"Angela Similea a murit într-un accident de mașină!" este știrea falsă care a șocat, înainte de Revoluție. Dramele neștiute ale artistei, din perioada comunistă

Publicat pe

„Angela Similea a murit într-un accident de mașină!” a fost titlul care a îngrozit România, în perioada comunistă. Motivul pentru care ar fi apărut astfel de știri false pe vremea aceea, și despre alți artiști celebri, era ca poporul să uite de foame și să se axeze pe aceste drame, mai cu seamă că informația ajungea foarte greu la cetățeni.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Mii de oameni au fost în lacrimi o bună perioadă de timp, după ce știrea că Angela Similea și-a pierdut viața. Oamenii nu aveau cum să verifice la vremea aceea și a trecut mult timp până când s-a aflat că artista trăiește.

Un alt motiv pentru care s-a scris așa ceva în presa de atunci, pe lângă acela că regimul comunist ar fi vrut să distragă atenția populației de la problemele grave ale țării, a fost și o posibilă confuzie. Interpreta de muzică ușoară se stinsese din viaţă în locuinţa sa pe 1 noiembrie 1989, iar la cetățeni a apărut informația distorsionată. Însă, Angela Similea a apărut apoi în public, iar lucrurile s-au lămurit. 

Potrivit okmagazine.ro, și despre Benone Sinulescu s-a vehiculat pe vremea comuniștilor că și-a omorât soția cu toporul. Speculaţiile circulau rapid la acea vreme, se spunea chiar că s-ar fi născut doar cu un plămân sau că ar fi făcut puşcărie. Celebrul artist a negat totul, au fost zvonuri create special pentru public înainte de 1989.

"Angela Similea a murit într-un accident de mașină!" este știrea falsă care a șocat, înainte de Revoluție. Dramele neștiute ale artistei, din perioada comunistă"Angela Similea a murit într-un accident de mașină!" este știrea falsă care a șocat, înainte de Revoluție. Dramele neștiute ale artistei, din perioada comunistă

Angela Similea provine dintr-o familie săracă

În perioada regimului comunist, nimeni nu putea să aspire la o carieră și, mai ales, la notorietate, dacă nu avea origini sănătoase. Adică erau promovați doar cei care proveneau din familii nevoiașe.

Angela Similea a excelat din acest punct de vedere. Părinții ei au fost atât de sărmani, încât nu-și permiteau să plătească întreținerea pentru ea și o trimiteau să doarmă la Muzeul Satului, unde copiii aveau intrarea liberă. Bani pentru alimente a obținut singură, cântând prin tramvaie, potrivit mediafaux.ro.

Angela Similea a fost măritată de patru ori

Pe cât de mare era dragostea primită din partea publicului, pe atât de nefericită era Angela Similea în viața privată. A fost măritată de patru ori, în speranța că următorul va fi bărbatul potrivit, alături de care să fie în siguranță, din toate punctele de vedere.

Prima cu Andi Constantin, de profesie electrician, a doua cu Sorin Movileanu, chitaristul căruia i-a dăruit un fiu, apoi a fost căsătorită cu olandezul Jan Hilgen și cu politicianul Victor Surdu. A suferit mult în a doua, dar și a treia căsnicie.

Partenerii ei de viață obișnuiau să bea și să-i facă viața un adevărat iad.

Angela Similea s-a iubit cu Florin Piersic

La un moment dat, în timpul celei de-a treia căsnicii, și-a găsit fericirea în brațele lui Florin Piersic, unul dintre cei mai doriți bărbați din țară la vremea aceea.

„Cu Angela am fost într-un amor nebun. Luni întregi am plecat cu ea în deplasari şi era imposibil să nu avem ceva, mai ales că Similea era foarte frumoasă şi dorită de toţi. Era cel mai mare trofeu, cum ar fi Angelina Jolie acum. La început ne şicanam, apoi am început să ne apropiem din ce în ce mai mult, ne mai şi pipăiam, pâna ne-am cuplat de tot. A fost o «lipitură» în toata regula, o poveste de dragoste frumoasă, de care, acum, îmi aduc aminte cu plăcere, a declarat Florin Piersic, în urmă cu ceva timp.

Totuşi, dragostea lor a rămas la nivel de aventură extraconjugală. Angela Similea era măritată pe atunci cu olandezul Jan Hilgen, iar Florin Piersic cu Anna Szeleş.

„Nu am avut un amor cu ea ca să doresc să mă despart de soţia mea de atunci, Anna Szeleş. Eu am iubit-o pe Angela şi am avut unele momente în care am simţit că ea ar fi făcut orice ca să rămână cu mine, a mărturisit actorul cu câţiva ani în urmă.

Şi Angela Similea a făcut unele dezvăluiri în cartea biografică „Angela – cântec şi rugă, scrisă de Smaranda Jelescu.

Citeste si: Angela Similea, secretul tinereții la 74 de ani. Ce dietă ține artista și ce intervenții estetice și-a făcut

„Florin era cu adevărat superb. Avea o frumuseţe de Făt-Frumos, departe de a fi efeminat. (…) Ceea ce am înţeles eu repede lângă el este că «dacă eşti fluture» te-ai ars. Nu voiam să mă ard… M-am străduit să rămân şi eu o «lampă». Dar am creat un cuplu. Pe la televizor, în turnee. Mi-amintesc că Anna Szeleş, soţia lui, a suferit mult. Cel puţin în meserie. Ei doi erau frumoşi, erau talentaţi, dar, când am intervenit eu, s-a întâmplat un lucru la urma urmei normal. Adică, eram doi români înalţi, frumoşi şi celebri, eram un cuplu adevărat, povestea în carte Angela Similea.

Citeste si: Angela Similea trece prin momente dificile. La 9 ani de la moartea soțului său a luat o decizie radicală
 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter