Benone Sinulescu a murit. Prima declarație a soției: "N-a vrut să fie dus la spital, de frică, din cauza COVID-19"

Publicat pe

Artistul Benone Sinulescu a murit joi la vârsta de 84 de ani, la spital, în urma unei pneumonii care s-a complicat, pe fondul unor probleme multiple de sănătate. Soția lui Benone Sinulescu a spus că artistul a refuzat mult timp să meargă la spital, de frică să nu se infecteze cu COVID.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Soția lui Benone Sinulescu a anunțat, imediat după moartea artistului, că acesta nu a vrut să meargă la spital nici măcar când s-au complicat problemele, pentru că îi era teamă de COVID.

'Am rămas singură, era bine, ne bucuram, dar a făcut o pneumonie de aspirație și s-a dus, n-a vrut să fie dus la spital, de frică, din cauza COVID. A murit astăzi, la orele 14.30, îl ducem la o casă mortuară, la o firmă, apoi de aici o să-l ducem la Filarmonica, îl vom înmormânta la Eternitatea.

El este în casă acum, în pat, așteptăm firma mortuară să vină, sunt distrusă de durere. Nu am nevoie de nimic, pe el înapoi nimeni nu îl mai întoarce!', a declarat pentru Impact.ro, soția lui Benone Sinulescu.

Citește și: Cum a apărut Viorica de la Clejani pe patul de spital, după ce s-a îmbolnăvit de COVID-19. Ioniță:„Viața ne încearcă și mai mult’

Citește și: Cum s-au filmat Fulgy și Viorica de la Clejani după conflictele din familie:'Mă bruschezi!'

Citește și: Dan Capatos, primele declarații după ce a lipsit de la Xtra Night Show:„A fost o…’

Benone Sinulescu a murit

În vară, artistul de muzică populară a mai trecut printr-o mare cumpănă. La începutul lui iulie, a fost găsit inconștient, căzut în casă. Fostul impresar al artistului, Ionuț Pavel, spunea atunci că familia cântărețului a decis ca acesta să fie dus la un centru paleativ, în loc sa fie tratat într-un spital de specialitate.

Potrivit impresarului, starea de sănătate a lui Benone Sinulescu a început să se deterioreze în urmă cu un an, însă rămas izolat în pandemie și fără acces la medicul specialist, situația s-a agravat.

Cu toate acestea, Benone Sinulescu nu a ajuns la spitalul de urgență, ci în clinica de îngrijiri paleative din apropierea Aradului, o clinică ce nu are condițiile necesare unei evaluări medicale adecvate pentru starea lui medicală din acest moment (RMN sau Electroencefalogramă) și unde se așteaptă „momentul de final’ al artistului. O sursă din cadrul clinicii a spus că moartea lui Benone Sinulescu poate interveni oricând în următoarele zile,’ a declarat Ionuț Pavel pentru TVR.

„Pacientul, deocamdată, este stabil. Este încă internat în unitatea sanitară, încă se fac investigații, încă se modifică anumite scheme de tratament. Deocamdată, la partea asta este stabil. Nu neapărat de la depunerile care sunt existente pe carotide, nu de acolo s-a înrăutățit starea dânsului.

El are mai multe afecțiuni care, din cauza vârstei, se tot degradează. De multe ori glumește cu colegii mei, încearcă să depășească momentul și să fie omul puternic pen care noi îl știam. Soția dânsului este, în mare parte, aici cu dânsul’, a declarat atunci directorul medical al Spitalului din Arad.

Ce a postat soția lui Benone Sinulescu în vară, când s-a aflat că artistul este bolnav

După ce impresarul artistului a dezvăluit că Benone Sinulescu este grav bolnav, soția acestuia, Elena Sinulescu, a postat pe Facebook un mesaj public în care explica ce s-a întâmplat, de fapt, cu artistul și care este starea e sănătate a soțului ei.

„Dragi prieteni, admiratori ai lui Benone Sinulescu,

Având în prim-plan preocuparea pentru starea de sănătate a soțului meu, pe de o parte, dar si dorința acestuia de a expune publicului doar actul artistic și mai puțin problemele de sănătate specifice vârstei, am evitat mediatizarea situației medicale a soțului meu.

Totuși, situația impune câteva precizări:

În urma cu câteva săptămâni, soțul meu a fost consultat la o clinică de specialitate din Timișoara de către un medic, profesor universitar, a efectuat analize medicale inclusiv computer tomograf și urmează un tratament pentru afecțiunea cronică constatată.

În dimineața zilei de joi 08.07.2021, Benone Sinulescu nu a fost găsit inconștient ci a căzut și nu a dorit să fie internat. Cu toate acestea, locuind singuri la casa din localitatea Barzava, neputând să îl ridic și din dorința de nu fi expus într-o situație nefavorabila imaginii publice, împreună am stabilit sa solicitam o ambulanță de la o clinică privată, în care a fost internat temporar și a continuat tratamentul, beneficiind de condiții medicale de calitate.

În ziua de sâmbătă, starea de sănătate s-a înrăutățit și în urma discuției cu un alt medic profesor universitar de la Spitalul Județean Arad, care îi cunoștea afecțiunile, i-a recomandat o reevaluare în cadrul acestui spital.

În acest timp, fostul impresar Ionuț Pavel, fără a ma fi întrebat despre starea soțului meu si fără a ne solicita acordul, a răspândit în presa informații nedocumentate false, defăimătoare privind modul in care familia îl îngrijește pe Nea Beni'.

Se dovedește ca Beni pe buna dreptate nu îl considera o persoană din cercul de prieteni si a încetat relațiile profesionale de mai mult timp cu acesta.

Va mulțumim pentru aprecierile și gândurile bune și să ne rugăm cu toții pentru sănătatea îndrăgitului Benone Sinulescu', este mesajul publicat de către soția artistului.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter