Ce avere avea Dan Petrescu, afaceristul mort în accidentul aviatic din Milano. Era unul dintre cei mai bogați români!

Publicat pe

Omul de afaceri Dan Petrescu (68 de ani), care și-a pierdut viața împreună cu soția și băiatul său, era considerat în mediul afacerilor imobiliare drept cel mai mare investitor din piață. Dan Petrescu avea o avere impresionantă, fiind considerat cel mai bogat român, mai bogat chiar și decât Ion Țiriac.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Potrivit Antena 3, Dan Petrescu controla suprafețe mari de terenuri din București, dar și din țară. Cele mai vizibile erau în 2010 cele 15-20 de centre care includeau la vremea respectivă și hipermarketurile Real și alte galerii comerciale, afaceri care i-au adus un total de trei miliarde de euro.

Ce avere avea Dan Petrescu, afaceristul mort în accidentul aviatic din Milano. Era unul dintre cei mai bogați români!Ce avere avea Dan Petrescu, afaceristul mort în accidentul aviatic din Milano. Era unul dintre cei mai bogați români!

Potrivit Adevărul.ro, chiar şi fostul tenismen Ion Ţiriac a susţinut de mai multe ori public faptul că Dan Petrescu este mai bogat decât el. „Dan Petrescu: avere de 1 miliard de euro. Asociat în afacerile familiei Ţiriac: Unicredit Ţiriac Bank, holdingul Rocar, plasamente imobiliare.

Bun prieten cu Adrian Sârbu şi cu alţi moguli. Rezident Monte Carlo, Av. Princesse Grace, Columbia Palace. Personaj discret, nu există fotografii cu el', scria o jurnalistă despre misteriosul român, în binecunoscuta listă a „Grupului de la Monaco'.

Citește și: Cine este Dan Petrescu, afaceristul român care a murit în accidentul aviatic de la Milano

Citește și: Cum se simte Cornel Constantiniu. A fost diagnosticat cu Parkinson acum 27 de ani:„Nu mai scrie…’

Citește și: Omul de afaceri Dan Petrescu a murit într-un accident aviatic. Cine se mai afla în avion

Dan Petrescu a început afacerile cu Ion Țiriac drept partener

Plecat în Germania înainte de 1989, afaceristul Dan Petrescu s-a întors în România imediat după Revoluţie, iar partener în afaceri i-a fost Ion Ţiriac, pe care a reușit să-l depășească la capitolul avere, informează știriromânia.ro

Zeci de magazine METRO, AUCHAN, CARREFOUR, REAL, BILLA, au fost clădite pe terenurile sale, construite de el şi închiriate pentru 10-15-20 de ani  companiilor operatoare. Aşa ar fi strâns o avere de peste un miliard de euro, fiind considerat cel mai bogat român.

De asemenea, şi din blocurile de apartamente Dan Petrescu a făcut avere, potrivit cancan.ro. Unul dintre blocurile deţinute este cel de pe Aleea Modrogan din Capitală în care liderul politic Vasile Blaga are un apartament.

Cui îi rămâne averea lui Dan Petrescu

Potrivit unor surse citate de Gândul, Anca Surugiu, parteneră de afaceri a lui Dan Petrescu, ar fi cea care va prelua averea magnatului.

Omul de afaceri Anca Surugiu, asistenta și coordonatoarea tuturor firmelor lui Dan Petrescu, va prelua averea miliardarului Dan Petrescu, potrivit surselor Gândul. Ea controla și avea toate datele offshore-urilor, știa unde sunt conturile, era împuternicită, spun sursele citate.

Miliardar, Dan Petrescu a avut ani de zile o mașină modestă

Miliardarul Dan Petrescu a reușit să-și țină departe de ochii curioșilor viața publică. Foștii parteneri de afaceri îl descriu drept un om modest, în ciuda averii sale uriașe: „Este o persoana umila, a condus ani de zile un Opel Vectra. Ai putea sa-l vezi pe strada pe un scuter si sa nu stii cine este'. (Sursa: businessmagazin).

Nu doar că miliardarul Dan Petrescu nu conducea mașini luxoase și i se întâmpla des să călătorească cu companii low cost, ba chiar că se întorcea acasă cu autobuzul.

În ultimii ani a locuit la Monte Carlo.

Sursa foto: Radu-Tudor.ro

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter