Ultimele detalii din anchetă. Ce s-a aflat despre avionul prăbușit în Milano, pilotat de miliardarul Dan Petrescu

Publicat pe

Au fost anunțate primele rezultate ale anchetei care vizează moartea miliardarului român Dan Petrescu, la o lună și jumătate de la accidentul aviatic din Milano. Anchetatorii italieni au recuperat cutia neagră a avionului care s-a prăbuşit lângă Milano şi sperau să găsească date care să îi ajute să înţeleagă motivul pentru care aparatul de zbor s-a prăbuşit.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Cutia neagră a avionului Pilatus PC-12 nu ar fi funcționat din luna aprilie, notează presa din Italia. Aparatul „Lightweight Data Recorder' trebuia să capteze convorbirile din cabină și parametrii de zbor de dinainte de accident. Însă, potrivit analizelor făcute în laboratoarele Agenției Naționale pentru Securitatea Zborurilor din Italia, cutia nu conține nici o informație din ziua tragediei.

Cutia neagră a avionului nu a înregistrat nimic în timp ce aparatul se prăbușea, iar anchetatorii trebuie să refacă șirul evenimentelor. Se vor baza însă, pe detalii cum ar fi condițiile meteo din ziua respectivă, experiența de zbor a pilotului și analiza motorului.

Ce s-a aflat despre avionul prăbușit în Milano, pilotat de miliardarul Dan Petrescu

Se poate întâmplă că datele să fie invalidate pentru că fie sunt foarte vechi, fie au existat niste defecțiuni în funcționarea echipamentelor, fie nu au fost șterse datele anterioare și s-au suprapus peste ele și este greu să separe„, a declarat la Pro TV Andrei Dan, fostul director al Direcției de Aviație Civilă.

Citește și: Ce relație avea Alexandru Arșinel cu regretatul Ion Caramitru:Îmi aștept și eu rândul

Citește și: Cătălin Botezatu intervine în divorțul Prodan-Reghecampf:„Anamaria nu duce lipsă de un alt bărbat

Citește și: Prima imagine cu băiețelul Andei Călin și al lui Liviu Vârciu

De ce după ce a fost la întreținere nu a mai funcționat echipamentul, asta înseamnă că cei de la întreținere ori au greșit cu ceva ori nu au făcut întreținerea calumea. Cutia săracă ar fi spus ea tot, dar s-a întâmplat ceva de nu a mai achiziționat informație și dacă nu a achiziționat informație ne-a spus ceea ce știa ea și ce știa ea este exact informația aia veche”, a mai spus Andrei Dan.

Potrivit autorităţilor, citate de RaiNews, pentru aparatul de zbor folosit de Dan Petrescu nu era obligatoriu să existe şi o cutie neagră. Cel mai probabil, acesta a fost motivul pentru care cutia neagră a avionului nu a fost verificată în timp util pentru a se vedea dacă mai poate înregistra date de zbor sau nu.

Au murit 8 oameni în accidentul aviatic din Italia

În accidentul de la periferia orașului Milano au murit opt oameni, printre care și soția și fiul miliardarului Dan Petrescu. Printre ipotezele luate deja în calcul sunt eroarea umană ori defecțiunea tehnică.

Printre victime se numără Filippo Nascimbene și soția sa Claire Stephanie Caroline Alexandrescu, în vârstă de 34 de ani. Aceasta era fiica fostului comentator de Formula 1, Miki Alexandrescu. Și fiul celor doi, Raphael, născut la Milano pe 16 ianuarie 2020, se afla în aeronavă.

De asemenea, o altă victimă este Miruna Anca Wanda Lozinschi, mama lui Claire Stephanie Caroline Alexandrescu.

Cea de-a opta victimă este Julien Brossard, în vârstă de 36 de ani, un prieten canadian al lui Dan Stefan Petrescu.

Presa italiană vorbește despre o coincidență stranie în cazul avionului prăbușit. Tragedia s-a produs exact pe strada care dă numele celei mai mari tragedii aviatice din istoria Italiei, adică tragedia Linate. Pe 8 octombrie 2001, un avion al companiei Scandinavian Airlines care transporta 110 pasageri s-a ciocnit cu un business jet cu patru pasageri la bord. Toți cei implicați în incident au murit.

foto: observatornews.ro

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter