Ce pensie are Miron Cozma: "ANAF-ul îmi reține jumătate"

Publicat pe

Miron Cozma a lămurit controversele legate de pensia sa uriașă, despre care s-a tot scris în presă, de-a lungul timpului. Arătat cu degetul că încasează mult prea mulți bani de la stat, Miron Cozma susține că ANAF-ul îi oprește jumătate din pensie.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Miron Cozma e fostul lider al minerilor din Valea Jiului, cel care i-a condus pe aceștia la București la mineriada din 13-15 iunie 1990. Pentru faptele sale a petrecut peste 10 ani în închisoare. În ultimii ani au apărut numeroase nemulțumiri în spațiul public, legate de pensia pe care o primește „Luceafărul huilei” de la statul român.

Ce pensie are Miron Cozma: "ANAF-ul îmi reține jumătate"Ce pensie are Miron Cozma: "ANAF-ul îmi reține jumătate"

Fostul lider al minerilor susține că nu toți banii din fluturașul de pensie ajung în buzunarul lui.

'Trăiesc din respectul oamenilor. 20 de ani, 3 luni și 18 zile am lucrat în subteran 100%. Am 17 ani lucrați la suprafață și 11 ani de închisoare', a spus pensionarul în vârstă de 66 de ani.

„În trecut câștigam 4.800 lei, după recalculare, 7.000 lei, după ce am fost la Casa Națională de Pensii. (…) ANAF-ul îmi reține jumătate din pensie. Deci eu încasez 3.500 lei, bani în mână', a mai spus Miron Cozma într-un interviu recent.

Citește și: Marius Elisei, declarație de dragoste pentru Oana Roman, după împacare:„Prințesa și zeița’

Citește și: Cum a fost cerută Alexandra Stan în căsătorie:„Am spus DA imediat’/ EXCLUSIV

Citește și: Irinel Columbeanu trece prin clipe dificile, din punct de vedere financiar. Ce spune Monica Gabor despre el: „M-a ajutat mult

Miron Cozma, victimă a mineriadelor

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a stabilit că Miron Cozma este victimă a mineriadelor și că trebuie să încaseze lunar bani de la stat, potrivit stirilekanald.ro.

Pentru mine, e o mare realizare, si pentru mineri. Faptul ca ani de zile Miron Cozma si minerii si-au atras oprobriul public si nimeni nu a facut nimic, guverne si presedinti de tara nu au facut altceva decat sa ii exonereze pe Ion Iliescu si pe toti ceilalti, iata ca Curtea Europeana de la Strasbourg a decis acceptarea mea ca victima in dosar”,  declara, in 2015, Miron Cozma.

În 2015, Miron Cozma a mărturisit că primește o pensie, ca victimă a Mineriadelor, în valoare de 1.489 de lei

„Vreti sa va arat ca am o pensie de 1.489 lei? Cum am prosperat? Nu am prosperat. Nu am casa. Cu ce am prosperat? Facand 11 ani de inchisoare. Vreti sa va arat ca am o pensie de 1.489 lei? Cum am prosperat? Nu am prosperat. Nu am casa. Cu ce am prosperat? Facand 11 ani de inchisoare”,  a declarat Miron Cozma in cadrul unei emisiuni difuzate de B1 TV.

Miron Cozma a primit o locuință socială în Voluntari

Până în prezent, Miron Cozma are la activ mai multe condamnări, o grațiere, o revocare a acesteia, patru încarcerări, trei puneri în libertate și alte trei încercări de eliberare condiționată. Imediat după eliberare, Miron Cozma a locuit câteva zile în Voluntari, apoi s-a mutat la fiul său, la Timișoara.

Din 2010 însă, fostul miner s-a mutat în Voluntari, iar până când a ajuns la vârsta de pensionare nu a avut nicio sursă de venit, a povestit chiar el:

Trăiesc din mila și respectul prietenilor. Locuiesc cu chirie și mânânc la apropiați la restaurante’, declara Cozma în urmă cu câțiva ani.

Potrivit playtech.ro, Miron Cozma ar primi, din 2018, și un salariu de la compania publică de apă din Voluntari, fondată de primarul Florentin Pandele.

Miron Cozma a și recunoscut acest lucru în urmă cu doi ani, atunci când a declarat faptul că este angajat la Euro Apavol, în calitate de subinginer electromecanic, și că încasează un salariu de 1200 lei net/lunar.

Conform informațiilor obținute atunci de Playtech.ro, fostul rege al Huilei a primit o locuință ca ajutor social.

 
dinpopor.ro
gsp.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă