Ce mănâncă familia regală a Marii Britanii de Crăciun

Publicat pe de Oana Pantazi

Regina Elisabeta a II-a este deja de patru zile la Sandringham și se pregătește să primească musafiri. Copiii și nepoții suveranei sunt așteptați în ziua de Ajun cu tratații gourmet. Iată ce mănâncă familia regală a Marii Britanii de Crăciun!

Elisabeta a II-a petrece Cr[ciunul la Sandringham alaturi de familie.

Elisabeta a II-a petrece Crăciunul la Sandringham alaturi de familie.

Palatul Sandringham este împodobit de sărbătoare, iar Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip sunt deja acolo de pe 20 decembrie, deoarece suverana vrea să se asigure că toate detaliile sunt puse la punct pentru sosirea invitaților. Anul acesta, familia s-a mărit cu doi membri – Prințul Louis, fiul Ducilor de Cambridge, și Meghan Markle, soția prințului Harry și actuală Ducesa de Sussex, care este și ea însărcinată, așadar – bucătarii palatului dau zor cu pregătirile.

Cel care a fost timp de 16 ani bucătarul-șef al Reginei și cel care a gătit pentru întreaga familie regală, Darren McGrady, a deconspirat' meniul de Crăciun, de la care Elisabeta a II-a nu se abate an de an. Iată, așadar, ce mănâncă familia regală britanică de Crăciun!

Palatul Sandringham își așteaptă oaspeții.

Budinca flambată nu lipsește din meniu!

Conform lui McGrady, ziua familiei regale britanice începe cu un mic dejun care include ouă, șuncă și cârnați. Apoi, toată lumea merge la slujba de la biserică, iar după aceea se așază din nou la masă. La prânz, le sunt servite salată de creveți sau homar și friptură de curcan, alături de pastarnac, morcovi și varză de Bruxelles, dar și tradiționala budincă brandy butter la desert.

După ce urmăresc cu toții discursul televizat al Reginei, la ora 3 este servit ceaiul de după-amiază, cu prăjituri cu fructe. Iar aceasta este doar încălzirea' pentru cina gen bufet, care include între 15 și 20 de feluri de mâncare. Tipuri variate de carne (coaste, curcan, șuncă) sunt tăiate chiar la masă, însă sunt servite și pește și fructe mare, legume coapte, dar și prăjituri cu ghimbir, o budincă flambată, cu cremă de unt cu coniac, și băuturi ca cidru și brandy de cireșe.

Familia regală britanică, după slujba de Craciun

Elisabeta a II-a adoră vânatul

Evident, membrii familiei regale britanice au și niște mâncăruri favorite, iar acestea nu lipsesc niciodată din meniu, conform chef Darren McGrady:

Potted shrimp – o crema untoasă făcută cu creveți tăiați bucățele și condimentati, servită cu crutoane;

Beef Bourguignon – acest preparat poate fi făcut și cu vânat, pentru care Elisabeta a II-a și-a exprimat preferința;

Varză de Bruxelles mărunțită, cu ceapă și șuncăfără usturoi, pentru că Regina Marii Britanii îl detestă…

Bubble and squeak – o mâncare tradițională britanică făcută din piure de cartofi amestecat cu varză, la care bucătarul-șef adaugă și varză kale (cu o aromă dulce și ușor înțepătoare, dar extrem de bogată în nutrienți);

Tarta cu mere și curmale – un desert simplu și rustic cu mere și curmale care se rulează în aluat.

Foto: Hepta

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter