoian.

Primele concluzii în cazul morții lui Petrică Mîțu Stoian arată că interpretul de muzică populară ar fi murit din cauza unui vas de sânge care s-a spart și a provocat o hemoragie la nivelul plămânului, au declarat pentru Gândul surse medicale.

Citește și: Detalii neștiute despre familia lui Petrică Mîțu Stoian

Citește și: Constantin Enceanu, lacrimi de durere la priveghiul lui Petrică Mîțu Stoian

Citește și: Camelia Mitoșeru, în stare gravă la spital. Prima reacția a lui Mihai Mitoșeru:

Petrică Mîțu Stoian a fost operat de cancer în 2019

Artistul era diagnosticat de câțiva ani cu cancer, în 2019 îi fusese extirpat un rinichi și atunci a făcut chimioterapie. În octombrie, când a aflat că avusese COVID, făcuse un examen CT care arăta că nu mai are tumoarea, au declarat pentru Gândul apropiați ai familiei lui Petrică Mîțu Stoian.

Dosar penal pentru ucidere din culpă

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Reşiţa au deschis, luni, un dosar penal în cazul morţii lui Petrică Mîţu Stoian și fac cercetări pentru ucidere din culpă.

Interpretul de muzică populară din Mehedinţi Petrică Mîţu Stoian a murit sâmbătă seara, la Spitalul Județean de Urgență din Reșița, după ce a suferit un șoc septic.

Medicii care l-au tratat la spital spun că acesta ar fi fost complet vaccinat anti-COVID, dar că a trecut prin boală și făcea o terapie de recuperare post-COVID la o clinică privată din Caraș-Severin.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter